• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vadelma-nektariinipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelma-nektariinipiirakka

Kouingn amann on syntisen herkullinen alun perin Bretangesta kotoisin oleva leivonnainen. Tässä helpossa muunnoksessa se syntyy valmiista croisanttaikinasta. Noin 1,15€/annos.

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 1prk(240 g)Danerolles Croissants tuoretaikinaa
    • 50gvoita
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlvehnäjauhoa

Lisäksi

    • 1-2rklsokeria leivinpaperille ja taikinan pinnalle
    • 2-3(n. 350 g)nektariinia
    • n. 1dlPirkka suomalaisia vadelmia (pakaste)
    • 3/4dllimetinmehua
    • 1/4dlvettä
    • 1/2dlhyytelösokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota croissanttaikina pakkauksesta ja avaa taikinarulla sokeroidun leivinpaperin päälle. Jaa kolmeen yhtä pitkään osaan. Tiivistä taikinalevyssä olevat leikkauspinnat umpeen.
  2. Yhdistä monitoimikoneen kulhossa kylmä kuutioitu voi, sokeri ja vehnäjauhot.
  3. Levitä puolet pehmeästä voi-sokeriseoksesta yhden taikinanlevyn keskelle niin, että kaikkiin sivuihin jää noin 1 cm:n puhtaat taikinapinnat. Nosta seuraava voitaikinalevy päälle ja tiivistä puhtaat reunat kiinni toisiinsa. Levitä loput pehmeästä voi-sokeriseoksesta samaan tapaan levyn pintaan. Peitä viimeisellä taikinalevyllä ja tiivistä taas puhtaat reunat.
  4. Ripottele taikinan pintaan sokeria ja kaulitse kevyesti levyä niin, että sokeri tarttuu taikinan pintaan kiinni.
  5. Siirrä taikinapino leivinpaperin avulla uunipellille ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
  6. Viipaloi nektariinit ja asettele ne paistetun taikinan pinnalle.
  7. Valmista sokerikiille limetinmehusta, vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hyytelöseoksen jäähtyä hetken ja lisää sekaan vadelmat. Kääntele lusikalla, kunnes vadelmat ovat kauttaaltaan seoksessa. Nosta vadelmat nektariinien päälle. Valele loppu hyytelöseos nektariiniviipaleille. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Tiesitkö! Alkuperäinen kouign amann kehitettiin vuonna 1860. Perinteisesti kouign-amann on paistettu isoina pyöreinä kakkuina, ilman päällystä ja tarjoiltu viipaleina. Nykyään Yhdysvalloissa suosiota ovat saaneet myös yksittäiset cupcake-kokoiset leivonnaiset. Nimi on peräisin bretangenkielestä, jossa kouign tarkoittaa kakkua ja amann voita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu