Valkosipulinen jauheliha-perunalaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
Valmiista valkosipuliperunoista loihdit helposti herkullisen jauheliha-perunalaatikon, joka maistuu koko perheelle.
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
- 2 ps (à 700 g) Pirkka valkosipuli-kermaperunoita (pakaste)
- 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 2 tl timjamia
- n. 1/2 tl suolaa
Ravintosisältö
- Energia781 kJ / 188 kcal
- Rasva10,4 g
- josta tyydyttynyttä5,6 g
- Hiilihydraatit14,2 g
- josta sokereita2 g
- Proteiini8,4 g
- Suola0,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha timjamilla ja suolalla.
- Levitä pussillinen valkosipuli-kermaperunoita laakean uunivuoan pohjalle. Lisää jauhelihakerros perunoiden päälle. Levitä lopuksi toinen pussillinen perunoita tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Vinkki! Pääasiäisenä syödään valkosipuliperunoita ja lammasta. Saat tästä helpon pääsiäisaterian vaihtamalla naudan jauhelihan lampaan jauhelihaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Apetit Kotimaiset valkosipulikermaperunat 700g pakasteHinta 3,69/kpl5,27/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka valkosipuliperuna 500g pakastePlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,00/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl (3,38/kg)
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Timjami jättiruukku ItaliaEtuhinta 3,49/kplnorm. 3,99/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(46 arviota)
- yli 60 min3,9(125 arviota)
- yli 60 min4,6(9 arviota)
- alle 15 min3,7(487 arviota)
- alle 30 min2,9(12 arviota)
- alle 30 min4,1(917 arviota)
- yli 60 min3,5(29 arviota)
- 30 - 60 min4,1(645 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (139 arviota)
- Timjami1 vuosi sittenOikein helppo ja maukas. Laitoin kyllä hieman enemmän tuoretta timjamia ja lisäsin vielä 2 dl kermaa. Pinnalle parmesaanijuuston "jämät".
- JU1 vuosi sittenKypsä tuli, mutta kuivan sorttinen.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKeliaakikko, kiitos hyvästä huomiosta, valkosipuli-kermaperunat sisältävät vehnää, eikä resepti siis ole gluteeniton. Pahoittelemme virhettä ja teemme korjauksen.
- Keliaakikko4 vuotta sittenReseptissä lukee gluteeniton, perunoiden mauseseos kuitenkin sisältää VEHNÄÄ???
- Täti Ahmatti4 vuotta sittenItse maustan jauhelihan mm. sipulilla ja tomaattimurskalla ja heitän vielä purkin herkkusieniäkin sekaan. Ja reilusti pippurisekoitusta sekä esim. pizzamaustetta. Jos käytän jonkun muun valmistajan perunoita, tölkillinen tai puolikas kermaa on must. Pinnalle voi halutessaan ripotella kypsennyksen puolivälissä esim. mozzarellaraastetta, ja voilà. Eli tuunatkaa rohkeasti vaan.
- Nuori kokki5 vuotta sittenTosi helppo valmistaa ja hyvää myös! Itse lisäisin kuitenkin lisää valkosipulia (mursketta tai jauhetta) jos tykkää valkosipulista.
- Äiti5 vuotta sittenTätä oon tehny kyl ja meil syödään hyvällä mielellä. Laitan välil sekaan vaik paprikaa tai sieniä ja aina kelpaa. Helppo arkiruoka.
- sirke7 vuotta sittenOnkohan reseptistä jäänyt neste/kerma mainitsematta???
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittensirke, Pirkka valkosipulikermaperunat sisältävät valmiiksi vettä ja kermaa, joten ruokaan ei tarvitse erikseen lisätä nestettä.