• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uppomunat salaattipedillä

Uppomunat salaattipedillä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (270g)

Ainekset

4 annosta

Uppomunat

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 2lvettä
    • 1dlväkiviinaetikkaa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Salaatti

    • 1ps(65 g)salaattisekoitusta
    • 1(400 g)parsakaali
    • 1rs(250 g)kirsikkatomaatteja
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1rklbalsamiviinietikkaa
    • ripaussuolaa ja mustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi poreilevaksi kattilassa ja kaada joukkoon etikka.
  2. Sekoita vettä kauhalla, jotta saat aikaan pyörteen. Riko tuoreet, huoneenlämpöiset kananmunat yksitellen kahvikuppiin ja kaada varovasti veteen.
  3. Kypsennä yksi uppomuna kerrallaan hiljalleen kiehuvassa vedessä 4 minuuttia ja nosta kattilasta reikäkauhalla. (4 minuutin jälkeen keltuainen jää löysäksi. Jatka kypsennystä pari minuuttia, jos haluat siitä kiinteämmän.)
  4. Paloittele parsakaalin kukinnot ja varsi. Kiehauta vesi ja keitä 3 minuuttia. Huuhtele parsakaalit kylmällä vedellä, jotta väri pysyy kauniina.
  5. Levitä laakealle vadille salaattisekoitus, parsakaalit ja halkaistut kirsikkatomaatit. Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri keskenään kastikkeeksi ja pirskottele salaatille. Asettele kinkku ruusukkeiksi ja nosta uppomunat salaattipedille. Ripottele uppomunien pintaan suolaa ja pippuria.
  6. Tarjoa uppomunasalaatin kanssa tuoretta maalaisleipää.

Ravintosisältö perannos 270g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia18 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille