Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
VadelmafocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmafocaccia

Foccacia on litteä leipä, jonka päälle on ripoteltu mausteita. Tässä foccaciassa erikoisuutena on kardemumma ja päälle ripotellut vadelmat.

Ainekset

8–10 viipaletta

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, hunaja ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Painele ilmakuplat taikinasta. Taputtele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Painele taikinaan sormella kuoppia. Pane kuoppiin vadelmia. Ripottele leivän pinnalle sokeria ja vanilliinisokeria. Nostele pinnalle vielä voinokareita.
  4. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vadelmafocaccia aamiais- tai välipalaleipänä tai esimerkiksi briejuuston kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille