Vegaaninen joulukranssi
Näyttävä suolainen kranssi juhlapöytään valmistuu kätevästi valmiin croissanttaikinan avulla. Noin 1,05€/annos.*
12 palaayli 60 min
Ainekset
12 palaa
- 2prk(à 240 g)Danerolles Croissants tuoretaikinaa
Täyte
- 1pkt(250 g)Pirkka Luomu tofua
- 500gbataattia
- 1/2rklrypsiöljyä
- 1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1/2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/2dltuoretta basilikaa hienonnettuna
- 1/4dlpinjansiemeniä paahdettuna ja rouhittuna
Valmistus
yli 60 min- Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kääri tofu paperiin tai pyyhkeeseen. Aseta käärön päälle lautanen ja kevyt paino. Anna tofun olla painon alla bataattien valmistuksen ajan.
- Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Pyörittele bataattikuutiot öljyssä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Levitä bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista bataatteja 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna hiukan jäähtyä.
- Sekoita bataatit, murennettu tofu, pesto, basilika ja pinjansiemenet kulhossa.
- Avaa croissanttaikinarullat ja erottele taikinakolmiot toisistaan. Asettele taikinakolmiot hiukan limittäin ja terävät kulmat ulospäin kranssin muotoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinakolmioiden terävät kärjet voivat tulla hiukan pellinreunojen yli. Jaa täyte renkaaksi taikinoiden päälle. Käännä taikinoiden terävät kulmat täytteen päälle ja taita kärki hiukan kranssin alle. Voitele kranssi kaurajuomalla.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes kranssi on saanut hiukan väriä ja taikina on kypsää. Koristele kranssi rosmariinin oksilla ja tarjoa heti.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi