Hernerisotto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Hernerisotto on italialainen alkukesän klassikko. Voit valmistaa sen joko tuoreista herneistä tai pakasteherneistä. Raikkaan vihreä risotto maustuu tuoreella mintulla.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
- n. 1,5 kg herneenpalkoja tai 2 ps (à 200 g) Pirkka suomalaisia herneitä (pakaste)
- 1 l vettä
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 (60 g) Pirkka salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl Pirkka voita
- 1 rkl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 4 dl (400 g) Pirkka risottoriisiä
- 2 dl (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä
- 25 g Pirkka voita
- 2 dl Pirkka Parhaat pecorinojuustoa raastettuna
- 3–4 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
- mustapippuria
Ravintosisältö
- Energia900 kJ / 215 kcal
- Rasva5,3 g
- josta tyydyttynyttä2,5 g
- Hiilihydraatit29,7 g
- josta sokereita7,2 g
- Proteiini9,4 g
- Suola0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Irrota herneet paloista. Ota pari kourallista tyhjiä palkoja erikseen ja huuhdo ne.
- Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja nosta joukkoon herneenpalot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pidä se koko ajan kuumana pienellä lämmöllä. Jos käytät pakasteherneitä, riittää liemeksi suolalla maustettu vesi.
- Kiehauta 3 dl herneitä (tuore tai pakaste) pienessä määrässä vettä, jäähdytä ne kylmällä vedellä ja soseuta. Nosta sose sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Mittaa voi ja öljy paksupohjaiseen, mielellään laakeaan kattilaan, ja kuumenna, kunnes voi sulaa.
- Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa ja lisää riisit hyvin sekoittaen. Tässä vaiheessa lieden lämpö voi olla melko kovalla. Anna riisin kuullottua, ja kun riisistä kuuluu ritisevä ääni, lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut.
- Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa. Sekoita huolellisesti koko ajan nesteen haihtuessa. Lisää kattilaan kuumaa lientä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Keitä riisiä miedolla lämmöllä.
- Jatka nesteen lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää kokonaiset herneet sekä loput nesteestä. Lisää kuumaa nestettä tarvittessa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Risotto saa olla löysää
- Sekoita lopuksi risoton joukkoon soseutetut herneet, voi ja juustoraaste. Siirrä kattila pois levyltä ja anna risoton vetäytyä kannen alla muutama minuutti. Tarkasta maku ja lisää vielä hienonnettu minttu sekä rouhaisu mustapippuria. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Pirkka suomalainen herne 200g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,79/kpl5,11/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,65/kpl7,30/kg
- Torres Natureo White 0% 0,375lHinta 5,29/kpl13,84/l
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,25/kpl36,25/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Risella Arborio risottoriisi 500gHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Pirkka risottoriisi 1kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Freixenet White 0% 0,75lHinta 7,55/kpl9,93/l
- Carl Jung Chardonnay 0,75l alkoholitonHinta 5,99/kpl7,99/l
- Galbani 60g Pecorino Romano DOP juustoHinta 2,69/kpl44,83/kg
- Cento Bontà Pecorino 100g tuoreraasteHinta 3,99/kpl39,90/kg
- Järvikylä Minttu rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Järvikylä vahva minttu SuomiHinta 3,69/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(115 arviota)
- 30 - 60 min4,3(183 arviota)
- 30 - 60 min4,8(86 arviota)
- 30 - 60 min4,1(166 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(40 arviota)
- Video30 - 60 min4,0(87 arviota)
- 30 - 60 min4,0(49 arviota)
- Video30 - 60 min4,7(64 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (49 arviota)
- Hernari2 vuotta sittenOlisi selkeämpi ilmoittaa herneenpalkojen tarvittava määrä myös litroissa, harvassa paikassa myydään kiloittain. 1,5kg on noin 4L, tulee helposti ostettua liian pieni määrä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHernari, kiitos palautteesta! Välitämme sen koekeittiöön.
- Hyvää3 vuotta sittenHelppoa ja hyvää! Hernefani tarkoittanee ohjeen kohtaa 6, jossa ohjeistetaan "Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa", vaikka reseptissä ei ole selvästi ilmaistu, mitä "liemellä" tarkoitetaan. Ymmärtääkseni se tarkoittaa ohjeen kohdassa 2 viitattavaa lientä.
- Hernefani3 vuotta sittenPuuttuukohan ainesosaluettelosta joku "liemi"?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHernefani, reseptin ainekset ovat oikein. Halutessaan veden joukkoon voi lisätä pienen määrän esimerkiksi kasvisliemivalmistetta. Tällöin suolan määrää kannattaa vähentää.
- Tyytyväinen5 vuotta sittenSuper hyvää! Helpot ohjeet seurata eikä kestä kauaa. Mukaan voi myös laittaa esim herne-maissi-paprikaa.