Hyppää sisältöön
VihannesrisottoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vihannesrisotto

  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Vihannesrisotto on suomalaiseen tapaan tehty risotto, joka tehdään pitkäjyväisestä riisistä.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

  • 1 (100 g) sipuli
  • (1–2 valkosipulinkynttä)
  • 1/2 (100 g) purjoa
  • 3 (n. 200 g) porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • n. 1/2 tl chilijauhetta tai pieni chilipalko
  • 1 (200 g) keltainen paprika
  • 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
  • 2–3 rkl tuoretta basilikaa tai kirveliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  2. Kiehauta sipulit paistokasarissa öljyssä. Sekoita joukkoon riisi, kunnes se tulee läpikuultavaksi.
  3. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet sekä kasvisliemikuutio. Mausta chilillä. (Jos käytät tuoretta chiliä, halkaise palko, poista siemenet ja hienonna chili.)
  4. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, lisää kasariin kuutioitu paprika, herneet ja hienonnettu tuore basilika.
  5. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa leivän kanssa vihannesruokana tai liha/kalaruoan lisäkkeenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (21 arviota)

  • Vihannesrisotto
    3 vuotta sitten
    Reseptissä olevaa purjoa ei ole käytetty ollenkaan valmistuksessa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Vihannesrisotto, kiitos kysymyksestä! Purjo lasketaan sipuleihin, jotka ohjeistetaan hienontamaan ja kiehauttamaan öljyssä.