• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Vegaaninen kasvispiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen kasvispiirakka

Suolainen piirakka onnistuu myös täysin vegaanisena. Vegaaninen kasvispiirakka on myös gluteeniton, jos käytät pohjaan gluteenittomia kaurajauhoja. N. 0,55€/annos.

  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 185 kcal / annos (90g)

Ainekset

10 annosta

Pohja

Täyte

    • 1(120 g)iso sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
    • 1(250 g)iso punainen paprika
    • 1dlPirkka kalamataoliiveja
    • 1/2tlbasilikaa
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 3dlmakeuttamatonta soijajogurttia (Alpro)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuutioi paprika. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle. Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia.
  4. Jatka piirakan paistamista vielä noin 30 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.

Tiesitkö että...

Huom! Voit tehdä ohjeella myös pieniä tartaletteja (6 kpl, Ø 12 cm). Paistoaika on tuolloin noin 25 minuuttia. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 185 kcal775 kJ
  • Proteiinia3,2 g
  • Hiilihydraatteja10,9 g
  • Rasvaa14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 102 arvostelua
  • Emma26.6.2018

    Voikohan tätä pakastaa?

  • K-Kuluttajapalvelu26.6.2018

    Emma, valitettavasti emme ole testanneet tämän piirakan pakastamista. Pakastaminen voi vaikuttaa ikävästi täytteen rakenteeseen, joten en suosittele pakastamaan tätä piirakkaa.

  • Rosa20.11.2017

    Onnistuuko tästä tehdä lohitäytteinen versio vaikka se ei vagaaninen silloin olekkaan. Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?

  • Rosa20.11.2017

    Onnistisuko tästä tehdä lohi täytteinen versio? Paljonko lohta olisi sopiva määrä ja mitä muuta voisi täytteeseen laittaa?

  • K-Kuluttajapalvelu20.11.2017

    Rosa, voit toki tehdä myös lohipiirakan. Lohta voi käyttää 150-200 g riippuen siitä kuinka paljon muuta täytettä on. Tässä linkit kahteen sivustomme lohipiirakkareseptiin: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kylmasavulohipiirakka https://www.k-ruoka.fi/reseptit/lohi-pinaattipiirakka Lohen kanssa täytteeseen sopii esimerkiksi tilli, sipuli, sitruunan kuori, pinaatti ja parsakaali.

  • Ella20.11.2017

    Sopiiko tämä myös maitoallergikolle?

  • K-Kuluttajapalvelu20.11.2017

    Ella, piirakka sopii myös maitoallergikoille.

  • Tyhmä25.10.2017

    Mihin ne sienet laitetaan?

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2017

    Tyhmä, tämän kasvispiirakan reseptissä ei ole käytetty sieniä. Jos haluat, voit tietysti lisätä paistettuja sieniä täytteen joukkoon.