Teriyakitofu ja paahdetut kasvikset
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Marinoi ja glaseeraa tofu makealla teriyakikastikkeella ja tarjoa teriyakitofu paahdetun purjon ja bataatin kanssa. Lime-thaibasilikaöljy raikastaa annoksen.
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 pkt (270 g) | tofua tai |
1 dl | tai |
1 (600 g) | bataatti tai |
1 (200 g) | purjo tai |
1 rkl | tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
Lime-yrttiöljy | |
---|---|
1 ruukku | thaibasilikaa tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | limetinmehua tai |
1/4 tl | (ruoko)sokeria tai |
ripaus | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa tofu neljään osaan ja laita teriyakikastikkeen kanssa marinoitumaan pariksi tunniksi tai yön yli muovipussissa jääkaappiin.
Kuori ja leikkaa bataatti reiluiksi paloiksi. Halkaise purjo ja huuhdo se sisältä huolellisesti. Leikkaa purjon valkoinen ja vaaleanvihreä osa noin 5 cm:n pätkiksi, jätä tummimman vihreä osa käyttämättä.
Levitä kasvikset laakeaan uunivuokaan, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kasvisten pinnalle. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta uunista ja kääntele kasviksia hieman.
Lisää pinnalle tofuviipaleet. Sivele kastike pussista tofujen pinnalle ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä myös tofuille. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes glaseeraus hieman jähmettyy.
Soseuta lime-yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella. Jätä muutama thaibasilikan lehti koristeeksi. Valuta yrtti-limeöljyä ruoan pinnalle ja koristele yrtillä. Tarjoa teriaykitofu ja paahdetut kasvikset sellaisenaan tai esimerkiksi keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(202 arvostelua)
- 30 - 60 min4,5(84 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(43 arvostelua)
- 30 - 60 min3,5(148 arvostelua)
- alle 30 min4,1(81 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(140 arvostelua)
- 30 - 60 min3,9(19 arvostelua)
- yli 60 min4,1(66 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (127 arvostelua)
- Melissa9 kuukautta sittenHyvä ja helppo. Maku ei ollut mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta teen varmasti toistekin.
- Anna2 vuotta sittenOlen kokeillut reseptiä onnistuneesti myös vaihtamalla tofun Yosan kaurapalaan ja thaibasilikan minttuun.
- Hohhoijaa3 vuotta sittenMielestäni aika on harhaan johtava, koska ohjeessa lukee että tofun pitää marinoitua pari tuntia tai vuorokauden. silloin ruuan laittaminen kestää enenmmän kuin 30-60 min
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHohhoijaa, kiitos palautteestasi. Valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis erikseen tofun marinoitumiseen kuluvaa aikaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.
- NAM3 vuotta sittenOikeasti todella hyvää! Kastike varsinkin ihan älyttömän hyvän makuista, pitää käyttää joissain muissakin resepteissä. Tofuja kannattaa paistaa ensin kuivalla pannulla, jos haluaa niihin rapeamman koostumuksen.
- Ullis3 vuotta sittenTodella hyvä resepti, maistuva ja helppo tehdä!! Tätä tehdään uudestaankin.
- Anne3 vuotta sittenTäydet pinnat tälle ruoalle. Oli maukasta ja mukavan kevyttä kasvisruokaa.