Vadelmaiset tiikerikakkuruudutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmaiset tiikerikakkuruudut

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Tiikerikakku saa uuden muodon uunipellille tehtyinä ruutuina. Suklaista leivonnaista mehevöittää myös mascarpone ja vadelmat.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

25 palaa
300 g
 
tai
3 dl
 
sokeria
tai
4
 
kananmunaa
tai
6 dl
 
vehnäjauhoja
tai
3 tl
 
leivinjauhetta
tai
3 tl
 
tai
1 1/2 dl
 
maitoa
tai

Suklaataikinaan

100 g
 
tai
1 rkl
 
tai
2 rkl
 
maitoa
tai

Päälle

1 prk (250 g)
 
tai
100 g
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 771 kJ / 425 kcal
Rasva
25,3 g
josta tyydyttynyttä
16,4 g
Hiilihydraatit
41,9 g
josta sokereita
23,7 g
Proteiini
6,2 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.

Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).

Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.

Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.

Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.

Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20–25 minuuttia.

Voit halutessasi koristella ruudut tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,69/kpl
    7,38/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 2,15/kpl
    2,15/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Fazer tumma leivontasuklaa 200g
    Hinta 3,39/kpl
    16,95/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Hinta 3,29/kpl
    13,16/kg
  • Pirkka vadelma 200 g pakaste
    Hinta 1,79/kpl
    8,95/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,75/kpl
    0,88/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    0,90/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,69/kpl
    1,13/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Fazer kaakaojauhe 200g
    Hinta 3,09/kpl
    15,45/kg
  • Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250g
    Hinta 3,99/kpl
    15,96/kg
  • Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Hinta 4,45/kpl
    17,80/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen vadelma 175g pakaste
    Hinta 4,99/kpl
    28,51/kg
  • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
    Hinta 5,75/kpl
    28,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (135 arviota)

  • Tehnyt
    3 vuotta sitten
    Heippa Tein ohjeen mukaan oli hyvää. Täytyy todella paistoaikaa vähentää 20min kun pidin uunissa reunat meni kuivaksi. Sellainen kysymys minkä muun juuston vois laittaa kun ohjeessa olevan, se on vähän tönkköä kun levintin sitä ettei jää yhteen kasaan. Sit toinen asia suklaa murut päällä jäähtymisen jälkeen oli kovia, eikä minusta muutenkaan tuo lisä makua. Taikinassa on suklaata niin varmasti riittää. Vein kylään kukkien siasta, hekin tykkäsivät.
  • Jaakko
    3 vuotta sitten
    Erittäin hyvä resepti, maukas, mehevä lopputulos. Mielestäni aika paljon voita, 300g. 👌
  • Ruusu
    3 vuotta sitten
    Parasta herkkua ikinä! :) Nyt on karanteenissa aikaa leipoa, kohta herkutellaan!
  • Pullahaamu
    5 vuotta sitten
    Minulla tarvitsi paljon pidemmän ajan uunissa jostain syystä, mutta siirsin alatasolle ja lopputulos oli oikein hyvä! Olisikohan johtunut siitä kun käytin jotain erikoiskakkujauhoja normaalien vehnäjauhojen sijaan. Koristelin suklaasulalla ja tarjoilin vaniljakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera.
  • Kotileipuri
    5 vuotta sitten
    Melkoinen pettymys oli ohjeen mukaisesti valmistettuna. Lopputulos on tunkkainen ja varsin kuiva. Vadelmia saisi olla tuplamäärä jo uuniin laitettaessa. Tuoreet vadelmat päällä pelastavat kokonaisuutta.
  • Liinukka
    5 vuotta sitten
    Hei! Voiko vadelmat jättää kokonaan pois reseptistä maun kärsimättä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Liinukka, resepti on testattu vadelmilla, jotka yhdessä mascarponen kanssa tuovat kakkuun makua ja mehevyyttä. Näin ollen maku voi kärsiä, jos jätät vadelmat pois, mutta voit toki halutessasi leipoa pelkkiä tiikerikakkuruutuja ilman vadelmia.
  • Leipuri
    6 vuotta sitten
    Todella hyvää tuli ja myyjäisissä koko piirakka meni kahvilassa hetkessä ja olisi ollut tarvetta useammalle
  • Olga
    6 vuotta sitten
    Todella hyvää tuli! Kiitos reseptistä!
  • Aloittelija
    6 vuotta sitten
    Ääh keskeltä jää raaaksi, 20min tuskin saa reunoihin edes rusketusta. en vaan osaa :(
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Aloittelija, paisto-ohjeet ovat aina ohjeellisia, sillä uuneissa on eroa. Kannattaakin tarkkailla leivonnaista paiston aikana. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!
  • Alma
    6 vuotta sitten
    Hyvin yksinkertainen ja hyvää!