Vegaaninen kasvispiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Suolainen piirakka onnistuu myös täysin vegaanisena. Vegaaninen kasvispiirakka on myös gluteeniton, jos käytät pohjaan gluteenittomia kaurajauhoja.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 100 g Pirkka leivontamargariinia
- 2 1/4 dl Pirkka kaurajauhoja, gluteeniton
- 1 1/2 dl perunajauhoja
- 3/4 tl suolaa
- 3 rkl soijamaitoa
Täyte
- 1 (120 g) iso sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 (250 g) iso punainen paprika
- 1 dl Pirkka Parhaat kivettömiä kalamataoliiveja
- 3/4 dl Pirkka aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
- 1/2 tl basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 dl makeuttamatonta soijajogurttia (Alpro)
Ravintosisältö
- Energia969 kJ / 232 kcal
- Rasva14 g
- josta tyydyttynyttä4,8 g
- Hiilihydraatit20,5 g
- josta sokereita2,7 g
- Proteiini4,1 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia.
- Jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
Huom! Voit tehdä ohjeella myös pieniä tartaletteja (6 kpl, Ø 12 cm). Paistoaika on tuolloin noin 25 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(462 arviota)
- alle 15 min4,9(21 arviota)
- yli 60 min4,2(65 arviota)
- alle 15 min4,0(61 arviota)
- 30 - 60 min2,9(13 arviota)
- Video30 - 60 min4,2(89 arviota)
- 30 - 60 min4,1(89 arviota)
- alle 30 min4,1(364 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (346 arviota)
- Jou3 kuukautta sittenSuperhyvä. Jos tykkää, voi paistaa sieniä täytteeseen.
- Tuulikki5 kuukautta sittenHei, voisikohan tämän piirakkataikinan tehdä valmiiksi ja pakastaa myöhempää käyttöä varten, jos itse piirakan valmistaa toisena päivänä esim. juhlia varten? Mitäköhän oliivin tilalle voisi laittaa?
- K-Kuluttajapalvelu5 kuukautta sittenTuulikki, voi pakastaa joko taikinan erikseen tai valmiit piiraat. Oliivit voi halutessaan jättää kokonaan pois tai korvata itselleen mieluisalla ainesosalla, esimerkiksi kesäkurpitsalla.
- Jodi2 vuotta sittenNam!
- Mummo2 vuotta sittenErinomainen resepti, meillä vakiosuosikki!
- Uuden edessä3 vuotta sittenVoikohan soijapohjaiset tuotteet korvata muilla maidottomilla vastaavilla tuotteilla, esimerkiksi kaurapohjaisilla?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenMaisa, kiitos kommentistasi. Piirakkaan on tarkoitus käyttää sokeritonta soijajogurttia. Korjaamme esiintyneen ongelman mahdollisimman pian.
- Maisa3 vuotta sittenOhjeessa lukee makeuttamatonta soijajugurttia, mutta esimerkkituotteissa/ostoslistassa on sokerillista jugurttia molemmat vaihtoehdot. Onko väliä kumpaa käyttää?
- Pauliina4 vuotta sittenKuulostaa hyvalta reseptilta :) Onkohan mahdollista kayttaa jugurtin sijaan soija"kermaa"? Vai tuleeko liian vetista. Sita sattui nimittain olemaan jaakaapissa..
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPauliina, soijajogurtti toimii kermaviilin ja kananmunan korvikkeena ja hyydyttää täytteen, joten korvaaminen nestemäisellä valmisteella ei tässä tapauksessa onnistu.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenMiumau, voit toki halutessasi vaihtaa kaurajauhot vehnäjauhoihin, silloin perunajauhon käyttö ei ole välttämätöntä, vaan koko jauhomäärään voi käyttää vehnäjauhoja tai sitten jättää suhteet ennalleen ja tehdä pohjan vehnäjauhoista ja perunajauhoista.
- Miumau4 vuotta sittenMietin käyttäväni piirakkaan vehnäjauhoja ja pohdin, tulisiko perunajauhoja laittaa myös vehnäjauhojen kanssa vai voiko vehnäjauhoja laittaa koko jauhojen määrän?
- Kun vegaaninen ja gluteeniton ei riitä ja palmuton ei toimi5 vuotta sittenYritin tehdä tätä, mutta epäonnistuin kun korvasin margariinin öljyllä. Tarviikohan sitä olla sitten vähemmän vai saako olla ollenkaan öljyä? Piirakkapohja ei siis tekeytynyt vaikka sen koitti paistaa reippaasti yli paistoajan. Täytteestä tuli erittäin herkullista!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKun vegaaninen ja gluteeniton ei riitä ja palmuton ei toimi, harmillista, että pohja ei tekeytynyt. Valitettavasti resepti on testattu K-Koekeittiöllä vain leivontamargariinilla.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMietiskelijä, resepti on testattu käytämällä piirakkavuokaa. Tuplaamalla ainekset saattavat riittää noin pellilliseen.
- mietiskelijä5 vuotta sittenHei, jos haluaisin tehdä uunipellillisen, tuplaisinko ainekset?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEkaa vegaanista piirasta tekemässä, piirakan taikinan soijamaidon voi korvata vedellä.
- Ekaa vegaanista piirasta tekemässä5 vuotta sittenVoiko soijamaidon korvata vedellä ?
- :)6 vuotta sittenMahtava resepti!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sitten- Maito-allergikko, reseptiin on käytetty Pirkka margariinia, joka ei sisällä voita tai muita eläinperäisiä ainesosia. Pirkka margariinissa on rasvoina käytetty palmyöljyä, kookosrasvaa ja rypsiöljyä. https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-margariini-500g
- Maito-allergikko6 vuotta sittenOnko Pirkka leivontamargariini vegaaninen?
- Emma6 vuotta sittenVoikohan tätä pakastaa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenEmma, valitettavasti emme ole testanneet tämän piirakan pakastamista. Pakastaminen voi vaikuttaa ikävästi täytteen rakenteeseen, joten en suosittele pakastamaan tätä piirakkaa.
- Rosa7 vuotta sittenOnnistuuko tästä tehdä lohitäytteinen versio vaikka se ei vagaaninen silloin olekkaan. Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?
- Rosa7 vuotta sittenOnnistisuko tästä tehdä lohi täytteinen versio? Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenRosa, voit toki tehdä myös lohipiirakan. Lohta voi käyttää 150-200 g riippuen siitä kuinka paljon muuta täytettä on. Tässä linkit kahteen sivustomme lohipiirakkareseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kylmasavulohipiirakka https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohi-pinaattipiirakka Lohen kanssa täytteeseen sopii esimerkiksi tilli, sipuli, sitruunan kuori, pinaatti ja parsakaali.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenElla, piirakka sopii myös maitoallergikoille.
- Ella7 vuotta sittenSopiiko tämä myös maitoallergikolle?
- Tyhmä7 vuotta sittenMihin ne sienet laitetaan?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenTyhmä, tämän kasvispiirakan reseptissä ei ole käytetty sieniä. Jos haluat, voit tietysti lisätä paistettuja sieniä täytteen joukkoon.