Tomaattifocaccia
Focaccia on litteä italialainen leipä, joka on päällystetty oliiveilla ja yrteillä. Herkullinen ja pehmeä focaccia on helppo valmistaa.
- 12-16 palaa
- yli 60 min
- 186 kcal / 100 g
Ainekset
12-16 palaa
- 25ghiivaa
- 3dlvettä
- 2rklöljyä
- 1/2tlsuolaa
- n. 5dlvehnäjauhoja
Pinnalle
- 10-15kplPirkka kirsikkatomaatteja
- 1pkt(125 g)mozzarellapalloja
Voiteluun
- öljyä
Pinnalle
- 2oksaatuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
Valmistus
yli 60 min- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
- Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
- Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 186 kcal779 kJ
- Proteiinia 7,72 g
- Hiilihydraatteja21,8 g
- Rasvaa7,68 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi