HerkkusienibologneseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Herkkusienibolognese

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Vegaaninen
Uunissa hauduttaen syntyy muheva herkkusienibolognesekastike, johon herkkutatit tuovat upean maun.
  • Vegaaninen

Ainekset

4 annosta
1 rs (200 g)
 
tai
1 (130 g)
 
sipuli
tai
2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 (250 g)
 
porkkanaa
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
1/2 ps (à 25 g)
 
tai
2 dl
 
vettä
tai
3 rkl
 
tai
1 tlk (390 g)
 
tai
2 rkl
 
tai
1 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Lisäksi

400 g
 
Pirkka tagliatellea
tai
2 dl
 
basilikaa suikaloituna
tai

Ravintosisältö

Energia
600 kJ / 143 kcal
Rasva
2,5 g
josta tyydyttynyttä
0,2 g
Hiilihydraatit
23,6 g
josta sokereita
4,8 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pyyhi sienet puhtaiksi ja kuutioi ne. Hienonna sipulit ja raasta porkkana. Mittaa öljy uunivuokaan ja nosta se 200-asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi.

Ota vuoka uunista, lisää kasvikset ja herkkusienet vuokaan ja kääntele ne kuumassa öljyssä. Paista kasviksia uunissa 15 minuuttia.

Liota sillä aikaa herkkutatteja 2 desissä kuumaa vettä 5 minuuttia, valuta ja ota liotusvesi talteen. Hienonna tatit.

Nosta vuoka uunista ja sekoita joukkoon tomaattisose, tomaattimurska ja tatit. Huuhtele tomaattitölkki tattien liotusvedellä ja lisää se vuokaan yhdessä etikan, sokerin ja suolan kanssa.

Peitä vuoka foliolla. Jatka kypsentämistä vielä 45 minuuttia.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita herkkusienikastikkeen joukkoon. Suikaloi pastan päälle basilikaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen viljelty ruskea herkkusieni 200g
    Hinta 3,49/kpl
    17,45/kg
  • Porkkana pesty Suomi