Uudet perunat, silli ja piimäkastike
Pyöräytä uudet perunat ruskistetussa voissa ja tillissä ja tarjoa piimäkastikkeen sekä tillisillin kanssa. Noin 0,90€/annos.
4 annostayli 60 min
Ainekset
4 annosta
Piimäkastike
- n. 1tlpiparjuuritahnaa (Felix)
- ripaussuolaa
- 2suodatinpussia
Ruskistettu voi
- 50gPirkka voita
Lisäksi
- 400gpieniä uusia perunoita
- n. 1/2prk(à 550/250 g)Pirkka tillisilliä
- n. 1/4dltilliä hienonnettuna
- 1kevätsipulin varsi hienonnettuna
- tilliä
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Aseta kahvinsuodattimeen sisäkkäin kaksi suodatinpussia ja laita alle sopiva astia. Kaada piimä suodattimeen ja anna valua jääkaapissa 3-4 tuntia. Sekoita välillä muutaman kerran varovasti, jotta suodatinpussit eivät hajoa.
- Lusikoi paksuuntunut piimä (n. 1 dl) kulhoon ja mausta piparjuuritahnalla ja suolalla.
- Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua kevyesti. Kaada voi lasiin ja odota, että hera painuu pohjalle. Kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan.
- Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa halutettassasi perunat puoliksi ja pyörittele tillissä ja ruskistetussa voissa. Paahda saaristolaisleipä ja leikkaa se veitsellä pieneksi muruksi.
- Asettele alkuruoka-annoksiin perunoita ja sillipaloja. Lusikoi tai pursota annoksiin piimäkastikenokareita. Koristele kevätsipulilla, tillillä ja saaristolaisleipämurulla. Viimeistele annokset mustapippurilla.
Kommentoi