Valkosipulinen jauheliha-perunalaatikko
Valmiista valkosipuliperunoista loihdit helposti herkullisen jauheliha-perunalaatikon, joka maistuu koko perheelle. Tämäkin resepti vain n. 1,25€/annos*.
6 annostayli 60 min370 kcal / annos (230g)
Ainekset
6 annosta
- 2ps(à 700 g)Pirkka valkosipuli-kermaperunoita (pakaste)
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 2tltimjamia
- n. 1/2tlsuolaa
Valmistus
yli 60 min- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta jauheliha timjamilla ja suolalla.
- Levitä pussillinen valkosipuli-kermaperunoita laakean uunivuoan pohjalle. Lisää jauhelihakerros perunoiden päälle. Levitä lopuksi toinen pussillinen perunoita tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta on saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pääasiäisenä syödään valkosipuliperunoita ja lammasta. Saat tästä helpon pääsiäisaterian vaihtamalla naudan jauhelihan lampaan jauhelihaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 230g100 g
- 370 kcal1 560 kJ
- Proteiinia 14 g
- Hiilihydraatteja28 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Keliaakikko, kiitos hyvästä huomiosta, valkosipuli-kermaperunat sisältävät vehnää, eikä resepti siis ole gluteeniton. Pahoittelemme virhettä ja teemme korjauksen.
Reseptissä lukee gluteeniton, perunoiden mauseseos kuitenkin sisältää VEHNÄÄ???
Itse maustan jauhelihan mm. sipulilla ja tomaattimurskalla ja heitän vielä purkin herkkusieniäkin sekaan. Ja reilusti pippurisekoitusta sekä esim. pizzamaustetta. Jos käytän jonkun muun valmistajan perunoita, tölkillinen tai puolikas kermaa on must. Pinnalle voi halutessaan ripotella kypsennyksen puolivälissä esim. mozzarellaraastetta, ja voilà. Eli tuunatkaa rohkeasti vaan.
Tosi helppo valmistaa ja hyvää myös! Itse lisäisin kuitenkin lisää valkosipulia (mursketta tai jauhetta) jos tykkää valkosipulista.
Tätä oon tehny kyl ja meil syödään hyvällä mielellä. Laitan välil sekaan vaik paprikaa tai sieniä ja aina kelpaa. Helppo arkiruoka.
Onkohan reseptistä jäänyt neste/kerma mainitsematta???
sirke, Pirkka valkosipulikermaperunat sisältävät valmiiksi vettä ja kermaa, joten ruokaan ei tarvitse erikseen lisätä nestettä.