Perunarieskat
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Itse tehdyt perunarieskat valmistuvat helposti tähteeksi jääneestä perunamuusista. Rieskat katoavat äkkiä pelliltä parempiin suihin, sillä ne ovat lämpiminä parhaimmillaan. Noin 0,35€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 kpl
6 dl | perunamuusia tai |
1/2 dl | vettä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 | kananmuna tai |
4 dl | vehnäjauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 689 kJ / 165 kcal |
Rasva | 1,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0,3 g |
Hiilihydraatit | 32,2 g |
josta sokereita | 0,7 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sekoita kylmän perunasoseen joukkoon vesi, suola ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita vain sen verran, että saat jauhot sekoitettua tasaisesti.
Paista rieskat kahdessa erässä. Lusikoi taikinaa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotuin käsin pyöreiksi rieskoiksi.
Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pintaa alkaa ruskistua. Tarjoa voin kanssa.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen perunamuusi 700g pakasteHinta 4,15/kpl5,93/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Oolannin muusiperuna 400g pakasteHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Apetit perunamuusi 350g pakasteHinta 2,79/kpl7,97/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(35 arviota)
- alle 30 min5,0(6 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- alle 30 min4,0(207 arviota)
- alle 30 min3,2(115 arviota)
- yli 60 min4,1(82 arviota)
- alle 30 min4,0(128 arviota)
- alle 30 min4,0(1 arvio)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (51 arviota)
- Kaulassa3 kuukautta sittenSuperhyvää
- Justsayin5 kuukautta sittenMuusia voi olla vähempikin ja hyvää tulee.
- Lea6 kuukautta sittenHelppo, herkullinen. Maistuu vauvasta vaariin.
- Perunamuusista helppo siirapilla makeutettu perunamuusivuoka.1 vuosi sittenPerinteinen tähderuoka, mutta nykyisin unohdettu siirapilla makeutettu perunamuusivuoka. Ohennetaan perunamuusi maidolla notkeaksi puuromaiseksi soseeksi. Lisätää soseeseen siirappia noin 3/4 desilitraa litraan sosetta - maun mukaisesti. Lisätään ruokalusikallinen jauhoja litraan sosetta - ei välttämätön. Tarkistetaan suola maistamalla, yleensä perunamuusin suola riittää. Jos tarpeen, lisätään voisulaa, yleensä perunamuusin voi riittää. Sekoitetaan. Perunamuusista valmistettu sose laitetaan voideltuun uunivuokaan. Pinnalle lisätään voinokareita. Jos halutaan, pinnalle voidaan sirotella kevyesti korppujauhoja. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose saa väriä ja alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia voi paistaa selvästi pitemmän ajan verrattuna vajaasti täytettyihin vuokiin. Reilusti vajaat vuoat kuivahtaa helposti korpuiksi. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan noin 2-3 tuntia.