• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Tuoremarjakeitto

Tuoremarjakeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 190 kcal / annos (215g)

Ainekset

4 annosta
    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • tai
    • 4dltuoreita vadelmia
    • 3dlPirkka appelsiinitäysmehua
    • 1/2ltuoreita mansikoita
    • 3/4dlsokeria

Lisäksi

    • 1tlk(150 g)vaniljajogurttia
    • valkosuklaalastuja
    • sitruunamelissan lehtiä

Valmistus

alle 30 min
  1. Puhdista tuoreet marjat. Soseuta vadelmat monitoimikoneessa appelsiinimehun kanssa. Mausta seos sokerilla.
  2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja sekoita vadelmakeiton joukkoon. Lisää tilkka appelsiinimehua, jos keitto on liian paksua.
  3. Kaada keitto tarjolle jälkiruokamaljoihin tai tarjoa keitto syviltä lautasilta. Lisää keiton keskelle reilu ruokalusikallinen vaniljajogurttia.
  4. Vuole huoneenlämpöisestä valkosuklaasta juustohöylällä tai perunankuorimaveitsellä pitkiä lastuja. Koristele keitto valkosuklaalastuilla ja sitruunamelissan lehdillä. Vinkki: Keiton kanssa sopii tarjottavaksi kanapeet.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 215g100 g

  • 190 kcal795 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille