Hyppää sisältöön
Tuoretomaatti-porkkanakeitto ja leipätikutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuoretomaatti-porkkanakeitto ja leipätikut

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Tuoretomaattikeitto maistuu leipätikkujen kanssa alkupalana tai kevyenä pääruokana.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta

Basilikaöljy

Leipätikut

Ravintosisältö

  • Energia
    441 kJ / 106 kcal
  • Rasva
    8,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,4 g
  • Hiilihydraatit
    6,2 g
  • josta sokereita
    3,2 g
  • Proteiini
    2,2 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min
  1. Huuhdo tomaatit ja tee niiden pintaan ristiviillot. Kalttaa tomaatit eli upota ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori.
  2. Soseuta tomaatit esimerkiksi sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  3. Kuumenna porkkanasose kattilassa ruokakerman, tomaattisoseen ja veden kanssa. Sekoita kuumennuksen ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Huuhdo basilikanlehdet. Voit käyttää myös ohuemmat varret. Hienonna lehdet sauvasekoittimella ja valuta joukkoon öljy. Mausta suolalla.
  5. Leikkaa leivistä 12 suikaletta, joiden leveys on noin 1 cm. Sivele leivät kevyesti öljyllä. Jaa parmankinkut pituussuunnassa kahtia. Kiepauta kinkut leipätikkujen ympärille. Paahda leipätikkuja 225 asteisessa uunissa 3–4 minuuttia.
  6. Jaa keitto kulhoihin ja valuta keiton pinnalle basilikaöljyä. Tarjoa parmankinkku-leipätikkujen kanssa alkuruokana.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (9 arviota)