Uppomunat salaattipedillä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
Herkullinen ja ruokaisa salaatti syntyy uppomunista ja savukinkusta. Uppomunat salaattipedillä sopivat vaikka brunsilla tarjottavaksi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
Uppomunat
- 4 kananmunaa
- 2 l vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Salaatti
- 1 ps (65 g) salaattisekoitusta
- 1 (400 g) parsakaali
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 pkt (100 g) Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkkua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia409 kJ / 98 kcal
- Rasva6,2 g
- josta tyydyttynyttä1,5 g
- Hiilihydraatit2,2 g
- josta sokereita2,1 g
- Proteiini6,5 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
- Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
- Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 3 1/2-4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. Keltuaisen kuuluu jäädä löysäksi. Jatka kypsennystä 1-2 minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.
- Paloittele parsakaalin kukinnot ja varsi. Kiehauta vesi ja keitä 3 minuuttia. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina.
- Levitä laakealle vadille salaattisekoitus, parsakaalit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri keskenään kastikkeeksi ja pirskottele salaatille. Asettele kinkku ruusukkeiksi ja nosta uppomunat salaattipedille. Ripottele uppomunien pintaan suolaa ja pippuria.
- Tarjoa uppomunasalaatin kanssa tuoretta maalaisleipää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka Parhaat Schwarzwaldin kinkku 100gHinta 2,29/kpl22,90/kg
- Keiju kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljyspray 200mlHinta 7,15/kpl35,75/l
- San Francesco balsamiviinietikka 250mlHinta 3,19/kpl12,76/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 0,4lHinta 1,79/kpl4,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,79/kpl2,98/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka luomu salaattisekoitus 65gHinta 2,19/kpl33,69/kg
- Fresh Hetki Salaattimix sinulle 80gHinta 0,99/kpl12,38/kg
- Pirkka espanjalainen parsakaali 400g 1lkEtuhinta 1,00/kpl2,50/kgnorm. 1,45/kpl (3,62/kg)
- Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lkHinta 1,59/kpl5,30/kg
- Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 2,69/kpl10,76/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Bertolli cucina oliiviöljy 200ml sprayHinta 6,69/kpl33,45/l
- Bertolli oliiviöljy 250ml classicoHinta 5,15/kpl20,60/l
- Del duca aceto balsamico di Modena 250mlHinta 4,59/kpl18,36/l
- Filos tumma balsamiviinietikka 250 mlHinta 3,39/kpl13,56/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,0(1 arvio)
- 30 - 60 min3,6(82 arviota)
- 30 - 60 min4,7(3 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- alle 5 min2,9(12 arviota)
- 30 - 60 min4,7(102 arviota)
- 30 - 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min3,0(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (5 arviota)