Vegaaninen WellingtonTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaninen Wellington

Mehevä punajuuriwellington valmistuu lehtitaikinasta ja on näyttävä vegaaninen pääruoka juhlaan kuin juhlaan.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 500 g)keskikokoista punajuurta
    • 1 1/2lvettä
    • 1dlpunaviinietikkaa
    • 10mustapippuria
    • 2kanelitankoa
    • 1tähtianis
    • 1tlsuolaa
    • 1pkt(600 g)lehtitaikinaa (Myllyn Paras)
    • 3-4(150 g)Pirkka salottisipulia
    • 4valkosipulinkynttä
    • 100glehtikaalia
    • 1/4ruukkuatimjamia
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripausmuskottipähkinää

Voiteluun

    • 3rklkahvia tai kasvimaitojuomaa

Koristeluun

    • unikon- tai seesaminsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret. Laita kattilaan vesi, etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää punajuuret. Keitä noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Valuta punajuuret, anna jäähtyä hieman ja kuori.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja siisti kannat. Aja 1/3 sienistä monitoimikoneen kulhossa hienoksi ja leikkaa loput sienet veitsellä pieniksi kuutioiksi. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet. Nypi timjamista lehdet.
  4. Kuumenna isossa paistinpannussa öljy (1 rkl) ja kuullota siinä sipulit. Siirrä sivuun ja lisää öljyä (2 rkl). Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää herkkusienet. Paista, kunnes sienistä on enin neste lähtenyt. Lisää timjami ja paista hetki. Mausta suolalla (1 1/4 tl) ja sinapilla. Siirrä sienet kulhoon jäähtymään ja sekoita joukkoon reilut puolet sipulista.
  5. Lisää pannulle loput öljystä (1 rkl) ja paista siinä kaaleja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla (1/4 tl), pippurilla ja muskotilla.
  6. Kauli sulanut taikina 34 x 31 cm levyksi. Leikkaa taikina kahteen palaan.
  7. Levitä lehtikaali toiselle taikinan puolikkaalle, jätä kuitenkin reunoille 2 cm tilaa. Painele kaali tiiviiksi matoksi.
  8. Nosta punajuuret kaalin päälle. Paine sieniseos tiiviisti punajuurten pinnalle ja sivuille, niin että sienet peittävät punajuuret kauttaaltaan.
  9. Kostuta taikinan reunat vedellä. Nosta toinen taikinapala sienten päälle kanneksi. Painele reunat tiiviisti toisiinsa. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois. Voit vielä kääntää taikinan reunat wellingtonin alle, jotta se varmasti pysyy tiiviinä paistamisen aikana.
  10. Tee terävällä veitsellä wellingtonin pintaan sekä molemmille sivuille pienet viillot. Voitele kahvilla tai kasvimaitojuomalla (ja koristele taikinakuvioilla). Ripottele lopuksi pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
  11. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Voit käyttää ylimääräisen taikinan koristeluun. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja ja aseta nauhat Wellingtonin pinnalle ennen paistamista.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200g
    Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200g
    2,99/kpl14,95/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,29/kpl3,65/l
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Pirkka Dijon -sinappi 210g
    1,89/kpl9,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 29 arvostelua