• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
VegehampurilainenReseptin teki kumppani

Vegehampurilainen

Vegehampurilaisten täytteenä on portobellosieniä ja avokadoa. Tuunaa kasvishampurilaisen kastikkeeksi aioli punasipulihillokkeella. Resepti: Akseli Herlevi.

  • 4 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

4 annosta
    • 4Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylää
    • 4-8portobellosientä
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 1rklvoita
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1avokado
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1tomaatti
    • 4ruukkusalaatinlehteä
    • 2dlNaughty BRGR Base aiolia
    • 1rklNaughty BRGR punasipulihilloketta
    • suolaa ja valkopippuria

Valmistus

alle 30 min
  1. Irrota portobellosienistä kannat ja paista sieniä pannulla voin ja öljyn sekoituksessa. Jos käytät todella isoja sieniä, 4 sientä riittää. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja timjami ja jatka paistamista 2 minuuttia. . Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Laske lieden lämpötilaa ja käännä välillä sieniä, jotta ne kypsyvät.
  2. Leikkaa avokado halki ja poista siemen. Irrota avokadon lihat kuorista ja viipaloi valmiiksi. Purista avokadoviipaleiden päälle hieman sitruunanmehua niin ne eivät tummu. Leikkaa tomaatti viipaleiksi.
  3. Sekoita kulhossa majoneesi ja sipulihillo keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Paahda sämpylöitä uunissa 175 asteessa 3 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneita. Sivele majoneesi paahdettujen sämpylöiden sisäpinnoille ja kokoa burgeri reseptin aineksista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua