MunkitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Munkit

  • Annosmäärä40 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Paistotuoreet ja ihanasti sokeroidut munkit ovat täysin vastustamaton herkku. Itse tehty munkkitaikina on vaivan arvoinen.

    Ainekset

    40 kpl

    Munkkitaikina

    5 dl
     
    5 dl
     
    tai
    vettä
    tai
    50 g
     
    tuorehiivaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    1
     
    kananmuna
    tai
    1 rkl
     
    kardemummaa
    tai
    1 1/2 tl
     
    suolaa
    tai
    n. 14 dl (900 g)
     
    tai
    200 g
     
    voita
    tai

    Paistamiseen

    1 l
     
    tai

    Pinnalle

     
    erikoishienoa sokeria (Siro)
    tai

    Valmistus

    yli 60 min

    Munkkitaikina

    Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen.

    Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola.

    Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa hyvin. Lisää sulatettu voi alustamisen loppuvaiheessa.

    Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

    Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 40 yhtä suureen palaan ja pyörittele pulliksi. Anna kohota hyvin liinan alla.

    Paistaminen

    Kuumenna öljy 180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Pane munkit öljyyn reikäkauhalla kohonnut puoli alaspäin ja kypsennä 2–3 kappaletta kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti öljyssä. Kypsennä noin 2 minuuttia/puoli ja käännä, kun pinta on ruskea.

    Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Lisää seuraavat munkit öljyyn paistumaan.

    Sokerointi

    Kaada laakean kulhon pohjalle sokeria ja kääntele siinä lämpimät munkit. Voit myös sokeroida munkit paperipussissa ravistelemalla. Tarjoa siman kanssa.

    Huom! Älä kaada käytettyä öljyä viemäriin! Pienen määrän (alle litra) käytettyä öljyä voi laittaa kompostiin tai biojäteastiaan, mutta suurempi määrä hävitetään suljetussa astiassa sekajätteen joukossa. Vinkki! Munkit voi pakastaa ilman sokerointia. Lämmitä sulaneita munkkeja hetki mikrossa tai uunissa ja sokeroi ne lämpiminä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Tuorehiiva 50 g leivinhiiva
      Hinta 0,27/kpl
      5,40/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
      Hinta 1,69/kpl
      0,85/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,85/kpl
      4,28/l
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Hinta 2,39/kpl
      2,39/kg
    • Valio kevytmaito 5 dl
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Plussa-etu
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,89/2 kpl
      1,45/kg
      Ilman Plussa-korttia 1,55/kpl (1,55/kg)
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,29/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 0,85/kpl
      106,25/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Borges rypsi- ja neitsytoliiviöljy sekoitus 1l
      Hinta 7,55/kpl
      7,55/l
    • Keiju rypsiöljy 1l
      Hinta 5,45/kpl
      5,45/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (205 arviota)

    • Erika
      2 kuukautta sitten
      Ihmettelen miksi tässä ohjeessa on niin paljon rasvaa kun muissa on puolet vähemmän? Tuntui olevan aivan liikaa, taikinasta tuli outo.
    • osmo ilmari
      2 kuukautta sitten
      tosi hyvän näköisiä maistoin oli hyviä
    • munkkiohje
      2 kuukautta sitten
      Miksi hiiva liotetaan veteen, kun reseptissä on Pirkka kevytmaitoa? Ymmärrän kyllä ohjeen, mutta oikoluku olisi hyvä.
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      munkkiohje, kiitos huomiosta. Olemme päivittäneet ohjetta.
    • Elo
      1 vuosi sitten
      Niin hyviä että alkoi väsyttää🙂 :)
    • 10 pistettä
      1 vuosi sitten
      Paras ohje. Tuli kyllä pehmeitä ja herkullisia munkkeja.
    • Emma
      1 vuosi sitten
      Hyvä
    • ulla
      1 vuosi sitten
      Todella hyviä munkkeja tuli tällä ohjeella kiitos Hyvää Wappua.
    • Chadi
      1 vuosi sitten
      Tein ohjeen mukaan ja oli kuitenkin pikkasen raakoja, todella pettynyt olen ohjeeseen 😔
    • Kirsti
      2 vuotta sitten
      Tulee sellaisia kun vappumunkkien kuuluukin olla: kuohkeita, sokerisia ja vattuhillo täytteenä. Suosittelen
    • Nam
      2 vuotta sitten
      Hyvä ohje, kuohkeita tuli. Tein pieniä pallo munkkeja ja reikä munkkeja.
    • mamitsu
      6 vuotta sitten
      niin hyvää ettei sanotuksi saa.....
    • osmo ilmari
      6 vuotta sitten
      tosi hyvän näköisiä täyty mennä hakemaan
    • osmo ilmari
      6 vuotta sitten
      tosi hyvän näköisiä