• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Yösämpylät

Yösämpylät valmistuvat kätevästi vaikka viikonlopun aamiaiselle. Hidas kohotus antaa makua sämpylöihin.
Yösämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 135 kcal / annos (55g)

Ainekset

12 kpl

Pinnalle

    • auringonkukansiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista taikina illalla. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää hunaja, suola, grahamjauhot ja siemenet. Alusta hiivaleipävehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy alustuksen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  2. Nosta taikinakulho muovikelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
  3. Leivo kohonnut taikina aamulla tangoksi ja jaa tanko 12 osaan. Pyörittele sämpylöiksi. Kaada siemenet pieneen kulhoon ja kasta sämpylät niihin. Näin siemenet tarttuvat hyvin pintaan. Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 1/2 tuntia esimerkiksi kuumalla vedellä täytetyn vesialtaan päällä.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö perannos 55g100 g

  • 135 kcal562 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1