Turkkilaiset kananmunat
Turkkilaiset kananmunat sopivat alkupalaksi tai aamiais- tai brunssiruoaksi. Gilbir aamiaismunat nautitaan jogurtin ja maustevoin kanssa. Noin 1,50€/annos.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 2prk(à 200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 2kevätsipulinvartta
- 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
- 1tllimetin- tai sitruunanmehua
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Uppomunat
- 2lvettä
- 1dlväkiviinaetikkaa
- 4kananmunaa
Maustevoisula
- 1-2valkosipulinkynttä
- 50gvoita
- n. 1/2tlsavupaprikajauhetta
Lisäksi
- tuoretta korianteria
- kevätsipulia
- tuoretta vaaleaa leipää
Valmistus
yli 60 min- Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Sekoita ne jogurtin joukkoon ja mausta limetinmehulla, suolalla ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
- Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä noin 2 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuainen saa jäädä valuvan löysäksi. Jatka kypsennystä vielä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän. Valmista loput munat samalla tavalla.
- Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli ja savupaprika. Kuumenna hetki, varo, etteivät valkosipulit pääse palamaan.
- Kasaa annokset siten, että lautasten pohjalle tulee jogurttiseosta. Lisää pinnalle uppomuna ja voisulaa. Rouhi pinnalle chilimausteseosta ja koristele annos korianterilla ja kevätsipulilla. Tarjoa turkkilaiset kananmunat vaalean leivän kanssa tai sellaisenaan.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi