Teriyakitofu ja paahdetut kasvikset
Marinoi ja glaseeraa tofu makealla teriyakikastikkeella ja tarjoa teriyakitofu paahdetun purjon ja bataatin kanssa. Lime-thaibasilikaöljy raikastaa annoksen. Noin 2,45€/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(270 g)tofua
- 1(600 g)bataatti
- 1(200 g)purjo
- n. 1/2tlsuolaa
- 1rklPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
Lime-yrttiöljy
- 1ruukkuthaibasilikaa
- 1rkllimetinmehua
- 1/4tl(ruoko)sokeria
- ripaussuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa tofu neljään osaan ja laita teriyakikastikkeen kanssa marinoitumaan pariksi tunniksi tai yön yli muovipussissa jääkaappiin.
- Kuori ja leikkaa bataatti reiluiksi paloiksi. Halkaise purjo ja huuhdo se sisältä huolellisesti. Leikkaa purjon valkoinen ja vaaleanvihreä osa noin 5 cm:n pätkiksi, jätä tummimman vihreä osa käyttämättä.
- Levitä kasvikset laakeaan uunivuokaan, pyörittele öljyssä ja mausta suolalla. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kasvisten pinnalle. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Nosta uunista ja kääntele kasviksia hieman.
- Lisää pinnalle tofuviipaleet. Sivele kastike pussista tofujen pinnalle ja ripottele halutessasi seesaminsiemeniä myös tofuille. Kypsennä vielä noin 15 minuuttia, kunnes glaseeraus hieman jähmettyy.
- Soseuta lime-yrttiöljyn ainekset keskenään sauvasekoittimella. Jätä muutama thaibasilikan lehti koristeeksi. Valuta yrtti-limeöljyä ruoan pinnalle ja koristele yrtillä. Tarjoa teriaykitofu ja paahdetut kasvikset sellaisenaan tai esimerkiksi keitetyn jasmiiniriisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Olen kokeillut reseptiä onnistuneesti myös vaihtamalla tofun Yosan kaurapalaan ja thaibasilikan minttuun.
Mielestäni aika on harhaan johtava, koska ohjeessa lukee että tofun pitää marinoitua pari tuntia tai vuorokauden. silloin ruuan laittaminen kestää enenmmän kuin 30-60 min
Hohhoijaa, kiitos palautteestasi. Valmistusajaksi on merkitty aktiivinen valmistusaika, ei siis erikseen tofun marinoitumiseen kuluvaa aikaa. Välitän palautteesi eteenpäin tiedoksi.
Oikeasti todella hyvää! Kastike varsinkin ihan älyttömän hyvän makuista, pitää käyttää joissain muissakin resepteissä. Tofuja kannattaa paistaa ensin kuivalla pannulla, jos haluaa niihin rapeamman koostumuksen.
Todella hyvä resepti, maistuva ja helppo tehdä!! Tätä tehdään uudestaankin.
Täydet pinnat tälle ruoalle. Oli maukasta ja mukavan kevyttä kasvisruokaa.