Hyppää sisältöön
HernerisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hernerisotto

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Hernerisotto on italialainen alkukesän klassikko. Voit valmistaa sen joko tuoreista herneistä tai pakasteherneistä. Raikkaan vihreä risotto maustuu tuoreella mintulla.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    900 kJ / 215 kcal
  • Rasva
    5,3 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,5 g
  • Hiilihydraatit
    29,7 g
  • josta sokereita
    7,2 g
  • Proteiini
    9,4 g
  • Suola
    0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Irrota herneet paloista. Ota pari kourallista tyhjiä palkoja erikseen ja huuhdo ne.
  2. Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja nosta joukkoon herneenpalot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pidä se koko ajan kuumana pienellä lämmöllä. Jos käytät pakasteherneitä, riittää liemeksi suolalla maustettu vesi.
  3. Kiehauta 3 dl herneitä (tuore tai pakaste) pienessä määrässä vettä, jäähdytä ne kylmällä vedellä ja soseuta. Nosta sose sivuun odottamaan.
  4. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Mittaa voi ja öljy paksupohjaiseen, mielellään laakeaan kattilaan, ja kuumenna, kunnes voi sulaa.
  5. Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa ja lisää riisit hyvin sekoittaen. Tässä vaiheessa lieden lämpö voi olla melko kovalla. Anna riisin kuullottua, ja kun riisistä kuuluu ritisevä ääni, lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut.
  6. Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa. Sekoita huolellisesti koko ajan nesteen haihtuessa. Lisää kattilaan kuumaa lientä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Keitä riisiä miedolla lämmöllä.
  7. Jatka nesteen lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää kokonaiset herneet sekä loput nesteestä. Lisää kuumaa nestettä tarvittessa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Risotto saa olla löysää
  8. Sekoita lopuksi risoton joukkoon soseutetut herneet, voi ja juustoraaste. Siirrä kattila pois levyltä ja anna risoton vetäytyä kannen alla muutama minuutti. Tarkasta maku ja lisää vielä hienonnettu minttu sekä rouhaisu mustapippuria. Tarjoa heti.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Plussa-etu −10 %
    Pirkka suomalainen herne 200g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,40/3 kpl
    4,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lk
    Hinta 1,79/kpl
    5,11/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 4,19/kpl
    8,38/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,25/kpl
    14,50/l
  • Ben's Original Risottoriisi 500g
    Hinta 3,65/kpl
    7,30/kg
  • Torres Natureo White 0% 0,375l
    Hinta 5,29/kpl
    13,84/l
  • Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinen
    Hinta 7,25/kpl
    36,25/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Apetit kotimainen herne 200g pakaste
    Hinta 0,95/kpl
    4,75/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Salottisipuli suomalainen
    Hinta n. 0,27/kpl
    5,49/kg
  • Valkosipuli ulkomainen kg
    Hinta n. 0,57/kpl
    11,49/kg
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,99/kpl
    19,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml spray
    Hinta 7,25/kpl
    36,25/l
  • Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EV
    Hinta 6,25/kpl
    25,00/l
  • Risella Arborio risottoriisi 500g
    Hinta 2,19/kpl
    4,38/kg
  • Pirkka risottoriisi 1kg
    Hinta 3,29/kpl
    3,29/kg
  • Freixenet White 0% 0,75l
    Hinta 7,55/kpl
    9,93/l
  • Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholiton
    Hinta 5,99/kpl
    7,99/l
  • Galbani 60g Pecorino Romano DOP juusto
    Hinta 2,69/kpl
    44,83/kg
  • Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraaste
    Hinta 3,99/kpl
    39,90/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Järvikylä vahva minttu Suomi
    Hinta 3,69/kpl
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (49 arviota)

  • Hernari
    2 vuotta sitten
    Olisi selkeämpi ilmoittaa herneenpalkojen tarvittava määrä myös litroissa, harvassa paikassa myydään kiloittain. 1,5kg on noin 4L, tulee helposti ostettua liian pieni määrä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Hernari, kiitos palautteesta! Välitämme sen koekeittiöön.
  • Hyvää
    3 vuotta sitten
    Helppoa ja hyvää! Hernefani tarkoittanee ohjeen kohtaa 6, jossa ohjeistetaan "Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa", vaikka reseptissä ei ole selvästi ilmaistu, mitä "liemellä" tarkoitetaan. Ymmärtääkseni se tarkoittaa ohjeen kohdassa 2 viitattavaa lientä.
  • Hernefani
    3 vuotta sitten
    Puuttuukohan ainesosaluettelosta joku "liemi"?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Hernefani, reseptin ainekset ovat oikein. Halutessaan veden joukkoon voi lisätä pienen määrän esimerkiksi kasvisliemivalmistetta. Tällöin suolan määrää kannattaa vähentää.
  • Tyytyväinen
    5 vuotta sitten
    Super hyvää! Helpot ohjeet seurata eikä kestä kauaa. Mukaan voi myös laittaa esim herne-maissi-paprikaa.