Hernerisotto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
n. 1,5 kg 2 ps (à 200 g) | herneenpalkoja tai tai |
1 l | vettä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
2 (60 g) | Pirkka salottisipulia tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | tai |
4 dl (400 g) | tai |
2 dl | (alkoholitonta) kuivaa valkoviiniä tai |
25 g | tai |
2 dl | tai |
3–4 rkl | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 913 kJ / 217 kcal |
Rasva | 5,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,5 g |
Hiilihydraatit | 30,1 g |
josta sokereita | 7,1 g |
Proteiini | 9,6 g |
Suola | 0,9 g |
Valmistus
Irrota herneet paloista. Ota pari kourallista tyhjiä palkoja erikseen ja huuhdo ne.
Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja nosta joukkoon herneenpalot. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pidä se koko ajan kuumana pienellä lämmöllä. Jos käytät pakasteherneitä, riittää liemeksi suolalla maustettu vesi.
Kiehauta 3 dl herneitä (tuore tai pakaste) pienessä määrässä vettä, jäähdytä ne kylmällä vedellä ja soseuta. Nosta sose sivuun odottamaan.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Mittaa voi ja öljy paksupohjaiseen, mielellään laakeaan kattilaan, ja kuumenna, kunnes voi sulaa.
Kuullota sipulit voi-öljyseoksessa ja lisää riisit hyvin sekoittaen. Tässä vaiheessa lieden lämpö voi olla melko kovalla. Anna riisin kuullottua, ja kun riisistä kuuluu ritisevä ääni, lisää valkoviini. Kuumenna, kunnes viini on haihtunut.
Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa. Sekoita huolellisesti koko ajan nesteen haihtuessa. Lisää kattilaan kuumaa lientä vasta, kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Keitä riisiä miedolla lämmöllä.
Jatka nesteen lisäämistä, kunnes riisi on lähes kypsää. Lisää kokonaiset herneet sekä loput nesteestä. Lisää kuumaa nestettä tarvittessa, jotta saat haluamasi koostumuksen. Risotto saa olla löysää
Sekoita lopuksi risoton joukkoon soseutetut herneet, voi ja juustoraaste. Siirrä kattila pois levyltä ja anna risoton vetäytyä kannen alla muutama minuutti. Tarkasta maku ja lisää vielä hienonnettu minttu sekä rouhaisu mustapippuria. Tarjoa heti.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen herne 200g pakasteHinta 0,89/kpl4,45/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Parhaat Pecorino Romano 200g vähälaktoosinenHinta 7,79/kpl38,95/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Salottisipuli ulkomainenHinta n. 0,25/kpl4,95/kg
- Järvikylä vahva minttuHinta 3,99/kpl
- Järvikylä viherminttu rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Freixenet White 0,0% alkoholiton valkoviini 0,75lHinta 7,45/kpl9,80/l
- Torres Natureo valkoviin 0,375l 0,0% klpHinta 5,09/kpl13,31/l
- Apetit kotimainen herne 200g pakasteHinta 0,95/kpl4,75/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
- Ben's Original Risottoriisi 500gHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Risella risottoriisi 1 kgHinta 3,29/kpl3,29/kg
- Giovanni Ferrari Pecorino Romano 175gHinta 7,39/kpl42,23/kg
- Galbani Pecorino Romano DOP 160 gHinta 6,25/kpl39,06/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
- 30 - 60 min3,9(113 arviota)
- 30 - 60 min4,8(77 arviota)
- 30 - 60 min4,0(81 arviota)
- 30 - 60 min4,1(73 arviota)
- 30 - 60 min4,1(36 arviota)
- 30 - 60 min4,1(100 arviota)
- 30 - 60 min4,0(186 arviota)
Arvostele resepti
- Hernari1 vuosi sittenOlisi selkeämpi ilmoittaa herneenpalkojen tarvittava määrä myös litroissa, harvassa paikassa myydään kiloittain. 1,5kg on noin 4L, tulee helposti ostettua liian pieni määrä.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHernari, kiitos palautteesta! Välitämme sen koekeittiöön.
- Hyvää1 vuosi sittenHelppoa ja hyvää! Hernefani tarkoittanee ohjeen kohtaa 6, jossa ohjeistetaan "Lisää noin puolet liemestä yhdellä kertaa", vaikka reseptissä ei ole selvästi ilmaistu, mitä "liemellä" tarkoitetaan. Ymmärtääkseni se tarkoittaa ohjeen kohdassa 2 viitattavaa lientä.
- Hernefani1 vuosi sittenPuuttuukohan ainesosaluettelosta joku "liemi"?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHernefani, reseptin ainekset ovat oikein. Halutessaan veden joukkoon voi lisätä pienen määrän esimerkiksi kasvisliemivalmistetta. Tällöin suolan määrää kannattaa vähentää.
- Tyytyväinen4 vuotta sittenSuper hyvää! Helpot ohjeet seurata eikä kestä kauaa. Mukaan voi myös laittaa esim herne-maissi-paprikaa.