• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vadelmafocaccia

Vadelmafocaccia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 viipaletta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / 100 g

Ainekset

8-10 viipaletta

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat taikinasta. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Painele taikinaan sormella kuoppia. Pane kuoppiin vadelmia. Ripottele leivän pinnalle sokeria ja vanilliinisokeria. Nostele pinnalle vielä voinokareita.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vadelmafocaccia aamiais- tai välipalaleipänä tai esimerkiksi briejuuston kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia4,93 g
  • Hiilihydraatteja31,2 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille