• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Vaahtokarkkikakku

Vaahtokarkkikakku muistuttaa hyydytettyä juustokakkua, jossa on mehevä mantelipohja ja ilmava vaahtokarkki-puolukkatäyte.
Vaahtokarkkikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 150 kcal / annos (60g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 1/2dlfariinisokeria
    • 1kananmuna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1dlPirkka mantelijauhetta
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 3/4dlmaitoa

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja anna pohjan jäähtyä ritilällä. Pese vuoka ja siirrä pohja takaisin vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
  3. Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneella.
  4. Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja käännä levy pois päältä. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. (Lämmitä tarvittaessa miedolla lämmöllä.) Ota kattila liedeltä ja nosta se kylmään vesialtaaseen. Sekoita joukkoon puolukat. Anna seoksen jäähtyä 5-10 minuuttia, välillä sekoittaen.
  5. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia.

Tiesitkö että...

Huom! Vaahtokarkkikakku hyytyy hieman nopeammin kuin perinteinen liivatteella hyydytetty juustokakku. Pohjan ja täytteen jäähdyttäminen nopeuttaa hyytymistä. Mantelijauheen voit korvata vehnäjauhoilla.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 150 kcal641 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille23
  • Nimetön käyttäjä25.2.2016

    Voiko puolukat korvata mustaherukoilla? Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin?

  • nanna20.2.2016

    Minulla ei kyllä tullut ollenkaan mehevä pohja vaikka tein kakun 26cm irtopohjavuossa😒en tiedä mikä meni vikaan mutta pohjasta tuli tosi ohut.Varmasti on kuitenkin hyvää(nyt hyytymässä)!😊

  • Ilona14.2.2016

    Kiitos! On ihana maku )))

  • catcake13.2.2016

    näyttää tosi hyvältä

  • Nimetön käyttäjä13.2.2016

    Ihana resepti.

  • Kuluttajapalvelu12.2.2016

    En suosittele suosittele korvaamaan mantelijauhetta mantelirouheella, sillä jauhe käyttäytyy taikinassa eri tavoin kuin rouhe.

  • Kysymys11.2.2016

    Voiko mantelijauheen tilalla käyttää mantelirouhetta?

  • Kuluttajapalvelu18.1.2016

    Reseptin laatineen kotitalousopettajan mukaan kakun voi pakastaa. Sulatus kannattaa tehdä jääkaapissa.

  • Nimetön käyttäjä16.1.2016

    Yllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?

  • Nimetön käyttäjä16.1.2016

    Yllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?