Vadelmaiset tiikerikakkuruudut
Tiikerikakku saa uuden muodon uunipellille tehtyinä ruutuina. Suklaista leivonnaista mehevöittää myös mascarpone ja vadelmat. Noin 0,35€/annos.
- 25 palaa
- 30 - 60 min
Ainekset
25 palaa
- 300gPirkka voita
- 3dlsokeria
- 4kananmunaa
- 6dlvehnäjauhoja
- 3tlleivinjauhetta
- 1 1/2dlmaitoa
Suklaataikinaan
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 2rklmaitoa
Päälle
- 1prk(250 g)Pirkka Parhaat mascarponejuustoa
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.
- Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).
- Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
- Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.
- Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
- Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.
Tiesitkö että...
Voit halutessasi koristella ruudut tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Heippa Tein ohjeen mukaan oli hyvää. Täytyy todella paistoaikaa vähentää 20min kun pidin uunissa reunat meni kuivaksi. Sellainen kysymys minkä muun juuston vois laittaa kun ohjeessa olevan, se on vähän tönkköä kun levintin sitä ettei jää yhteen kasaan. Sit toinen asia suklaa murut päällä jäähtymisen jälkeen oli kovia, eikä minusta muutenkaan tuo lisä makua. Taikinassa on suklaata niin varmasti riittää. Vein kylään kukkien siasta, hekin tykkäsivät.
Erittäin hyvä resepti, maukas, mehevä lopputulos. Mielestäni aika paljon voita, 300g. 👌
Parasta herkkua ikinä! :) Nyt on karanteenissa aikaa leipoa, kohta herkutellaan!
Minulla tarvitsi paljon pidemmän ajan uunissa jostain syystä, mutta siirsin alatasolle ja lopputulos oli oikein hyvä! Olisikohan johtunut siitä kun käytin jotain erikoiskakkujauhoja normaalien vehnäjauhojen sijaan. Koristelin suklaasulalla ja tarjoilin vaniljakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera.
Melkoinen pettymys oli ohjeen mukaisesti valmistettuna. Lopputulos on tunkkainen ja varsin kuiva. Vadelmia saisi olla tuplamäärä jo uuniin laitettaessa. Tuoreet vadelmat päällä pelastavat kokonaisuutta.
Hei! Voiko vadelmat jättää kokonaan pois reseptistä maun kärsimättä?
Liinukka, resepti on testattu vadelmilla, jotka yhdessä mascarponen kanssa tuovat kakkuun makua ja mehevyyttä. Näin ollen maku voi kärsiä, jos jätät vadelmat pois, mutta voit toki halutessasi leipoa pelkkiä tiikerikakkuruutuja ilman vadelmia.
Todella hyvää tuli ja myyjäisissä koko piirakka meni kahvilassa hetkessä ja olisi ollut tarvetta useammalle
Todella hyvää tuli! Kiitos reseptistä!
Ääh keskeltä jää raaaksi, 20min tuskin saa reunoihin edes rusketusta. en vaan osaa :(
Aloittelija, paisto-ohjeet ovat aina ohjeellisia, sillä uuneissa on eroa. Kannattaakin tarkkailla leivonnaista paiston aikana. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
Hyvin yksinkertainen ja hyvää!