Tsatsiki ja kasvislastutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tsatsiki ja kasvislastut

Helpot kasvislastut maistuvat maukkaan tsatsikin kanssa.

  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 82,6 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1(300 g)tuorekurkku
    • 4valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 3rkltuoretta minttua hienonnettuna
    • ripausmustapippuria

Kasvislastut

    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 1/2(200 g)munakoiso
    • 1(100 g)porkkana
    • 1tlsuolaa
    • vehnäjauhoja

Paistamiseen

    • rypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste siivilän läpi. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset jogurtin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Jos annat tsatsikin maustua pidempään, lisää suola vasta ennen tarjoilua, sillä suola vetistää tsatsikin.
  2. Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori porkkana. Leikkaa kasvikset ohuiksi lastuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuivaa talouspaperilla. Pyöritä lastut vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista kasvislastut muutamassa erässä pannulla.
  3. Nosta tarjoiluvadille, ripottele pinnalle suolaa ja pidä lämpiminä. Tarjoa tsatsikin kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g