• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KasvismunakasrullaReseptin teki kumppani

Kasvismunakasrulla

Ruokaisa munakasrulla on helppo valmistaa. Se maistuu myös iltapalana.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 6kananmunaa
    • 5dlkevytmaitoa
    • 1 1/2dlvehnäjauhoa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Kasvistäyte

    • 1(100 g)sipuli
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1(100 g)Pirkka suippopaprika
    • 1(200 g)pieni kesäkurpitsa
    • 3rkltomaattisosetta
    • 1tlsuolaa
    • 2tloreganoa
    • 2tlpaprikajauhetta
    • 6aurinkokuivattua tomaattia

Crème fraîche -täyte

    • 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
    • 1sitruunan kuori raastettuna
    • 1/2dlkorianteria hienonnettuna
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon jauhot ja maito sekä suola ja pippuri.
  2. Kaada massa leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  3. Kypsennä munakaslevyä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on jähmettynyt ja saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
  4. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Kuullota sipuleita pannulla pari minuuttia. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja paista noin viisi minuuttia, kunnes kasvikset ovat hieman pehmentyneet. Mausta tomaattisoseella, suolalla ja mausteilla.
  5. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä siivilässä ja valuta. Hienonna tomaatit. Sekoita kikherneet ja tomaatit täytteeseen.
  6. Sekoita crème fraîche -täytteen ainekset keskenään.
  7. Levitä ensin crème fraîche -täyte ja sitten kasvistäyte munakaslevylle. Rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa paloiksi. Voit tarjota munakasrullan kylmänä tai hieman lämmitettynä.

Tiesitkö että...

Voit lisätä crème fraîche -täytteeseen myös murusteltua fetajuustoa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua