Vihannesrisotto
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Vihannesrisotto on suomalaiseen tapaan tehty risotto, joka tehdään pitkäjyväisestä riisistä.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
- 1 (100 g) sipuli
- (1–2 valkosipulinkynttä)
- 1/2 (100 g) purjoa
- 3 (n. 200 g) porkkanaa
- 2 rkl öljyä
- 1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- n. 1/2 tl chilijauhetta tai pieni chilipalko
- 1 (200 g) keltainen paprika
- 1 ps (200 g) herneitä (pakaste)
- 2–3 rkl tuoretta basilikaa tai kirveliä
Valmistus
30 - 60 min
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Kiehauta sipulit paistokasarissa öljyssä. Sekoita joukkoon riisi, kunnes se tulee läpikuultavaksi.
- Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet sekä kasvisliemikuutio. Mausta chilillä. (Jos käytät tuoretta chiliä, halkaise palko, poista siemenet ja hienonna chili.)
- Hauduta risottoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, lisää kasariin kuutioitu paprika, herneet ja hienonnettu tuore basilika.
- Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa leivän kanssa vihannesruokana tai liha/kalaruoan lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 2,40/3 kpl4,00/kgIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min
- 30 - 60 min4,1(8 arviota)
- yli 60 min3,3(70 arviota)
- alle 30 min3,2(10 arviota)
- 30 - 60 min3,9(201 arviota)
- yli 60 min3,5(124 arviota)
- alle 30 min3,1(50 arviota)
- 30 - 60 min4,9(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (21 arviota)
- Vihannesrisotto3 vuotta sittenReseptissä olevaa purjoa ei ole käytetty ollenkaan valmistuksessa?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenVihannesrisotto, kiitos kysymyksestä! Purjo lasketaan sipuleihin, jotka ohjeistetaan hienontamaan ja kiehauttamaan öljyssä.