Miten voi korvata sipulin? Nappaa vaihtoehdoista sopivin!

Miten voi korvata sipulin? Nappaa vaihtoehdoista sopivin!

Päivitetty 15.12.2023

Sipulia käytetään tuomaan makua ja täyteläistä rakennetta moniin ruokiin. Jos sipuli ei sovi ruokavalioosi, voit korvata sen muiden kasvisten avulla. Nappaa vinkkimme ja hyödynnä ne kotikeittiössäsi. Näillä makua ei jää uupumaan!

Keltasipulia käytetään maun lisäksi tuomaan täyteläistä rakennetta patoihin ja kastikkeisiin. Kun valitset raaka-ainetta sipulin korvaamiseen on hyvä ensin selvittää onko sipulin välttämisen takana makumieltymykset vai yliherkkyys sipulille.

Sipulin korvaaminen makumieltymyksen vuoksi

Jos sipulin korvaamisen syynä on se, ettet tykkää sipulin voimakkaasta mausta eikä niinkään yliherkkyys sipulin korvaamisen käyvät esimerkiksi:

Purjo, salottisipuli ja vihersipuli sopivat parhaiten korvaamaan sipulin kuullotettuina kypsennettävissä ruoissa. Salaattiin sopii parhaiten hienonnettu ruohosipuli.

Sipulin korvaaminen yliherkkyyden vuoksi

Jos et esimerkiksi allergian tai herkkävatsaisuuden vuoksi voi käyttää sipulia ruoanlaitossa, valitse korvaajaksi jonkin seuraavista raaka-aineista:

  • Fenkolin vaalea osa sopii sipulin korvaajaksi ja sen aniksinen ominaismaku miedontuu kypsentämällä sitä tarpeeksi pitkään
  • Kuullotettu selleri tuo aromaattisen lisän ruokiin ilman sipulia.
  • Retiisissä on raakana mausteinen, hieman tulinen maku, joka kuitenkin tasoittuu kuulottamalla sitä pannulla. Sen pippurinen maku muistuttaakin hieman sipulia.
  • Paprika ja pieneksi pilkottu porkkana käyvät sipulin korvaajiksi esimerkiksi pataruokiin ja kastikkeisiin, joissa hienonnetun sipulin tehtävänä on tehdä niistä rakenteeltaan täyteläisimpiä. Ne myös antavat ruoalle pientä makeutta, samoin kuin pitkään kuullotettu sipuli.

Kaikki kasvikset kokkailuun löydät K-Ruoan verkkokaupasta!

VerkkokauppaanButton