Tulinen linssikeittoReseptin teki kumppani

Tulinen linssikeitto

Tulinen linssikeitto maustaa punaiset linssit tulisella chilillä. Täyttävyyttä saat halutessasi perunalla ja pavulla. Tarjoa tulinen keitto leivän kanssa.

  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 2rklruokaöljyä
    • 1/2tlchilijauhetta
    • 1-2sipulia kuutioina
    • 6dlvettä
    • 1prk(400 g)chilimaustettua tai maustamatonta tomaattimurskaa
    • 2dlpunaisia linssejä
    • 1rklsitruunamehua
    • kuminaa
    • suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna ruokaöljy ja chilijauhe kattilassa.
  2. Lisää sipulikuutiot ja kypsennä ne keskilämmöllä lähes kypsäksi.
  3. Lisää vesi ja tomaattimurska.
  4. Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.
  5. Keitä linssejä 10-15 minuuttia.
  6. Lisää vettä tarvittaessa.
  7. Mausta keitto kevyesti rouhitulla kuminalla ja suolalla.
  8. Syö leivän kera. Vinkki! Keittoon sopivia mausteita ovat myös basilika ja curry. Ruokaisamman siitä saa lisäämällä joukkoon perunaa tai papuja.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua