Hyppää sisältöön
VaahtokarkkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vaahtokarkkikakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vaahtokarkkikakku muistuttaa hyydytettyä juustokakkua, jossa on mehevä mantelipohja ja ilmava vaahtokarkki-puolukkatäyte.

    Ainekset

    16 annosta

    Pohja

    100 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 dl
     
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    3/4 dl
     
    maitoa
    tai

    Täyte

    1 ps (200 g)
     
    tai
    2 dl
     
    maitoa
    tai
    200 g
     
    vaahtokarkkeja
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 349 kJ / 322 kcal
    Rasva
    11,7 g
    josta tyydyttynyttä
    6,1 g
    Hiilihydraatit
    47,2 g
    josta sokereita
    34,3 g
    Proteiini
    5,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
    Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja anna pohjan jäähtyä ritilällä. Pese vuoka ja siirrä pohja takaisin vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
    Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneella.
    Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja käännä levy pois päältä. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. (Lämmitä tarvittaessa miedolla lämmöllä.) Ota kattila liedeltä ja nosta se kylmään vesialtaaseen. Sekoita joukkoon puolukat. Anna seoksen jäähtyä 5–10 minuuttia, välillä sekoittaen.
    Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2–4 tuntia.
    Huom! Vaahtokarkkikakku hyytyy hieman nopeammin kuin perinteinen liivatteella hyydytetty juustokakku. Pohjan ja täytteen jäähdyttäminen nopeuttaa hyytymistä. Mantelijauheen voit korvata vehnäjauhoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka mantelijauhe 100g
      Hinta 1,59/kpl
      15,90/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Dansukker fariinisokeri 500g
      Hinta 1,79/kpl
      3,58/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
      Hinta 2,25/kpl
      11,25/kg
    • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
      Hinta 3,49/kpl
      6,98/kg
    • Plussa-etu −18 %
      Haribo chamallows vaahtokarkit 250g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 4,50/2 kpl
      9,00/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (11,00/kg)
    • Kindly's Baking mini vaahtokarkit 150g
      Hinta 3,15/kpl
      21,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (66 arviota)

    • PH
      1 vuosi sitten
      Aion kokeilla valmiilla vaahtokarkkivaahdolla, jolloin tarvitsee vain lisätä marjat. Jää siis maidon keittäminen/lämmittäminen pois.
    • Koemaistaja
      4 vuotta sitten
      Kokeilin tätä reseptiä vaimolle äitienpäiväksi mutta gluteenittomana, maidottomana ja ilman mantelijauhoa. Pohja onnistui hyvin mutta oli mielestäni liian paksu (ensi kerralla kokeilen ohuempaa). Täytteeseen korvasin maidon vispaantuvalla kaurakermalla joka toimi oikein hyvin mutta pohjaan nähden täytettä olisi saanut olla enemmän. Puolukan ja vaahtokarkin yhdistelmä kyllä yllätti positiivisesti, oli hyvää. Mahtaakohan kakusta tulla liian makea jos puolukan korvaa jollain toisella marjalla...
    • Ton-ton ruokailija
      5 vuotta sitten
      Korvasin pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja se toimi hyvin, mutta täytteen maidon korvaaminen riisimaidolla ei kyllä oikein onnistunut. Täytteestä tuli ohut kerros pohjan päälle, ei lainkaan kuvan mukainen kuohkea ja korkea. Vai voiko epäonnistuminen johtua vaahtokarkeista? Nehän ovat hyvin erilaisia valmistajasta riippuen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Ton-ton ruokailija, reseptiä ei valitettavasti ole testattu riisijuomalla.
    • Anja
      6 vuotta sitten
      Voiko maidon korvata esim. mantelimaidolla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Anja, reseptiä ei ole testattu mantelimaidolla, mutta voit toki halutessasi kokeilla asiaa.
    • KaJsa
      6 vuotta sitten
      Vouko kakun tehdä edellusenä päivänä? Säilyykö hyvin jääkaapussa??
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      KaJsa, kakku säilyy yön yli jääkaapissa.
    • Jr
      7 vuotta sitten
      Voikohan fariinisokerin korvata tavallisella sokerilla?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Jr, kakku on testattu fariinisokerilla, mutta halutessasi voit sen sijaan käyttää myös tavallista sokeria.
    • Nimetön käyttäjä
      9 vuotta sitten
      Voiko puolukat korvata mustaherukoilla? Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin?
    • nanna
      9 vuotta sitten
      Minulla ei kyllä tullut ollenkaan mehevä pohja vaikka tein kakun 26cm irtopohjavuossa😒en tiedä mikä meni vikaan mutta pohjasta tuli tosi ohut.Varmasti on kuitenkin hyvää(nyt hyytymässä)!😊
    • Ilona
      9 vuotta sitten
      Kiitos! On ihana maku )))
    • catcake
      9 vuotta sitten
      näyttää tosi hyvältä
    • Nimetön käyttäjä
      9 vuotta sitten
      Ihana resepti.
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      En suosittele suosittele korvaamaan mantelijauhetta mantelirouheella, sillä jauhe käyttäytyy taikinassa eri tavoin kuin rouhe.
    • Kysymys
      9 vuotta sitten
      Voiko mantelijauheen tilalla käyttää mantelirouhetta?
    • Kuluttajapalvelu
      9 vuotta sitten
      Reseptin laatineen kotitalousopettajan mukaan kakun voi pakastaa. Sulatus kannattaa tehdä jääkaapissa.
    • Nimetön käyttäjä
      9 vuotta sitten
      Yllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?
    • Nimetön käyttäjä
      9 vuotta sitten
      Yllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?