YrttisuolaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Yrttisuola

Maukas itse tehty yrttisuola syntyy, kun paahdat ja kuivatat yrttisilppua uunissa matalassa lämmössä suolan kanssa. Näin yrttien maku imeytyy suolaan.

  • 2 dl
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 dl
    • 1 1/2dlhienoa merisuolaa
    • 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
    • 2rklruohosipulia hienonnettuna
    • 1rklrosmariinia hienonnettuna
    • 1rkltimjamia hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyöräytä puolet suolasta (3/4 dl) ja yrtit tehosekoittimessa tai teholeikkurissa nopeasti sekaisin.
  2. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle. Kuivata uunissa 100 asteessa noin 30 minuuttia.
  3. Jäähdytä ja lisää loppu suola (3/4 dl). Säilytä kuivassa.
  4. Sopii niin liha-,kala-, kana- ja kasvisruokien mausteeksi tai pöytämausteeksi.

Kommentoi

Arvosana reseptille