Vadelma-nektariinipiirakka
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kouingn amann on syntisen herkullinen alun perin Bretangesta kotoisin oleva leivonnainen. Tässä helpossa muunnoksessa se syntyy valmiista croisanttaikinasta.
Ainekset
6–8 annosta
1 prk (240 g) | Danerolles Croissants tuoretaikinaa tai |
50 g | voita tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | vehnäjauhoa tai |
Lisäksi | |
---|---|
1–2 rkl | sokeria leivinpaperille ja taikinan pinnalle tai |
2–3 (n. 350 g) | nektariinia tai |
n. 1 dl | tai |
3/4 dl | limetinmehua tai |
1/4 dl | vettä tai |
1/2 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 791 kJ / 189 kcal |
Rasva | 8,1 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 24,6 g |
josta sokereita | 16,8 g |
Proteiini | 2,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota croissanttaikina pakkauksesta ja avaa taikinarulla sokeroidun leivinpaperin päälle. Jaa kolmeen yhtä pitkään osaan. Tiivistä taikinalevyssä olevat leikkauspinnat umpeen.
Yhdistä monitoimikoneen kulhossa kylmä kuutioitu voi, sokeri ja vehnäjauhot.
Levitä puolet pehmeästä voi-sokeriseoksesta yhden taikinanlevyn keskelle niin, että kaikkiin sivuihin jää noin 1 cm:n puhtaat taikinapinnat. Nosta seuraava voitaikinalevy päälle ja tiivistä puhtaat reunat kiinni toisiinsa. Levitä loput pehmeästä voi-sokeriseoksesta samaan tapaan levyn pintaan. Peitä viimeisellä taikinalevyllä ja tiivistä taas puhtaat reunat.
Ripottele taikinan pintaan sokeria ja kaulitse kevyesti levyä niin, että sokeri tarttuu taikinan pintaan kiinni.
Siirrä taikinapino leivinpaperin avulla uunipellille ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
Viipaloi nektariinit ja asettele ne paistetun taikinan pinnalle.
Valmista sokerikiille limetinmehusta, vedestä ja hyytelösokerista pakkauksen ohjeen mukaan. Anna hyytelöseoksen jäähtyä hetken ja lisää sekaan vadelmat. Kääntele lusikalla, kunnes vadelmat ovat kauttaaltaan seoksessa. Nosta vadelmat nektariinien päälle. Valele loppu hyytelöseos nektariiniviipaleille. Tarjoa heti.
Tiesitkö! Alkuperäinen kouign amann kehitettiin vuonna 1860. Perinteisesti kouign-amann on paistettu isoina pyöreinä kakkuina, ilman päällystä ja tarjoiltu viipaleina. Nykyään Yhdysvalloissa suosiota ovat saaneet myös yksittäiset cupcake-kokoiset leivonnaiset. Nimi on peräisin bretangenkielestä, jossa kouign tarkoittaa kakkua ja amann voita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDanerolles 240g Croissants 6kpl tuoretaikinaHinta 2,55/kpl10,63/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Nektariini 500g 1lkHinta 3,29/kpl6,58/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- LimeHinta n. 0,32/kpl3,99/kg
- Dansukker hyytelösokeri 350gHinta 1,85/kpl5,29/kg
- Pysyvästi edullinenVaasan Kotiuunin Minicroissant 12kpl/360g pakasteHinta 3,29/kpl9,14/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Dansukker hyytelösokeri multi 370gHinta 1,95/kpl5,27/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(227 arviota)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- yli 60 min4,1(30 arviota)
- yli 60 min5,0(4 arviota)
- yli 60 min4,4(46 arviota)
- yli 60 min4,3(73 arviota)
- yli 60 min3,9(10 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,9 (14 arviota)