• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tsatsiki ja kasvislastut

Tsatsiki ja kasvislastut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 82,6 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 1/2lPirkka turkkilaista jogurttia
    • 1(300 g)tuorekurkku
    • 4valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 2rklsitruunanmehua
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 3rkltuoretta minttua hienonnettuna
    • mustapippuria

Kasvislastut

    • 1(300 g)kesäkurpitsa
    • 1/2(200 g)munakoiso
    • 1(100 g)porkkana
    • 1tlsuolaa
    • vehnäjauhoja

Paistamiseen

    • rypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste siivilän läpi. Sekoita kaikki tsatsikin ainekset jogurtin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Jos annat tsatsikin maustua pidempään, lisää suola vasta ennen tarjoilua, sillä suola vetistää tsatsikin.
  2. Pese munakoiso ja kesäkurpitsa. Kuori porkkana. Leikkaa kasvikset ohuiksi lastuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuivaa talouspaperilla. Pyöritä lastut vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista kasvislastut muutamassa erässä pannulla.
  3. Nosta tarjoiluvadille, ripottele pinnalle suolaa ja pidä lämpiminä. Tarjoa tsatsikin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 82,6 kcal345 kJ
  • Proteiinia2,48 g
  • Hiilihydraatteja6,43 g
  • Rasvaa5,09 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille