• Erityisruokavaliot

Vegaaninen kasvispiirakka

Suolainen piirakka onnistuu myös täysin vegaanisena. Vegaaninen kasvispiirakka on myös gluteeniton, jos käytät pohjaan gluteenittomia kaurajauhoja. N. 0,55€/annos.
Vegaaninen kasvispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia.
  4. Jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Huom! Voit tehdä ohjeella myös pieniä tartaletteja (6 kpl, Ø 12 cm). Paistoaika on tuolloin noin 25 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 185 kcal775 kJ
  • Proteiinia3,2 g
  • Hiilihydraatteja10,9 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7