TomaattifocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tomaattifocaccia

Focaccia on litteä italialainen leipä, joka on päällystetty oliiveilla ja yrteillä. Herkullinen ja pehmeä focaccia on helppo valmistaa.

  • 12-16 palaa
  • yli 60 min
  • 186 kcal / 100 g

Ainekset

12-16 palaa
    • 25ghiivaa
    • 3dlvettä
    • 2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • n. 5dlvehnäjauhoja

Pinnalle

Voiteluun

    • öljyä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
  2. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa.
  3. Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal779 kJ
  • Proteiinia7,72 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa7,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 5 arvostelua