• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vihannesrisotto

Vihannesrisotto on suomalaiseen tapaan tehty risotto, joka tehdään pitkäjyväisestä riisistä.
Vihannesrisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 30 - 60 min
  • 89,2 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1(100 g)sipuli
    • (1-2valkosipulinkynttä)
    • 1/2(100 g)purjoa
    • 3(n. 200 g)porkkanaa
    • 2rklöljyä
    • 1 1/2dlpitkäjyväistä riisiä
    • 4dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • n. 1/2tlchilijauhetta tai pieni chilipalko
    • 1(200 g)keltainen paprika
    • 1ps(200 g)Pirkka herneitä (pakaste)
    • 2-3rkltuoretta basilikaa tai kirveliä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Kuori ja viipaloi porkkanat.
  2. Kiehauta sipulit paistokasarissa öljyssä. Sekoita joukkoon riisi, kunnes se tulee läpikuultavaksi.
  3. Kaada päälle vesi ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet sekä kasvisliemikuutio. Mausta chilillä. (Jos käytät tuoretta chiliä, halkaise palko, poista siemenet ja hienonna chili.)
  4. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, lisää kasariin kuutioitu paprika, herneet ja hienonnettu tuore basilika.
  5. Anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa leivän kanssa vihannesruokana tai liha/kalaruoan lisäkkeenä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 89,2 kcal373 kJ
  • Proteiinia2,1 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa3,11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua