Omena-ahvenpizza
Omena-ahvenpizza on Pirkka-lehden lukijan kehittelemä ohje. Täytteenä on mm. tuorejuustoa, pekonia, ahvenia, omenaa ja sitruunapestoa.
2 kplyli 60 min700 kcal / annos (350g)
Ainekset
2 kpl
Pohja
- 2dlvettä
- 1tlkuivahiivaa
- 1/2tlsuolaa
- 1rklsiirappia
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 2dlruisjauhoja
- 1rklöljyä
Täyte
- 1/2rs(à 180 g)Pirkka ruohosipulituorejuustoa
- 1pkt(140 g)Pirkka pekonia
- 200gahvenfileitä
- ripaussuolaa
- ripaussitruunapippuria
- 1(200 g)omena (esim. Royal Gala)
Lisäksi
- ruohosipulia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, siirappi ja jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
- Suikaloi pekonit ja paista ne pannulla rapeiksi, nosta talouspaperille. Poista ahvenfileistä ruodot ja paista ne pekonin rasvassa nopeasti. Mausta fileet suolalla ja sitruunapippurilla. Leikkaa fileet paloiksi. Kuori ja kuutioi omena.
- Kauli ja taputtele taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi leivinpaperin päälle pellille (1-2 kpl/pelti). Voit myös kaulia taikinan yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto pizzapohjille ja ripottele juustoraaste tasaisesti päälle. Asettele pohjalle pekonisuikaleet, kalapalat ja omenat. Lusikoi päälle sitruunapestoa.
- Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä juustolastuilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 700 kcal2 920 kJ
- Proteiinia 35 g
- Hiilihydraatteja59 g
- Rasvaa35 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi