Hyppää sisältöön
Vegaaninen kasvispiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen kasvispiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Suolainen piirakka onnistuu myös täysin vegaanisena. Vegaaninen kasvispiirakka on myös gluteeniton, jos käytät pohjaan gluteenittomia kaurajauhoja.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Vegaaninen
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    969 kJ / 232 kcal
  • Rasva
    14 g
  • josta tyydyttynyttä
    4,8 g
  • Hiilihydraatit
    20,5 g
  • josta sokereita
    2,7 g
  • Proteiini
    4,1 g
  • Suola
    1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia.
  4. Jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
Huom! Voit tehdä ohjeella myös pieniä tartaletteja (6 kpl, Ø 12 cm). Paistoaika on tuolloin noin 25 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (346 arviota)

  • Jou
    3 kuukautta sitten
    Superhyvä. Jos tykkää, voi paistaa sieniä täytteeseen.
  • Tuulikki
    5 kuukautta sitten
    Hei, voisikohan tämän piirakkataikinan tehdä valmiiksi ja pakastaa myöhempää käyttöä varten, jos itse piirakan valmistaa toisena päivänä esim. juhlia varten? Mitäköhän oliivin tilalle voisi laittaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Tuulikki, voi pakastaa joko taikinan erikseen tai valmiit piiraat. Oliivit voi halutessaan jättää kokonaan pois tai korvata itselleen mieluisalla ainesosalla, esimerkiksi kesäkurpitsalla.
  • Jodi
    2 vuotta sitten
    Nam!
  • Mummo
    2 vuotta sitten
    Erinomainen resepti, meillä vakiosuosikki!
  • Uuden edessä
    3 vuotta sitten
    Voikohan soijapohjaiset tuotteet korvata muilla maidottomilla vastaavilla tuotteilla, esimerkiksi kaurapohjaisilla?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Maisa, kiitos kommentistasi. Piirakkaan on tarkoitus käyttää sokeritonta soijajogurttia. Korjaamme esiintyneen ongelman mahdollisimman pian.
  • Maisa
    3 vuotta sitten
    Ohjeessa lukee makeuttamatonta soijajugurttia, mutta esimerkkituotteissa/ostoslistassa on sokerillista jugurttia molemmat vaihtoehdot. Onko väliä kumpaa käyttää?
  • Pauliina
    4 vuotta sitten
    Kuulostaa hyvalta reseptilta :) Onkohan mahdollista kayttaa jugurtin sijaan soija"kermaa"? Vai tuleeko liian vetista. Sita sattui nimittain olemaan jaakaapissa..
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Pauliina, soijajogurtti toimii kermaviilin ja kananmunan korvikkeena ja hyydyttää täytteen, joten korvaaminen nestemäisellä valmisteella ei tässä tapauksessa onnistu.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Miumau, voit toki halutessasi vaihtaa kaurajauhot vehnäjauhoihin, silloin perunajauhon käyttö ei ole välttämätöntä, vaan koko jauhomäärään voi käyttää vehnäjauhoja tai sitten jättää suhteet ennalleen ja tehdä pohjan vehnäjauhoista ja perunajauhoista.
  • Miumau
    4 vuotta sitten
    Mietin käyttäväni piirakkaan vehnäjauhoja ja pohdin, tulisiko perunajauhoja laittaa myös vehnäjauhojen kanssa vai voiko vehnäjauhoja laittaa koko jauhojen määrän?
  • Kun vegaaninen ja gluteeniton ei riitä ja palmuton ei toimi
    5 vuotta sitten
    Yritin tehdä tätä, mutta epäonnistuin kun korvasin margariinin öljyllä. Tarviikohan sitä olla sitten vähemmän vai saako olla ollenkaan öljyä? Piirakkapohja ei siis tekeytynyt vaikka sen koitti paistaa reippaasti yli paistoajan. Täytteestä tuli erittäin herkullista!
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Kun vegaaninen ja gluteeniton ei riitä ja palmuton ei toimi, harmillista, että pohja ei tekeytynyt. Valitettavasti resepti on testattu K-Koekeittiöllä vain leivontamargariinilla.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Mietiskelijä, resepti on testattu käytämällä piirakkavuokaa. Tuplaamalla ainekset saattavat riittää noin pellilliseen.
  • mietiskelijä
    5 vuotta sitten
    Hei, jos haluaisin tehdä uunipellillisen, tuplaisinko ainekset?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Ekaa vegaanista piirasta tekemässä, piirakan taikinan soijamaidon voi korvata vedellä.
  • Ekaa vegaanista piirasta tekemässä
    5 vuotta sitten
    Voiko soijamaidon korvata vedellä ?
  • :)
    6 vuotta sitten
    Mahtava resepti!
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    - Maito-allergikko, reseptiin on käytetty Pirkka margariinia, joka ei sisällä voita tai muita eläinperäisiä ainesosia. Pirkka margariinissa on rasvoina käytetty palmyöljyä, kookosrasvaa ja rypsiöljyä. https://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-margariini-500g
  • Maito-allergikko
    6 vuotta sitten
    Onko Pirkka leivontamargariini vegaaninen?
  • Emma
    6 vuotta sitten
    Voikohan tätä pakastaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Emma, valitettavasti emme ole testanneet tämän piirakan pakastamista. Pakastaminen voi vaikuttaa ikävästi täytteen rakenteeseen, joten en suosittele pakastamaan tätä piirakkaa.
  • Rosa
    7 vuotta sitten
    Onnistuuko tästä tehdä lohitäytteinen versio vaikka se ei vagaaninen silloin olekkaan. Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?
  • Rosa
    7 vuotta sitten
    Onnistisuko tästä tehdä lohi täytteinen versio? Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Rosa, voit toki tehdä myös lohipiirakan. Lohta voi käyttää 150-200 g riippuen siitä kuinka paljon muuta täytettä on. Tässä linkit kahteen sivustomme lohipiirakkareseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kylmasavulohipiirakka https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohi-pinaattipiirakka Lohen kanssa täytteeseen sopii esimerkiksi tilli, sipuli, sitruunan kuori, pinaatti ja parsakaali.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Ella, piirakka sopii myös maitoallergikoille.
  • Ella
    7 vuotta sitten
    Sopiiko tämä myös maitoallergikolle?
  • Tyhmä
    7 vuotta sitten
    Mihin ne sienet laitetaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Tyhmä, tämän kasvispiirakan reseptissä ei ole käytetty sieniä. Jos haluat, voit tietysti lisätä paistettuja sieniä täytteen joukkoon.