Tuulihattutorni eli croquemboucheTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tuulihattutorni eli croquembouche

  • Annosmäärä55 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Juhlava tuulihattutorni eli croquembouche herättää taatusti ihastusta ja on hauska tarjottava pikkujoulujuhlissa tai Isänpäivänä.

    Ainekset

    55 kpl
    2 dl
     
    vettä
    tai
    100 g
     
    voita tai margariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    3
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    1 dl
     
    kuohukermaa
    tai
    1 tlk (200 g)
     
    tai
    1 rkl
     
    konjakkia
    tai

    Lisäksi

     
    tai
    ripaus
     
    kardemummaa
    tai

    Koristeluun

     
    tomusokeria
    tai
     
    tai
     
    Dr. Oetker suklaatähtiä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    167 kJ / 40 kcal
    Rasva
    2,9 g
    josta tyydyttynyttä
    1,8 g
    Hiilihydraatit
    2,2 g
    josta sokereita
    0,7 g
    Proteiini
    1 g
    Suola
    0 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Kuumenna vesi kiehuvaksi teräskattilassa. Sulata veteen rasva. Lisää jauhot yhdellä kertaa puuhaarukalla hyvin sekoittaen. Kuumenna ja sekoita, kunnes seos irtoaa kattilan reunoista. Siirrä kattila jäähtymään noin viideksi minuutiksi.

    Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Pursota taikinasta leivinpaperille pieniä nokareita. Jätä nokareiden väliin tilaa, sillä tuulihatut kohoavat paistettaessa.

    Paista tuulihatut 180 asteessa 20–25 minuuttia. Älä avaa uuninluukkua ennenkuin paistoaika on lopuillaan, etteivät tuulihatut laske. Pursota ja paista lopputaikina samalla tavalla. Siirrä paistetut tuulihatut ritilälle jäähtymään ja anna kuivua mielellään muutama tunti ennen täyttämistä.

    Vaahdota täytettä varten kerma ja sekoita joukkoon rahka. Mausta konjakilla. Leikkaa tuulihattuihin veitsellä reikä ja täytä tuulihatut pursottamalla.

    Sulata suklaa vesihauteessa ja mausta kardemummalla. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on 16 cm. Kokoa tuulihattutorni ympyrän sisälle. Käytä pohjakerrokseen mielellään isoimpia tuulihattuja ja jätä pienemmät ylempiä kerroksia varten.

    Kokoa torni: Kasta alimmaista kerrosta varten tuulihattujen molemmat kyljet suklaassa. Etene ulkoreunalta kohti keskustaa. Seuraavaan kerrokseen kasta tuulihatusta vain toinen kylki sekä pohja suklaassa. Jatka näin pienentäen kerroksia kohti huippua. Voit siirtää tornin kerrosten välillä jääkaappiin jähmettymään.

    Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele koristerakeilla. Aseta tornin huipulle suklaatähti. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Anna tornin lämmetä huoneenlämmössä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

    Tuulihattutorni on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma suklaa 200g RFA
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Dr. Oetker Silver -koristerakeet 76g
      Hinta 5,29/kpl
      69,61/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (7 arviota)