Portobellopihvit persiljapestolla
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Portobellosienistä sekä persiljapestosta syntyy herkullinen kasvisruoka arkeen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
4 annosta
4 | portobello-sientä tai |
uusia perunoita tai | |
tai | |
Marinadi | |
---|---|
2 | valkosipulinkynttä hienonnettuna tai |
1/2 dl | balsamicoa tai |
1/2 dl | tai |
1/2 dl | paahdettua seesamiöljyä tai |
2 rkl | siirappia tai |
2 rkl | chilikastiketta tai |
Persiljapesto | |
1 dl | cashewpähkinöitä tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
1/2 | limetin mehu tai |
1/2 dl | oliiviöljyä tai |
1 ruukku | tuoretta persiljaa tai |
1/2 ruukku | tuoretta korianteria tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 654 kJ / 156 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,7 g |
Hiilihydraatit | 8,7 g |
josta sokereita | 7 g |
Proteiini | 2,8 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
Aseta sienet rasioihin ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua vähintään 15 minuutin ajan ja käännä sienet ympäri. Odota toiset 15 minuuttia. Jos haluat, voit marinoida sieniä myös yön yli. Kääntele sieniä välillä.
Valmista pesto sienien marinoituessa soseuttamalla peston ainekset keskenään. Lisää vettä, jotta saat mieleisesi koostumuksen.
Keitä myös perunat valmiiksi.
Paista sieniä 2–5 min molemmin puolin grillissä tai kuumalla pannulla.
Kokoa lautaselle ja kasaa lisäksi suuri annos silmusalaattia.