Kasvismunakasrulla
Ruokaisa munakasrulla on helppo valmistaa. Se maistuu myös iltapalana.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 6kananmunaa
- 5dlkevytmaitoa
- 1 1/2dlvehnäjauhoa
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Kasvistäyte
- 1(100 g)sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1(100 g)Pirkka suippopaprika
- 1(200 g)pieni kesäkurpitsa
- 3rkltomaattisosetta
- 1tlsuolaa
- 2tloreganoa
- 2tlpaprikajauhetta
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka kikherneitä suolaliemessä
- 6aurinkokuivattua tomaattia
Crème fraîche -täyte
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 1sitruunan kuori raastettuna
- 1/2dlkorianteria hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon jauhot ja maito sekä suola ja pippuri.
- Kaada massa leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
- Kypsennä munakaslevyä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on jähmettynyt ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota sipuleita pannulla pari minuuttia. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja paista noin viisi minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet. Mausta tomaattisoseella, suolalla ja mausteilla.
- Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä ja valuta. Hienonna tomaatit. Sekoita kikherneet ja tomaatit täytteeseen.
- Sekoita crème fraîche -täytteen ainekset keskenään.
- Levitä ensin crème fraîche -täyte ja sitten kasvistäyte munakaslevylle. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa paloiksi. Voit tarjota munakasrullan kylmänä tai hieman lämmitettynä.
Tiesitkö että...
Voit lisätä crème fraîche -täytteeseen myös murusteltua fetajuustoa.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Onnistuisikohan gluteenittomana?
Juhlat tulossa, valitettavasti munakasrullaa ei ole testattu glutenittomana. Halutessasi voit kuitenkin kokeilla tehdä munakasrullan vehnäjauhojen sijaan Pirkan gluteenittomalla jauhoseoksella.
mitä jos munaa ei ole?
Hyvää namnam