Vegaaninen Wellington
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Vegaaninen
Vegaaninen wellington eli beet wellington on näyttävä pääruoka juhlaan kuin juhlaan.
- Vegaaninen
Ainekset
4 annosta
1 pkt (600 g) | tai |
Punajuuret | |
---|---|
4 (n. 500 g) | keskikokoista punajuurta tai |
1 1/2 l | vettä tai |
1 dl | punaviinietikkaa tai |
10 | mustapippuria tai |
2 | kanelitankoa tai |
1 | tähtianis tai |
1 tl | suolaa tai |
Sienitäyte | |
3–4 (150 g) | tai |
4 | valkosipulinkynttä tai |
4 rs (à 200 g) | tai |
1/4 ruukkua | timjamia tai |
3 rkl | tai |
1 1/4 tl | suolaa tai |
1–2 tl | tai |
Lehtikaalitäyte | |
100 g | lehtikaalia tai |
1 rkl | tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | muskottipähkinää tai |
Voiteluun | |
3 rkl | kahvia tai kaurajuomaa tai |
Koristeluun | |
unikon- tai seesaminsiemeniä tai |
Ravintosisältö
Energia | 349 kJ / 83 kcal |
Rasva | 5,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 6,2 g |
josta sokereita | 1,3 g |
Proteiini | 1,7 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Punajuuret
Pese punajuuret. Laita kattilaan vesi, etikka ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää punajuuret. Keitä noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Valuta punajuuret, anna jäähtyä hieman ja kuori.
Sienitäyte
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja siisti kannat. Aja 1/3 sienistä monitoimikoneen kulhossa hienoksi ja leikkaa loput sienet veitsellä pieniksi kuutioiksi. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja suikaloi lehdet. Nypi timjamista lehdet.
Kuumenna isossa paistinpannussa öljy (1 rkl) ja kuullota siinä sipulit. Siirrä sivuun ja lisää öljyä (2 rkl). Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää herkkusienet. Paista, kunnes sienistä on enin neste lähtenyt. Lisää timjami ja paista hetki. Mausta suolalla (1 1/4 tl) ja sinapilla. Siirrä sienet kulhoon jäähtymään ja sekoita joukkoon reilut puolet sipulista.
Lehtikaalitäyte
Lisää pannulle loput öljystä (1 rkl) ja paista siinä kaaleja, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Mausta suolalla (1/4 tl), pippurilla ja muskotilla.
Kokoaminen
Kauli sulanut taikina 34 cm x 31 cm levyksi. Leikkaa taikina kahteen palaan.
Levitä lehtikaali toiselle taikinan puolikkaalle, jätä kuitenkin reunoille 2 cm tilaa. Painele kaali tiiviiksi matoksi.
Nosta punajuuret kaalin päälle. Paine sieniseos tiiviisti punajuurten pinnalle ja sivuille, niin että sienet peittävät punajuuret kauttaaltaan.
Kostuta taikinan reunat vedellä. Nosta toinen taikinapala sienten päälle kanneksi. Painele reunat tiiviisti toisiinsa. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois. Voit vielä kääntää taikinan reunat wellingtonin alle, jotta se varmasti pysyy tiiviinä paistamisen aikana.
Tee terävällä veitsellä wellingtonin pintaan sekä molemmille sivuille pienet viillot. Voitele kahvilla tai kasvimaitojuomalla (ja koristele taikinakuvioilla). Ripottele lopuksi pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä.
Kypsennys
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Voit käyttää ylimääräisen taikinan koristeluun. Leikkaa taikinasta ohuita nauhoja ja aseta nauhat Wellingtonin pinnalle ennen paistamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Delideli Punaviinietikka 250ml 12kk tynnyrikypsytysHinta 4,99/kpl19,96/l
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Santa Maria Tähtianis kokonainen, pussi 15gHinta 2,59/kpl172,67/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka suomalainen salottisipuli 350g 2 lkHinta 1,89/kpl5,40/kg
- Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200gHinta 3,49/kpl17,45/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,69/kpl134,50/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,79/kpl4,21/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka suomalainen lehtikaali 100gHinta 3,49/kpl34,90/kg
- Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mausteHinta 1,89/kpl82,17/kg
- Pirkka lehtitaikinalevyt 6kpl/500g pakasteHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Myllyn Paras lehtitaikina palmuöljytön 5kpl/500g pakasteHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Punajuuri SuomiHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka punajuuri 1kg Suomi 1lkHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Druvan punaviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Plussa-etu −12 %Filos 350ml punaviinietikkaPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,15/kpl (6,14/l)
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 1,89/kpl126,00/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,09/kpl104,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Salottisipuli suomalainenHinta n. 0,27/kpl5,49/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Lehtikaali 150g luomuHinta 1,95/kpl13,00/kg
- Lehtikaali 200g ulkomainenHinta 1,89/kpl9,45/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Pirkka kaurajuoma 1L UHTHinta 1,25/kpl1,25/l
- Pysyvästi edullinenOatly kaurajuoma kevyt 1l UHTHinta 1,79/kpl1,79/l
- Meira Unikonsiemen 44g tlk mausteHinta 2,25/kpl51,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(42 arviota)
- yli 60 min4,0(280 arviota)
- yli 60 min3,1(15 arviota)
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,0(50 arviota)
- 30 - 60 min4,4(108 arviota)
- yli 60 min3,3(18 arviota)
- yli 60 min4,4(32 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,3 (63 arviota)
- Susanna11 päivää sittenPunajuurien kuorimisvinkki: kun punajuuret ovat kypsiä, nosta kattila keittiön tiskialtaaseen ja laske päälle kylmää vettä, kunnes vesi on jäähtynyt sen verran että ei polta käsiä, sitten voit nopeasti kuoria punajuuret vain "työntämällä" kuoret pois. Lopuksi voit viimeistellä veitsellä esim. naatin kasvukohdan.
- Maikkimaija1 vuosi sittenErinomainen joulurukanakin ja sopii myös kasvissyöjille. Todella herkullinen!
- Jo 30 vuotta kasvissyöjä3 vuotta sittenMikä pääruoka? Herkkusienissä on proteiinia 2%. Riittääkö se päätyvälle?