Vadelmaiset tiikerikakkuruudut
- Annosmäärä25 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Tiikerikakku saa uuden muodon uunipellille tehtyinä ruutuina. Suklaista leivonnaista mehevöittää myös mascarpone ja vadelmat.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
25 palaa
300 g | tai |
3 dl | sokeria tai |
4 | kananmunaa tai |
6 dl | vehnäjauhoja tai |
3 tl | leivinjauhetta tai |
3 tl | tai |
1 1/2 dl | maitoa tai |
Suklaataikinaan | |
---|---|
100 g | tai |
1 rkl | tai |
2 rkl | maitoa tai |
Päälle | |
1 prk (250 g) | tai |
100 g | tai |
1 ps (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 767 kJ / 424 kcal |
Rasva | 25,2 g |
josta tyydyttynyttä | 16,3 g |
Hiilihydraatit | 42,1 g |
josta sokereita | 23,9 g |
Proteiini | 6,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.
Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).
Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia.
Voit halutessasi koristella ruudut tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta