Vadelmaiset tiikerikakkuruudutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmaiset tiikerikakkuruudut

Tiikerikakku saa uuden muodon uunipellille tehtyinä ruutuina. Suklaista leivonnaista mehevöittää myös mascarpone ja vadelmat. Noin 0,35€/annos.

  • 25 palaa
  • 30 - 60 min

Ainekset

25 palaa
    • 3dlsokeria
    • 4kananmunaa
    • 6dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 3tlvaniljasokeria
    • 1 1/2dlmaitoa

Suklaataikinaan

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita jauhoseos ja maito muna-sokerivaahtoon.
  2. Levitä noin 3/4 taikinasta leivinpaperin päälle uunipellille (noin 40 x 32 cm).
  3. Sulata paloiteltu suklaa. Sekoita suklaasula ja maito taikinaan. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon.
  4. Lusikoi suklaataikina pieniksi nokareiksi vaalean taikinan päälle. Lusikoi myös mascarpone pellille taikinan päälle suklaataikinan lomaan. Sekoita suklaataikina ja mascarpone hieman sekaisin esimerkiksi teelusikalla.
  5. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaarouhe ja vadelmat taikinaan.
  6. Paista kakkulevyä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia.

Tiesitkö että...

Voit halutessasi koristella ruudut tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 61 arvostelua
  • Pullahaamu24.8.2018

    Minulla tarvitsi paljon pidemmän ajan uunissa jostain syystä, mutta siirsin alatasolle ja lopputulos oli oikein hyvä! Olisikohan johtunut siitä kun käytin jotain erikoiskakkujauhoja normaalien vehnäjauhojen sijaan. Koristelin suklaasulalla ja tarjoilin vaniljakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kera.

  • Kotileipuri31.3.2018

    Melkoinen pettymys oli ohjeen mukaisesti valmistettuna. Lopputulos on tunkkainen ja varsin kuiva. Vadelmia saisi olla tuplamäärä jo uuniin laitettaessa. Tuoreet vadelmat päällä pelastavat kokonaisuutta.

  • Liinukka10.2.2018

    Hei! Voiko vadelmat jättää kokonaan pois reseptistä maun kärsimättä?

  • K-Kuluttajapalvelu10.2.2018

    Liinukka, resepti on testattu vadelmilla, jotka yhdessä mascarponen kanssa tuovat kakkuun makua ja mehevyyttä. Näin ollen maku voi kärsiä, jos jätät vadelmat pois, mutta voit toki halutessasi leipoa pelkkiä tiikerikakkuruutuja ilman vadelmia.

  • Leipuri2.6.2017

    Todella hyvää tuli ja myyjäisissä koko piirakka meni kahvilassa hetkessä ja olisi ollut tarvetta useammalle

  • Olga29.5.2017

    Todella hyvää tuli! Kiitos reseptistä!

  • Aloittelija24.5.2017

    Ääh keskeltä jää raaaksi, 20min tuskin saa reunoihin edes rusketusta. en vaan osaa :(

  • K-Kuluttajapalvelu24.5.2017

    Aloittelija, paisto-ohjeet ovat aina ohjeellisia, sillä uuneissa on eroa. Kannattaakin tarkkailla leivonnaista paiston aikana. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin!

  • Alma23.5.2017

    Hyvin yksinkertainen ja hyvää!