Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Vadelma-nektariinipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-nektariinipiirakka

Kouingn amann on syntisen herkullinen alun perin Bretangesta kotoisin oleva leivonnainen. Tässä helpossa muunnoksessa se syntyy valmiista croisanttaikinasta. Noin 1,15€/annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1prk(240 g)Danerolles Croissants tuoretaikinaa
    • 50gvoita
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlvehnäjauhoa

Lisäksi

    • 1-2rklsokeria leivinpaperille ja taikinan pinnalle
    • 2-3(n. 350 g)nektariinia
    • n. 1dlPirkka suomalaisia vadelmia (pakaste)
    • 3/4dllimetinmehua
    • 1/4dlvettä
    • 1/2dlhyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota croissanttaikina pakkauksesta ja avaa taikinarulla sokeroidun leivinpaperin päälle. Jaa kolmeen yhtä pitkään osaan. Tiivistä taikinalevyssä olevat leikkauspinnat umpeen.
  2. Yhdistä monitoimikoneen kulhossa kylmä kuutioitu voi, sokeri ja vehnäjauhot.
  3. Levitä puolet pehmeästä voi-sokeriseoksesta yhden taikinanlevyn keskelle niin, että kaikkiin sivuihin jää noin 1 cm:n puhtaat taikinapinnat. Nosta seuraava voitaikinalevy päälle ja tiivistä puhtaat reunat kiinni toisiinsa. Levitä loput pehmeästä voi-sokeriseoksesta samaan tapaan levyn pintaan. Peitä viimeisellä taikinalevyllä ja tiivistä taas puhtaat reunat.
  4. Ripottele taikinan pintaan sokeria ja kaulitse kevyesti levyä niin, että sokeri tarttuu taikinan pintaan kiinni.
  5. Siirrä taikinapino leivinpaperin avulla uunipellille ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
  6. Viipaloi nektariinit ja asettele ne paistetun taikinan pinnalle.
  7. Valmista sokerikiille limetinmehusta, vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hyytelöseoksen jäähtyä hetken ja lisää sekaan vadelmat. Kääntele lusikalla, kunnes vadelmat ovat kauttaaltaan seoksessa. Nosta vadelmat nektariinien päälle. Valele loppu hyytelöseos nektariiniviipaleille. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Tiesitkö! Alkuperäinen kouign amann kehitettiin vuonna 1860. Perinteisesti kouign-amann on paistettu isoina pyöreinä kakkuina, ilman päällystä ja tarjoiltu viipaleina. Nykyään Yhdysvalloissa suosiota ovat saaneet myös yksittäiset cupcake-kokoiset leivonnaiset. Nimi on peräisin bretangenkielestä, jossa kouign tarkoittaa kakkua ja amann voita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Danerolles 240g Croissants 6kpl tuoretaikina
    Danerolles 240g Croissants 6kpl tuoretaikina
    2,59/kpl10,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Hyytelösokeri 350g
    Dansukker Hyytelösokeri 350g
    1,45/kpl4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua