Wasabi-lohijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Wasabi-lohijuustokakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Sushikakku eli sushin makuinen suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Mikäli olet wasabin ystävä, käytä sitä myös koristeluun.

    Ainekset

    12 annosta

    Täyte

    1 pkt (150 g)
     
    graavikirjolohiviipaleita
    tai
    2 rs (à 180 g)
     
    tai
    2 prk (à 200g)
     
    tai
    1 pkt (43 g)
     
    wasabitahnaa
    tai
    1/2 ruukku
     
    korianteria hienonnettuna
    tai
    1
     
    limetin raastettu kuori ja mehu (2-3 rkl)
    tai
    1/4 tl
     
    suolaa
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai

    Pohja

    1/2 pkt (à 130 g)
     
    tai
    1/2–1 dl
     
    Pirkka seesaminsiemeniä
    tai
    1 1/2 dl
     
    tai

    Koristeluun

    3–4
     
    tai
    1 pkt (150 g)
     
    graavikirjolohiviipaleita
    tai
    1/2 ruukku
     
    korianteria hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 127 kJ / 270 kcal
    Rasva
    21,2 g
    josta tyydyttynyttä
    12,1 g
    Hiilihydraatit
    9,8 g
    josta sokereita
    3,3 g
    Proteiini
    9,8 g
    Suola
    1,3 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1,5 l) huolellisesti muovikelmulla.

    Valmista täyte. Hienonna kala. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja wasabi keskenään. Lisää tuorejuustoseokseen kala, korianteri, limetin kuoriraaste sekä suola .

    Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Puserra vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan limetinmehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin.

    Hienonna pohjaa varten riisikakut monitoimikoneessa. Sekoita murun joukkoon seesaminsiemenet ja rasva. Painele seos tiukasti täytteen päälle. Peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla ja nosta leikkuulauta painoksi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään 10–12 tuntia.

    Irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristelua varten leikkaa riisikakuista kolmioita. Kuutioi kala ja ripottele kuutiot kakun päälle. Painele riisikakkukolmiot kakkuun ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka Luomu riisikakku 100g gluteeniton
      Hinta 0,99/kpl
      9,90/kg
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 3,59/kpl
      7,18/kg
    • Korianteri 20g
      Hinta 1,69/kpl
      84,50/kg
    • Järvikylä Korianteri rasia 20g
      Hinta 2,99/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (51 arviota)