Vadelmaiset tiikerikakkuruudut
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
300 g | tai |
3 dl | sokeria tai |
4 | kananmunaa tai |
6 dl | vehnäjauhoja tai |
3 tl | leivinjauhetta tai |
3 tl | tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
Suklaataikinaan | |
---|---|
100 g | tai |
1 rkl | tai |
2 rkl | maitoa tai |
Päälle | |
1 prk (250 g) | tai |
100 g | tai |
1 ps (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 771 kJ / 425 kcal |
Rasva | 25,3 g |
josta tyydyttynyttä | 16,4 g |
Hiilihydraatit | 41,9 g |
josta sokereita | 23,7 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.
Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).
Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia.
Voit halutessasi koristella ruudut tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,69/kpl7,38/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Fazer tumma leivontasuklaa 200gHinta 3,39/kpl16,95/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 1,99/kpl9,95/kg
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 3,29/kpl13,16/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5lHinta 1,69/kpl1,13/l
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,29/kpl18,32/kg
- Fazer kaakaojauhe 200gHinta 3,09/kpl15,45/kg
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Galbani Mascarpone tuorejuusto 250gHinta 4,45/kpl17,80/kg
- Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakasteHinta 4,99/kpl28,51/kg
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,75/kpl28,75/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(125 arviota)
- yli 60 min4,0(267 arviota)
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- yli 60 min4,5(320 arviota)
- yli 60 min4,4(27 arviota)
- yli 60 min4,1(365 arviota)
- 30 - 60 min4,6(53 arviota)
- 30 - 60 min4,1(22 arviota)
Arvostele resepti
- Tehnyt3 vuotta sittenHeippa Tein ohjeen mukaan oli hyvää. Täytyy todella paistoaikaa vähentää 20min kun pidin uunissa reunat meni kuivaksi. Sellainen kysymys minkä muun juuston vois laittaa kun ohjeessa olevan, se on vähän tönkköä kun levintin sitä ettei jää yhteen kasaan. Sit toinen asia suklaa murut päällä jäähtymisen jälkeen oli kovia, eikä minusta muutenkaan tuo lisä makua. Taikinassa on suklaata niin varmasti riittää. Vein kylään kukkien siasta, hekin tykkäsivät.
- Jaakko3 vuotta sittenErittäin hyvä resepti, maukas, mehevä lopputulos. Mielestäni aika paljon voita, 300g. 👌
- Ruusu3 vuotta sittenParasta herkkua ikinä! :) Nyt on karanteenissa aikaa leipoa, kohta herkutellaan!
- Pullahaamu5 vuotta sittenMinulla tarvitsi paljon pidemmän ajan uunissa jostain syystä, mutta siirsin alatasolle ja lopputulos oli oikein hyvä! Olisikohan johtunut siitä kun käytin jotain erikoiskakkujauhoja normaalien vehnäjauhojen sijaan. Koristelin suklaasulalla ja tarjoilin vaniljakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera.
- Kotileipuri5 vuotta sittenMelkoinen pettymys oli ohjeen mukaisesti valmistettuna. Lopputulos on tunkkainen ja varsin kuiva. Vadelmia saisi olla tuplamäärä jo uuniin laitettaessa. Tuoreet vadelmat päällä pelastavat kokonaisuutta.
- Liinukka5 vuotta sittenHei! Voiko vadelmat jättää kokonaan pois reseptistä maun kärsimättä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenLiinukka, resepti on testattu vadelmilla, jotka yhdessä mascarponen kanssa tuovat kakkuun makua ja mehevyyttä. Näin ollen maku voi kärsiä, jos jätät vadelmat pois, mutta voit toki halutessasi leipoa pelkkiä tiikerikakkuruutuja ilman vadelmia.
- Leipuri6 vuotta sittenTodella hyvää tuli ja myyjäisissä koko piirakka meni kahvilassa hetkessä ja olisi ollut tarvetta useammalle
- Olga6 vuotta sittenTodella hyvää tuli! Kiitos reseptistä!
- Aloittelija6 vuotta sittenÄäh keskeltä jää raaaksi, 20min tuskin saa reunoihin edes rusketusta. en vaan osaa :(
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAloittelija, paisto-ohjeet ovat aina ohjeellisia, sillä uuneissa on eroa. Kannattaakin tarkkailla leivonnaista paiston aikana. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
- Alma6 vuotta sittenHyvin yksinkertainen ja hyvää!