Vaahtokarkkikakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vaahtokarkkikakku muistuttaa hyydytettyä juustokakkua, jossa on mehevä mantelipohja ja ilmava vaahtokarkki-puolukkatäyte.
Ainekset
16 annosta
Pohja | |
---|---|
100 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 dl | fariinisokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
3/4 dl | maitoa tai |
Täyte | |
1 ps (200 g) | tai |
2 dl | maitoa tai |
200 g | vaahtokarkkeja tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 349 kJ / 322 kcal |
Rasva | 11,7 g |
josta tyydyttynyttä | 6,1 g |
Hiilihydraatit | 47,2 g |
josta sokereita | 34,3 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Kiinnitä irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) leivinpaperi. Levitä taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Irrota pohja vuoasta leivinpaperin avulla ja anna pohjan jäähtyä ritilällä. Pese vuoka ja siirrä pohja takaisin vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin.
Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneella.
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa. Lisää vaahtokarkit ja käännä levy pois päältä. Sekoita, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. (Lämmitä tarvittaessa miedolla lämmöllä.) Ota kattila liedeltä ja nosta se kylmään vesialtaaseen. Sekoita joukkoon puolukat. Anna seoksen jäähtyä 5–10 minuuttia, välillä sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2–4 tuntia.
Huom! Vaahtokarkkikakku hyytyy hieman nopeammin kuin perinteinen liivatteella hyydytetty juustokakku. Pohjan ja täytteen jäähdyttäminen nopeuttaa hyytymistä. Mantelijauheen voit korvata vehnäjauhoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka mantelijauhe 100gHinta 1,59/kpl15,90/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakasteHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakasteHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 500g pakasteHinta 3,49/kpl6,98/kg
- Plussa-etu −18 %Haribo chamallows vaahtokarkit 250gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl9,00/kgIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (11,00/kg)
- Kindly's Baking mini vaahtokarkit 150gHinta 3,15/kpl21,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(27 arviota)
- yli 60 min4,4(200 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,1(642 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min4,7(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (66 arviota)
- PH1 vuosi sittenAion kokeilla valmiilla vaahtokarkkivaahdolla, jolloin tarvitsee vain lisätä marjat. Jää siis maidon keittäminen/lämmittäminen pois.
- Koemaistaja4 vuotta sittenKokeilin tätä reseptiä vaimolle äitienpäiväksi mutta gluteenittomana, maidottomana ja ilman mantelijauhoa. Pohja onnistui hyvin mutta oli mielestäni liian paksu (ensi kerralla kokeilen ohuempaa). Täytteeseen korvasin maidon vispaantuvalla kaurakermalla joka toimi oikein hyvin mutta pohjaan nähden täytettä olisi saanut olla enemmän. Puolukan ja vaahtokarkin yhdistelmä kyllä yllätti positiivisesti, oli hyvää. Mahtaakohan kakusta tulla liian makea jos puolukan korvaa jollain toisella marjalla...
- Ton-ton ruokailija5 vuotta sittenKorvasin pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja se toimi hyvin, mutta täytteen maidon korvaaminen riisimaidolla ei kyllä oikein onnistunut. Täytteestä tuli ohut kerros pohjan päälle, ei lainkaan kuvan mukainen kuohkea ja korkea. Vai voiko epäonnistuminen johtua vaahtokarkeista? Nehän ovat hyvin erilaisia valmistajasta riippuen.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenTon-ton ruokailija, reseptiä ei valitettavasti ole testattu riisijuomalla.
- Anja6 vuotta sittenVoiko maidon korvata esim. mantelimaidolla?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAnja, reseptiä ei ole testattu mantelimaidolla, mutta voit toki halutessasi kokeilla asiaa.
- KaJsa6 vuotta sittenVouko kakun tehdä edellusenä päivänä? Säilyykö hyvin jääkaapussa??
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKaJsa, kakku säilyy yön yli jääkaapissa.
- Jr7 vuotta sittenVoikohan fariinisokerin korvata tavallisella sokerilla?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenJr, kakku on testattu fariinisokerilla, mutta halutessasi voit sen sijaan käyttää myös tavallista sokeria.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenVoiko puolukat korvata mustaherukoilla? Voiko kakun tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin?
- nanna9 vuotta sittenMinulla ei kyllä tullut ollenkaan mehevä pohja vaikka tein kakun 26cm irtopohjavuossa😒en tiedä mikä meni vikaan mutta pohjasta tuli tosi ohut.Varmasti on kuitenkin hyvää(nyt hyytymässä)!😊
- Ilona9 vuotta sittenKiitos! On ihana maku )))
- catcake9 vuotta sittennäyttää tosi hyvältä
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenIhana resepti.
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenEn suosittele suosittele korvaamaan mantelijauhetta mantelirouheella, sillä jauhe käyttäytyy taikinassa eri tavoin kuin rouhe.
- Kysymys9 vuotta sittenVoiko mantelijauheen tilalla käyttää mantelirouhetta?
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenReseptin laatineen kotitalousopettajan mukaan kakun voi pakastaa. Sulatus kannattaa tehdä jääkaapissa.
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenYllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenYllättävän raikas vaahtokarkeista huolimatta. Voikohan tämän kakun pakastaa?