Västerbotten-juustopiirakkaReseptin teki kumppani

Västerbotten-juustopiirakka

Tarjoa Västerbotten-juustopiirakka hieman jäähtyneenä mummonkurkkujen sekä oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla maustetun rucolan kanssa.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1pktpakastepiirakkataikinaa

Täyte

    • 300gVästerbottenjuustoa raastettuna
    • 3kananmunaa
    • 1dltäysmaitoa
    • 2 1/2dlkuohukermaa
    • 1/2tlchilijauhetta
    • Pirkka suolaa
    • mustapippuria

Mummonkurkut

    • 150gkurkkua
    • 1 1/2rklväkiviinaetikkaa
    • 1tlPirkka sokeria
    • 1/4tlPirkka suolaa
    • 1-2rkltuoretta tilliä hienonnettuna

Lisäksi

    • 100grucolaa
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1/2rklvalkoviinietikkaa
    • ripaussuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin mummonkurkut. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon muut ainekset ja laita jääkaappiin tekeytymään piirakan valmistumisen ajaksi.
  2. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjan päälle rypistelty leivinpaperi ja kaada sen päälle paistoherneitä. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Ota uunista ja poista varovasti paistoherneet ja leivinpaperi.
  3. Täytettä varten sekoita munat, maito ja kerma keskenään. Sekoita joukkoon mausteet ja suurin osa juustoraasteesta. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  4. Paista juustopiirakkaa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.
  5. Tarjoile hieman jäähtyneenä mummonkurkkujen sekä oliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla maustetun rucolan kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 19 arvostelua