PerunarieskatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Perunarieskat

  • Annosmäärä10 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Itse tehdyt perunarieskat valmistuvat helposti tähteeksi jääneestä perunamuusista. Rieskat katoavat äkkiä pelliltä parempiin suihin, sillä ne ovat lämpiminä parhaimmillaan.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 kpl
6 dl
 
perunamuusia
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1
 
kananmuna
tai
4 dl
 
vehnäjauhoja
tai

Ravintosisältö

Energia
689 kJ / 165 kcal
Rasva
1,2 g
josta tyydyttynyttä
0,3 g
Hiilihydraatit
32,2 g
josta sokereita
0,7 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Sekoita kylmän perunasoseen joukkoon vesi, suola ja kananmuna. Lisää vehnäjauhot vähän kerrallaan ja sekoita vain sen verran, että saat jauhot sekoitettua tasaisesti.

Paista rieskat kahdessa erässä. Lusikoi taikinaa leivinpaperin päälle pellille. Taputtele jauhotuin käsin pyöreiksi rieskoiksi.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pintaa alkaa ruskistua. Tarjoa voin kanssa.

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (83 arviota)

  • Eevee
    3 kuukautta sitten
    Helppo ohje.
  • Helena
    7 kuukautta sitten
    Helppo rieska,maistuva perunamuusin jäänteestä
  • Jaatinen
    7 kuukautta sitten
    Laitoin desin vettä ja kaksi munaa, tuli täydellisiä
  • Kaulassa
    11 kuukautta sitten
    Superhyvää
  • Justsayin
    1 vuosi sitten
    Muusia voi olla vähempikin ja hyvää tulee.
  • Lea
    1 vuosi sitten
    Helppo, herkullinen. Maistuu vauvasta vaariin.
  • Perunamuusista helppo siirapilla makeutettu perunamuusivuoka.
    2 vuotta sitten
    Perinteinen tähderuoka, mutta nykyisin unohdettu siirapilla makeutettu perunamuusivuoka. Ohennetaan perunamuusi maidolla notkeaksi puuromaiseksi soseeksi. Lisätää soseeseen siirappia noin 3/4 desilitraa litraan sosetta - maun mukaisesti. Lisätään ruokalusikallinen jauhoja litraan sosetta - ei välttämätön. Tarkistetaan suola maistamalla, yleensä perunamuusin suola riittää. Jos tarpeen, lisätään voisulaa, yleensä perunamuusin voi riittää. Sekoitetaan. Perunamuusista valmistettu sose laitetaan voideltuun uunivuokaan. Pinnalle lisätään voinokareita. Jos halutaan, pinnalle voidaan sirotella kevyesti korppujauhoja. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose saa väriä ja alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötilaa noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voidaan paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia voi paistaa selvästi pitemmän ajan verrattuna vajaasti täytettyihin vuokiin. Reilusti vajaat vuoat kuivahtaa helposti korpuiksi. Siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa paistetaan noin 2-3 tuntia.