HernerisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernerisotto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Hernerisotto on italialainen alkukesän klassikko. Voit valmistaa sen joko tuoreista herneistä tai pakasteherneistä. Raikkaan vihreä risotto maustuu tuoreella mintulla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
n. 1,5 kg
 
2 ps (à 200 g)
 
herneenpalkoja
tai
tai
1 l
 
vettä
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
2 (60 g)
 
Pirkka salottisipulia
tai
1
 
valkosipulinkynsi
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
4 dl (400 g)
 
tai
2 dl
 
(alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
tai
25 g
 
tai
2 dl
 
tai
3–4 rkl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
913 kJ / 217 kcal
Rasva
5,5 g
josta tyydyttynyttä
2,5 g
Hiilihydraatit
30,1 g
josta sokereita
7,1 g
Proteiini
9,6 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Irrota herneet paloista. Ota pari kourallista tyhjiä palkoja erikseen ja huuhdo ne.

Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja nosta joukkoon herneenpalot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pidä se koko ajan kuumana pienellä lämmöllä. Jos käytät pakasteherneitä, riittää liemeksi suolalla maustettu vesi.

Kiehauta 3 dl herneitä (tuore tai pakaste) pienessä määrässä vettä, jäähdytä ne kylmällä vedellä ja soseuta. Nosta sose sivuun odottamaan.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Mittaa voi ja öljy paksupohjaiseen, mielellään laakeaan kattilaan, ja kuumenna, kunnes voi sulaa.

Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa ja lisää riisit hyvin sekoittaen. Tässä vaiheessa lieden lämpö voi olla melko kovalla. Anna riisin kuullottua, ja kun riisistä kuuluu ritisevä ääni, lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut.

Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa. Sekoita huolellisesti koko ajan nesteen haihtuessa. Lisää kattilaan kuumaa lientä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Keitä riisiä miedolla lämmöllä.

Jatka nesteen lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää kokonaiset herneet sekä loput nesteestä. Lisää kuumaa nestettä tarvittessa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Risotto saa olla löysää

Sekoita lopuksi risoton joukkoon soseutetut herneet, voi ja juustoraaste. Siirrä kattila pois levyltä ja anna risoton vetäytyä kannen alla muutama minuutti. Tarkasta maku ja lisää vielä hienonnettu minttu sekä rouhaisu mustapippuria. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 8,89/kpl
    17,78/l
  • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
    Hinta 7,79/kpl
    38,95/kg
  • Pirkka valkosipuli 100 g 2lk
    Hinta 1,29/kpl
    12,90/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,50/kpl
    9,95/kg
  • Salottisipuli ulkomainen
    Hinta n. 0,25/kpl
    4,95/kg
  • Järvikylä vahva minttu
    Hinta 3,99/kpl
  • Järvikylä viherminttu rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,35/kpl
    39,17/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75l
    Hinta 7,45/kpl
    9,80/l
  • Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klp
    Hinta 5,09/kpl
    13,31/l
  • Apetit kotimainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,95/kpl
    4,75/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 9,99/kpl
    19,98/l
  • Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,39/kpl
    14,78/l
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
  • Risella risottoriisi 1 kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Giovanni Ferrari Pecorino Romano 175g
    Hinta 7,39/kpl
    42,23/kg
  • Galbani Pecorino Romano DOP 160 g
    Hinta 6,25/kpl
    39,06/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (45 arviota)

  • Hernari
    1 vuosi sitten
    Olisi selkeämpi ilmoittaa herneenpalkojen tarvittava määrä myös litroissa, harvassa paikassa myydään kiloittain. 1,5kg on noin 4L, tulee helposti ostettua liian pieni määrä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Hernari, kiitos palautteesta! Välitämme sen koekeittiöön.
  • Hyvää
    1 vuosi sitten
    Helppoa ja hyvää! Hernefani tarkoittanee ohjeen kohtaa 6, jossa ohjeistetaan "Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa", vaikka reseptissä ei ole selvästi ilmaistu, mitä "liemellä" tarkoitetaan. Ymmärtääkseni se tarkoittaa ohjeen kohdassa 2 viitattavaa lientä.
  • Hernefani
    1 vuosi sitten
    Puuttuukohan ainesosaluettelosta joku "liemi"?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Hernefani, reseptin ainekset ovat oikein. Halutessaan veden joukkoon voi lisätä pienen määrän esimerkiksi kasvisliemivalmistetta. Tällöin suolan määrää kannattaa vähentää.
  • Tyytyväinen
    4 vuotta sitten
    Super hyvää! Helpot ohjeet seurata eikä kestä kauaa. Mukaan voi myös laittaa esim herne-maissi-paprikaa.