Valkosipulinen jauheliha-perunalaatikko  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Valkosipulinen jauheliha-perunalaatikko

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Valmiista valkosipuliperunoista loihdit helposti herkullisen jauheliha-perunalaatikon, joka maistuu koko perheelle.
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2 ps (à 700 g)
 
tai
1 rs (400 g)
 
tai
2 tl
 
timjamia
tai
n. 1/2 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
781 kJ / 188 kcal
Rasva
10,4 g
josta tyydyttynyttä
5,6 g
Hiilihydraatit
14,2 g
josta sokereita
2 g
Proteiini
8,4 g
Suola
0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha timjamilla ja suolalla.

Levitä pussillinen valkosipuli-kermaperunoita laakean uunivuoan pohjalle. Lisää jauhelihakerros perunoiden päälle. Levitä lopuksi toinen pussillinen perunoita tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Pääasiäisenä syödään valkosipuliperunoita ja lammasta. Saat tästä helpon pääsiäisaterian vaihtamalla naudan jauhelihan lampaan jauhelihaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Apetit Kotimaiset valkosipulikermaperunat 700g pakaste
    Hinta 3,59/kpl
    5,13/kg
  • Pirkka valkosipuliperuna 500g pakaste
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Atria nauta jauheliha 17% 400g
    Hinta 5,29/kpl
    13,23/kg
  • Tamminen luomunaudan jauheliha 17 % 300 g
    Hinta 6,59/kpl
    21,97/kg
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (136 arviota)

  • Timjami
    2 kuukautta sitten
    Oikein helppo ja maukas. Laitoin kyllä hieman enemmän tuoretta timjamia ja lisäsin vielä 2 dl kermaa. Pinnalle parmesaanijuuston "jämät".
  • JU
    5 kuukautta sitten
    Kypsä tuli, mutta kuivan sorttinen.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Keliaakikko, kiitos hyvästä huomiosta, valkosipuli-kermaperunat sisältävät vehnää, eikä resepti siis ole gluteeniton. Pahoittelemme virhettä ja teemme korjauksen.
  • Keliaakikko
    3 vuotta sitten
    Reseptissä lukee gluteeniton, perunoiden mauseseos kuitenkin sisältää VEHNÄÄ???
  • Täti Ahmatti
    3 vuotta sitten
    Itse maustan jauhelihan mm. sipulilla ja tomaattimurskalla ja heitän vielä purkin herkkusieniäkin sekaan. Ja reilusti pippurisekoitusta sekä esim. pizzamaustetta. Jos käytän jonkun muun valmistajan perunoita, tölkillinen tai puolikas kermaa on must. Pinnalle voi halutessaan ripotella kypsennyksen puolivälissä esim. mozzarellaraastetta, ja voilà. Eli tuunatkaa rohkeasti vaan.
  • Nuori kokki
    4 vuotta sitten
    Tosi helppo valmistaa ja hyvää myös! Itse lisäisin kuitenkin lisää valkosipulia (mursketta tai jauhetta) jos tykkää valkosipulista.
  • Äiti
    5 vuotta sitten
    Tätä oon tehny kyl ja meil syödään hyvällä mielellä. Laitan välil sekaan vaik paprikaa tai sieniä ja aina kelpaa. Helppo arkiruoka.
  • sirke
    7 vuotta sitten
    Onkohan reseptistä jäänyt neste/kerma mainitsematta???
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    sirke, Pirkka valkosipulikermaperunat sisältävät valmiiksi vettä ja kermaa, joten ruokaan ei tarvitse erikseen lisätä nestettä.