Vegaaniset juustohampurilaisetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vegaaniset juustohampurilaiset

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikaalle 30 min
Vegaanisissa juustohampurilaisessa on cheddaria muistuttavaa "vuustoa". Välissä maistuu marinoitu punakaali, suolakurkku ja aioli. Säädä tulisuus sopivaksi srirachalla.

    Ainekset

    4 kpl

    Marinoitu punakaali

    350 g
     
    punakaalia
    tai
    3 rkl
     
    punaviinietikkaa
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
    2 tl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai

    Aioli

    1 dl
     
    tai
    1
     
    valkosipulinkynsi hienonnettuna
    tai
    ripaus
     
    suolaa
    tai

    Lisäksi

    1
     
    tai
    2 pkt (à 227 g)
     
    tai
    2 tl
     
    öljyä
    tai
    4 viipaletta
     
    tai
    4
     
    tai
    1/2 ps (à 65 g)
     
    tai
    n. 4 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    957 kJ / 229 kcal
    Rasva
    14,9 g
    josta tyydyttynyttä
    6,7 g
    Hiilihydraatit
    15,3 g
    josta sokereita
    3,9 g
    Proteiini
    7,1 g
    Suola
    1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min

    Poista kaalista tarvittaessa uloimmat lehdet. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi juustohöylällä tai veitsellä. Sekoita kaalin joukkoon marinadin ainekset. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mielellään pidempään.

    Sekoita aiolin ainekset keskenään. Viipaloi suolakurkku pitkittäin.

    Paista jäiset pihvit öljyssä pannulla noin 5 minuuttia/puoli. Lämmitä sämpylät pannulla molemmin puolin. Täytä hampurilaiset ja nauti heti.