• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
BataattitoastTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bataattitoast

Paahda ohuet bataattiviipaleet leivänpaahtimessa ja päällystä lempitäytteilläsi. Iso määrä valmistuu kätevästi uunissa.

  • 4 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Puolita pesty bataatti ja viipaloi se neljäksi noin 1 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Paahda bataattiviipaleita leivänpaahtimen täydellä teholla. Toista niin monta kertaa, että bataatti pehmenee. Voit myös kypsentää bataattiviipaleet uunissa. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet ovat pehmeitä.
  2. Valmista uppomunat yksi tai kaksi kerrallaan. Kuumenna laakeassa kattilassa vesi lähes kiehuvaksi. Riko yksi kananmuna kerrallaan pienelle lautaselle. Lisää veteen etikka, pyöräytä veteen kierre ja kippaa kananmuna varovasti lautaselta kattilaan. Keitä neljä minuuttia hiljalleen poreilevassa vedessä ja nosta muna reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Kuori avokado, halkaise se ja poista kivi. Viipaloi avokadon puolikkaat ja levitä ne bataattiviipaleiden päälle. Laita päälle uppomuna. Mausta tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja suolalla.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua