
Tulinen linssikeitto
Tulinen linssikeitto maustaa punaiset linssit tulisella chilillä. Täyttävyyttä saat halutessasi perunalla ja pavulla. Tarjoa tulinen keitto leivän kanssa.
30 - 60 min
Ainekset
- 2rklrypsiöljyä
- 1/2tlchilijauhetta
- 1-2sipulia kuutioina
- 6dlvettä
- 1prk(400 g)chilimaustettua tai maustamatonta tomaattimurskaa
- 2dlpunaisia linssejä
- 1rklsitruunamehua
- kuminaa
- suolaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna ruokaöljy ja chilijauhe kattilassa.
- Lisää sipulikuutiot ja kypsennä ne keskilämmöllä lähes kypsäksi.
- Lisää vesi ja tomaattimurska.
- Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
- Keitä linssejä 10-15 minuuttia.
- Lisää vettä tarvittaessa.
- Mausta keitto kevyesti rouhitulla kuminalla ja suolalla.
- Syö leivän kera. Vinkki! Keittoon sopivia mausteita ovat myös basilika ja curry. Ruokaisamman siitä saa lisäämällä joukkoon perunaa tai papuja.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi