• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Wasabi-lohijuustokakku

Sushikakku eli sushin makuinen suolainen juustokakku sopii juhlaan kuin juhlaan. Mikäli olet wasabin ystävä, käytä sitä myös koristeluun.
Wasabi-lohijuustokakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 250 kcal / annos (110g)

Ainekset

12 annosta

Täyte

Pohja

Koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (1,5 l) huolellisesti muovikelmulla.
  2. Valmista täyte. Hienonna kala. Sekoita tuorejuusto, jogurtti ja wasabi keskenään. Lisää tuorejuustoseokseen kala, korianteri, limetin kuoriraaste sekä suola .
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen hetkeksi. Puserra vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuumaan limetinmehuun. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin.
  4. Hienonna pohjaan varten riisikakut monitoimikoneessa. Sekoita keksimurun joukkoon seesaminsiemenet ja rasva. Painele seos tiukasti täytteen päälle. Peitä vuoka tiiviisti muovikelmulla ja nosta leikkuulauta painoksi päälle. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään 10-12 tuntia.
  5. Irrota kakku vuoasta ja nosta se tarjoiluvadille. Koristelua varten leikkaa riisikakuista kolmioita. Kuutioi kala ja ripottele kuutiot kakun päälle. Painele riisikakkukolmiot kakkuun ja viimeistele hienonnetulla korianterilla.

Ravintosisältö perannos 110g100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6