• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-ahvenpizza

Omena-ahvenpizza on Pirkka-lehden lukijan kehittelemä ohje. Täytteenä on mm. tuorejuustoa, pekonia, ahvenia, omenaa ja sitruunapestoa.
Omena-ahvenpizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 700 kcal / annos (350g)

Ainekset

2 kpl

Pohja

    • 2dlvettä
    • 1tlkuivahiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsiirappia
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2dlruisjauhoja
    • 1rklöljyä

Täyte

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, siirappi ja jauhot vähitellen. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Alusta taikina tasaiseksi, pehmeäksi taikinaksi. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
  2. Suikaloi pekonit ja paista ne pannulla rapeiksi, nosta talouspaperille. Poista ahvenfileistä ruodot ja paista ne pekonin rasvassa nopeasti. Mausta fileet suolalla ja sitruunapippurilla. Leikkaa fileet paloiksi. Kuori ja kuutioi omena.
  3. Kauli ja taputtele taikina kahdeksi pyöreäksi pizzaksi leivinpaperin päälle pellille (1-2 kpl/pelti). Voit myös kaulia taikinan yhdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto pizzapohjille ja ripottele juustoraaste tasaisesti päälle. Asettele pohjalle pekonisuikaleet, kalapalat ja omenat. Lusikoi päälle sitruunapestoa.
  4. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Viimeistele pizza vielä juustolastuilla ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 700 kcal2 920 kJ
  • Proteiinia35 g
  • Hiilihydraatteja59 g
  • Rasvaa35 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1