• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Uudet perunat, silli ja piimäkastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Uudet perunat, silli ja piimäkastike

Pyöräytä uudet perunat ruskistetussa voissa ja tillissä ja tarjoa piimäkastikkeen sekä tillisillin kanssa. Noin 0,90€/annos.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Piimäkastike

Ruskistettu voi

    • 50gPirkka voita

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Aseta kahvinsuodattimeen sisäkkäin kaksi suodatinpussia ja laita alle sopiva astia. Kaada piimä suodattimeen ja anna valua jääkaapissa 3-4 tuntia. Sekoita välillä muutaman kerran varovasti, jotta suodatinpussit eivät hajoa.
  2. Lusikoi paksuuntunut piimä (n. 1 dl) kulhoon ja mausta piparjuuritahnalla ja suolalla.
  3. Sulata voi kattilassa ja anna sen ruskistua kevyesti. Kaada voi lasiin ja odota, että hera painuu pohjalle. Kaada kirkas osa varovasti toiseen astiaan.
  4. Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa halutettassasi perunat puoliksi ja pyörittele tillissä ja ruskistetussa voissa. Paahda saaristolaisleipä ja leikkaa se veitsellä pieneksi muruksi.
  5. Asettele alkuruoka-annoksiin perunoita ja sillipaloja. Lusikoi tai pursota annoksiin piimäkastikenokareita. Koristele kevätsipulilla, tillillä ja saaristolaisleipämurulla. Viimeistele annokset mustapippurilla.

Tiesitkö että...

VinkkI! Voit korvata valutetun piimän myös ranskankermalla tai smetanalla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua