Tällä viikolla ei poikkeuksellisesti ole K-ruokakauppojen yhteistä aktivoitavaa mobiilietua saatavuusongelmien vuoksi.
Portobellopihvit persiljapestollaReseptin takana bloggaaja

Portobellopihvit persiljapestolla

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Portobellosienistä sekä persiljapestosta syntyy herkullinen kasvisruoka arkeen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

4 annosta
4
 
portobello-sientä
tai
 
uusia perunoita
tai
 
tai

Marinadi

2
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai
1/2 dl
 
balsamicoa
tai
1/2 dl
 
tai
1/2 dl
 
paahdettua seesamiöljyä
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
2 rkl
 
chilikastiketta
tai

Persiljapesto

1 dl
 
cashewpähkinöitä
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
1/2
 
limetin mehu
tai
1/2 dl
 
oliiviöljyä
tai
1 ruukku
 
tuoretta persiljaa
tai
1/2 ruukku
 
tuoretta korianteria
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
ripaus
 
suolaa ja mustapippuria
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
654 kJ / 156 kcal
Rasva
11,7 g
josta tyydyttynyttä
1,7 g
Hiilihydraatit
8,7 g
josta sokereita
7 g
Proteiini
2,8 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.

Aseta sienet rasioihin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 15 minuutin ajan ja käännä sienet ympäri. Odota toiset 15 minuuttia. Jos haluat, voit marinoida sieniä myös yön yli. Kääntele sieniä välillä.

Valmista pesto sienien marinoituessa soseuttamalla peston ainekset keskenään. Lisää vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.

Keitä myös perunat valmiiksi.

Paista sieniä 2–5 min molemmin puolin grillissä tai kuumalla pannulla.

Kokoa lautaselle ja kasaa lisäksi suuri annos silmusalaattia.