Perunarieskat
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Itse tehdyt perunarieskat valmistuvat helposti tähteeksi jääneestä perunamuusista. Rieskat katoavat äkkiä pelliltä parempiin suihin, sillä ne ovat lämpiminä parhaimmillaan.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 kpl
- 6 dl perunamuusia
- 1/2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
Ravintosisältö
- Energia689 kJ / 165 kcal
- Rasva1,2 g
- josta tyydyttynyttä0,3 g
- Hiilihydraatit32,2 g
- josta sokereita0,7 g
- Proteiini4,9 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
- Sekoita kylmän perunasoseen joukkoon vesi, suola ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita vain sen verran, että saat jauhot sekoitettua tasaisesti.
- Paista rieskat kahdessa erässä. Lusikoi taikinaa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotuin käsin pyöreiksi rieskoiksi.
- Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pintaa alkaa ruskistua. Tarjoa voin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(15 arviota)
- Videoyli 60 min3,9(34 arviota)
- alle 30 min3,9(235 arviota)
- alle 30 min4,1(144 arviota)
- alle 30 min4,4(9 arviota)
- alle 30 min4,0(39 arviota)
- alle 30 min3,7(284 arviota)
- alle 30 min3,4(176 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (129 arviota)
- Ansku1 kuukausi sittenMaukkaita Ovat !
- Reimar1 kuukausi sittenHyvä ja helppo resepti. Tein pienestä muusinlopusta 6 kpl. Helppoa ja nopeaa!
- Peninna5 kuukautta sittenNam!
- Ritu5 kuukautta sittenTosi hyviä. Teen jatkossakin.
- Riku5 kuukautta sittenTässä pakkas päivän ajan kuluksi leivoin hyvät ohjeet kiitos kyllä maistui.
- kirsti7 kuukautta sittenTodella helppo ja toimiva resepti jopa aamuvarhaisella. Kiitos tekijälle ja julkaisijalle, arvostan ja suosittelen.
- sunnateepuu8 kuukautta sittenMargariinia lisäsin, oikein hyvää.
- Arja8 kuukautta sittenHelppo Ohje! Varmaan onnistuu minultakin. Ja kivi juttu, kun hyve muusi ei mene hukkaan. Terveisin: Arja
- JH8 kuukautta sittenPalak Tikka masalan kanssa tosi hyvää
- Eevee1 vuosi sittenHelppo ohje.
- Helena1 vuosi sittenHelppo rieska,maistuva perunamuusin jäänteestä
- Jaatinen1 vuosi sittenLaitoin desin vettä ja kaksi munaa, tuli täydellisiä
- Kaulassa2 vuotta sittenSuperhyvää
- Justsayin2 vuotta sittenMuusia voi olla vähempikin ja hyvää tulee.
- Lea2 vuotta sittenHelppo, herkullinen. Maistuu vauvasta vaariin.
- Perunamuusista helppo siirapilla makeutettu perunamuusivuoka.3 vuotta sittenPerinteinen tähderuoka, mutta nykyisin unohdettu siirapilla makeutettu perunamuusivuoka. Ohennetaan perunamuusi maidolla notkeaksi puuromaiseksi soseeksi. Lisätää soseeseen siirappia noin 3/4 desilitraa litraan sosetta - maun mukaisesti. Lisätään ruokalusikallinen jauhoja litraan sosetta - ei välttämätön. Tarkistetaan suola maistamalla, yleensä perunamuusin suola riittää. Jos tarpeen, lisätään voisulaa, yleensä perunamuusin voi riittää. Sekoitetaan. Perunamuusista valmistettu sose laitetaan voideltuun uunivuokaan. Pinnalle lisätään voinokareita. Jos halutaan, pinnalle voidaan sirotella kevyesti korppujauhoja. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose saa väriä ja alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia voi paistaa selvästi pitemmän ajan verrattuna vajaasti täytettyihin vuokiin. Reilusti vajaat vuoat kuivahtaa helposti korpuiksi. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan noin 2-3 tuntia.