• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Villiriisisalaatti

Villiriisisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta
    • 2dlPirkka villiriisisekoitusta
    • 4dlvettä
    • 1rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1kookas(n. 150 g) punainen paprika
    • 1kookas( n. 150 g) vihreä paprika
    • 100gkevätsipuleita
    • 1rklöljyä
    • 1tlk(425 g)Pirkka persikanpuolikkaita sokeriliemessä
    • 50gmantelirouhetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin öljy, pippuri ja suola ja kaada se kookkaaseen kulhoon jäähtymään.
  2. Puhdista paprikat ja paloittele kuutioiksi. Paloittele puhdistetut kevätsipulit muutaman sentin paloiksi ja halkaise tarvittaessa ohuemmaksi. Kiehauta paprikat ja sipulit öljyssä paistokasarissa kunnes hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.
  3. Valuta persikanpuolikkaat liemestä ja paloittele sokeripalankokoisiksi paloiksi. Paahda mantelirouhe kuumalla pannulla ja anna jäähtyä.
  4. Sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin ja tarjoa villiriisisalaatti lihan tai broilerin lisäkkeenä.

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 229 kcal958 kJ
  • Proteiinia4,3 g
  • Hiilihydraatteja29,7 g
  • Rasvaa9,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille