• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Viinitarhan broileriruukku

Pirkka-koekeittiön testaama viinitarhan broileriruukku saa rakennetta ja makua salaattijuustokuutioista ja viinirypäleistä.
Viinitarhan broileriruukku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6-8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 109 kcal / 100 g

Ainekset

6-8 annosta
    • 1rs(630 g)marinoituja broilerinfileesuikaleita
    • 2(200 g)sipulia
    • 2rklöljyä
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlvettä
    • 1(n.1 dl)appelsiinin mehu
    • 1tlbasilikaa
    • 1tltimjamia
    • (1/2 tlsuolaa)
    • 1/2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)
    • n. 200gsiemenettömiä viinirypäleitä
    • tuoretta persiljaa tai basilikaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Silppua sipulit. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota sipulit. Siirrä lautaselle tai pataan. Ruskista sienet kevyesti. Siirrä myös ne lautaselle.
  2. Ruskista broilerisuikaleet kahdessa erässä. Ripottele toisen erän pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja appelsiinin mehu. Lisää sipulit, sienet ja broilerit. Sekoita ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  3. Mausta basilikalla, timjamilla ja maun mukaan suolalla. Lisää kerma, valutetut salaattijuustokuutiot ja puolitetut viinirypäleet. Kuumenna. Ripottele pinnalle persiljaa tai basilikaa. Tarjoa riisin ja vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 109 kcal456 kJ
  • Proteiinia7,9 g
  • Hiilihydraatteja6,2 g
  • Rasvaa5,83 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3