• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Friteeratut sipulitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Friteeratut sipulit

Tempuratyyliin friteerattujen uuden sadon sipuleiden frityyritaikina on maustettu piimällä, fenkolinsiemenillä ja cayennenpippurilla. Noin 1,25€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Frityyritaikina

    • 6-7dlPirkka laktoositonta rasvatonta piimää
    • 1tlfenkolinsiemeniä
    • 1tlcayennenpippuria
    • 2tlmerisuolaa
    • 1/2-1tlmustapippuria
    • 1tlleivinjauhetta

Lisäksi

    • 1plo(900 ml)Pirkka rypsiöljyä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Paloittele sipulit napakoine varsineen pitkänomaisiksi paloiksi.
  2. Sekoita frityyritaikinan ainekset keskenään.
  3. Pyörittele sipulit vehnäjauhoissa.
  4. Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa.
  5. Kasta sipulit frityyritaikinaan niin, että ne ovat kauttaaltaan taikinan peitossa. Nosta sipulit öljyyn kypsymään ja kypsennä 1-2 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja sisältä hieman pehmenneitä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  6. Tarjoa sellaisenaan tai haluamasi dippikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille