
Villiriisisalaatti
Värikäs villiriisisalaatti maistuu lisäkkeenä tai vaikkapa kevyenä lounaana.
6 annosta30 - 60 min229 kcal / annos (180g)
Ainekset
6 annosta
- 2dlPirkka villiriisisekoitusta
- 4dlvettä
- 1rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 1/4tlmustapippuria
- 1(n. 150 g)punainen paprika
- 1(n. 150 g)vihreä paprika
- 100gkevätsipuleita
- 1rklöljyä
- 1tlk(425 g)Pirkka persikanpuolikkaita sokeriliemessä
- 50gmantelirouhetta
Valmistus
30 - 60 min- Keitä riisiseos pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita riisiin öljy, pippuri ja suola ja kaada se kookkaaseen kulhoon jäähtymään.
- Puhdista paprikat ja paloittele kuutioiksi. Paloittele puhdistetut kevätsipulit muutaman sentin paloiksi ja halkaise tarvittaessa ohuemmaksi. Kiehauta paprikat ja sipulit öljyssä paistokasarissa kunnes hiukan pehmenevät. Anna jäähtyä.
- Valuta persikanpuolikkaat liemestä ja paloittele sokeripalankokoisiksi paloiksi. Paahda mantelirouhe kuumalla pannulla ja anna jäähtyä.
- Sekoita kaikki ainekset varovasti sekaisin ja tarjoa villiriisisalaatti lihan tai broilerin lisäkkeenä.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 180g100 g
- 229 kcal958 kJ
- Proteiinia 4,3 g
- Hiilihydraatteja29,7 g
- Rasvaa9,9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi