Yrtti-lachuch eli jemeniläiset letutReseptin takana bloggaaja

Yrtti-lachuch eli jemeniläiset letut

Lachuch sopii hyvin lounaaksi ja sen voi tarjoilla minkä tahansa soossin kyytipoikana. Aamiaisfiilikseen pääsee tarjoilemalla letut paistetun kananmunan, baby-pinaatin, höylätyn Manchego-juuston ja tuoreen chilin kanssa.

  • 6 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

6 kpl
    • 5dllämmintä vettä
    • 1tlkuivahiivaa
    • 2tlhunajaa
    • 1tlsuolaa
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2nippukutakin. persilja, basilika, korianteri (yrttien sijaan voi käyttää myös nokkosia)
    • 5dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta
    • öljyä paistamiseen

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa blenderiin vesi, hiiva ja hunaja. Sekoita hieman ja jätä viideksi minuutiksi tekeytymään. Lisää blenderiin suola, leivinjauhe, yrtit ja jauho. Aja taikina sileäksi. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön 1-2 tunniksi tai laita jääkaappiin yön yli.
  2. Kuumenna paistinpannu ja paista öljyssä taikinasta ohuita pannukakkuja. Pannukakkua ei pitäisi kääntää, vaan antaa kypsyä miedolla lämmöllä. Taikina on paksua, joten sen levittäminen pannulle vaatii hieman harjoittelua.
  3. Tarjoile lachuchit kuumana paistettujen kananmunien, manchego-juuston, baby-pinaatin, yrttien ja tuoreen chilin kera.

Kommentoi

Arvosana reseptille 7 arvostelua