Teriyakitofu ja paahdetut kasviksetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Teriyakitofu ja paahdetut kasvikset

Marinoi ja glaseeraa tofu makealla teriyakikastikkeella ja tarjoa teriyakitofu paahdetun purjon ja bataatin kanssa. Lime-thaibasilikaöljy raikastaa annoksen. Noin 2,45€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Lime-yrttiöljy

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa tofu neljään osaan ja laita teriyakikastikkeen kanssa marinoitumaan pariksi tunniksi tai yön yli muovipussissa jääkaappiin.
  2. Kuori ja leikkaa bataatti reiluiksi paloiksi. Halkaise purjo ja huuhdo se sisältä huolellisesti. Leikkaa purjon valkoinen ja vaaleanvihreä osa noin 5 cm:n pätkiksi, jätä tummimman vihreä osa käyttämättä.
  3. Levitä kasvikset laakeaan uunivuokaan, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kasvisten pinnalle. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta uunista ja kääntele kasviksia hieman.
  4. Lisää pinnalle tofuviipaleet. Sivele kastike pussista tofujen pinnalle ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä myös tofuille. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes glaseeraus hieman jähmettyy.
  5. Soseuta lime-yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella. Jätä muutama thaibasilikan lehti koristeeksi. Valuta yrtti-limeöljyä ruoan pinnalle ja koristele yrtillä. Tarjoa teriaykitofu ja paahdetut kasvikset sellaisenaan tai esimerkiksi keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua