• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuoretomaatti-porkkanakeitto ja leipätikut

Tuoretomaatti-porkkanakeitto ja leipätikut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 260 kcal / annos (230g)

Ainekset

6 annosta

Basilikaöljy

Leipätikut

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo tomaatit ja tee niiden pintaan ristiviillot. Kalttaa tomaatit eli upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori.
  2. Soseuta tomaatit esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  3. Kuumenna porkkanasose kattilassa ruokakerman, tomaattisoseen ja veden kanssa. Sekoita kuumennuksen ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Huuhdo basilikanlehdet. Voit käyttää myös ohuemmat varret. Hienonna lehdet sauvasekoittimella ja valuta joukkoon öljy. Mausta suolalla.
  5. Leikkaa leivistä 12 suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm. Sivele leivät kevyesti öljyllä. Jaa parmankinkut pituussuunnassa kahtia. Kiepauta kinkut leipätikkujen ympärille. Paahda leipätikkuja 225 asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.
  6. Jaa keitto kulhoihin ja valuta keiton pinnalle basilikaöljyä. Tarjoa parmankinkku-leipätikkujen kanssa alkuruokana.

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 260 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja13 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille