• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Yakisoba Pan eli japanilainen sobanuudelisämpyläTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yakisoba Pan eli japanilainen sobanuudelisämpylä

Herkullisen yakisoba pan -leivän kerrotaan saaneen alkunsa 1950 -luvulla Tokiossa, kun asiakas pyysi saada perinteisestä katuruokaravintolasta ostamansa yakisoba -nuudeliannoksen sämpylän täytteenä. Noin 0,70€/kpl.

  • 8 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 kpl
    • 1prk(90 g)Soba -nuudelipurkki (Nissin Classic)
    • 1(60 g)pieni sipuli
    • 1/2(30 g)porkkana
    • 100gkeräkaalia
    • 1rklöljyä
    • n. 1dlHellmann's majoneesia
    • 1/2merileväarkki hienonnettuna
    • garia eli sushi-inkivääriä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Avaa nuudelipurkki ja poista sisältä maustekastike. Täytä kuppi kiehuvalla vedellä. Sulje kansi ja jätä sivuun 3 minuutiksi. Valuta vesi pois ja jätä pehmenneet nuudelit siivilään valumaan.
  2. Kuori sipuli ja porkkana. Ota porkkanasta perunankuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Hienonna kaali.
  3. Kuumenna pannulla öljy ja kuullota siinä sipuli- ja porkkanasuikaleet ja lisää hetken kuluttua kaali ja nuudelit. Kuumenna ja sekoita joukkoon nuudelipakkauksen kastike.
  4. Lämmitä hot dog -sämpylät mikrossa ja levitä halkaistuille sämpylöille majoneesia. Täytä sämpylät nuudeliseoksella ja viimeistele inkiväärillä sekä merilevällä. Nauti heti.

Tiesitkö että...

Tiesitkö? Japanissa yakisoba pan -annos viimeistellään punaisilla luumuviinietikassa pikkelöidyillä inkiväärilastuilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Varotus19.9.2018

    Pieni varoituksen sana vegetaristeille, mutta vaikka tämä resepti onkin kasvisruokaosiossa, niin reseptissä suositeltu Soba nuudelipurkki sanoo ainesosissaan että saattaa sisältää pieniä määriä kalaa, ja nuudelit on valmistettu tehtaalla jossa käsitellään mereneläviä. Tästä voisi varoittaa mielestäni reseptissäkin, koska tämä on kasvisruokaresepteissä jota pääasiassa käyttää vegetaristit.

  • K-Kuluttajapalvelu19.9.2018

    Varotus, kiitos hyvästä huomiostasi! Välitän palautteesi reseptistä vastaaville henkilöille.

  • Mui9.4.2018

    Kiva resepti, vaikkei kovin autenttinen olekaan - japanilaiseen versioon kun laitetaan leivän nimestä huolimatta raamen-nuudeleita, ei soba-nuudeleita. Mutta hyvää näinkin! :)

  • Malin26.1.2018

    helppo ja hyvä

  • Minäkin osasin1.1.2018

    Helppo, nopea, maistui perheen pienimmille.