Turkkilainen liha-pinaattipide eli pizzaleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Turkkilainen liha-pinaattipide eli pizzaleipä

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Turkkilainen jauhelihalla ja juustolla täytetty ruokaisa pidepiirakka käy lounaasta.

    Ainekset

    6 annosta
    4 3/4 dl
     
    tai
    1 tl
     
    Pirkka kuivahiivaa
    tai
    1/2 tl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    vettä
    tai
    40 g
     
    voita
    tai

    Täyte

    400 g
     
    tai
     
    paistamiseen öljyä
    tai
    2 ps (à 65 g)
     
    tai
    1 pkt (100 g)
     
    Pirkka salaattijuustoa & valkosipulia öljymarinadissa
    tai
    1/2 tlk (à 365 g/150 g)
     
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 tl
     
    tai
    2 tl
     
    rypsiöljyä paistamiseen
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/3 tl
     
    chilihiutaleita
    tai
     
    rypsiöljyä tai sulatettua voita voiteluun
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    907 kJ / 218 kcal
    Rasva
    11,7 g
    josta tyydyttynyttä
    5,1 g
    Hiilihydraatit
    15,8 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    11,7 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää veden sekaan sokeri ja suola. Alusta jauhot ja sulatettu voi astiaan ja vaivaa taikinaa muutama minuutti.

    Peitä kulho keittiöliinalla ja anna nousta vähintään 30 minuuttia.

    Valmista täyte. Paista jauheliha öljytilkassa pannulla kypsäksi lisää pannulle lopuksi tuore pinaatti ja valkosipulimurska. Kuumenna sekoittaen 2–3 minuuttia.

    Murenna valutetut vuohenjuustokuutiot ja salaattijuustokuutiot sormilla kulhoon. Voit jättää osan kuutioista hieman isommiksi. Lisää sekaan jogurtti ja kananmuna.

    Vaivaa taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä ja jaa taikina kuuteen osaan.

    Kaulitse palat pitkäksi ohueksi soikioiksi. Lisää taikinan pinnalle jogurtti-vuohenjuustoseosta ja sen päälle jauheliha-pinaattiseosta ja chilihiutaleita. Jätä reunoille tilaan noin sentin verran. Taita reunat yhteen päädyistä, niin että taikinan reunat nousevat osittain täytteen päälle ja kiepauta taikinapäät napaksti kiekalle. Viimeistele sipaisemalla reunoihin sulatettua voita tai öljyä.

    Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 13 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kuivahiiva 4x11g
      Hinta 1,19/kpl
      27,05/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
      Hinta 4,75/kpl
      19,00/l
    • Pirkka Luomu babypinaatti 65g
      Hinta 1,99/kpl
      30,62/kg
    • Pirkka Parhaat vuohenjuusto kuutioina suolavedessä 365 g / 150 g
      Hinta 3,29/kpl
      21,93/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka valkosipulimurska 120g
      Hinta 2,79/kpl
      23,25/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg