Tuoretomaatti-porkkanakeitto ja leipätikut
Tuoretomaattikeitto maistuu leipätikkujen kanssa alkupalana tai kevyenä pääruokana.
6 annostaalle 30 min260 kcal / annos (230g)
Ainekset
6 annosta
- 4-5(400 g)Pirkka tomaattia
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu porkkanasosetta
- 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
- 3dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Basilikaöljy
- 1ruukkutuoretta basilikaa
- ripaussuolaa
Leipätikut
- ruispaloja
- oliiviöljyä
- 1pkt(70 g)Pirkka Parhaat parmankinkkua
Valmistus
alle 30 min- Huuhdo tomaatit ja tee niiden pintaan ristiviillot. Kalttaa tomaatit eli upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori.
- Soseuta tomaatit esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Kuumenna porkkanasose kattilassa ruokakerman, tomaattisoseen ja veden kanssa. Sekoita kuumennuksen ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Huuhdo basilikanlehdet. Voit käyttää myös ohuemmat varret. Hienonna lehdet sauvasekoittimella ja valuta joukkoon öljy. Mausta suolalla.
- Leikkaa leivistä 12 suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm. Sivele leivät kevyesti öljyllä. Jaa parmankinkut pituussuunnassa kahtia. Kiepauta kinkut leipätikkujen ympärille. Paahda leipätikkuja 225 asteisessa uunissa 3-4 minuuttia.
- Jaa keitto kulhoihin ja valuta keiton pinnalle basilikaöljyä. Tarjoa parmankinkku-leipätikkujen kanssa alkuruokana.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 260 kcal1 090 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja13 g
- Rasvaa20 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi