Viiden raaka-aineen reseptit

Viiden raaka-aineen reseptit

Päivitetty 7.9.2023

Viidellä pääraaka-aineella saat loihdittua maukkaita arkiruokien ihmeitä. Yksinkertaista ostoslistasi näiden reseptien avulla!

Valkosipuliperuna-kylmäsavulohipelti

Peltiruoat ovat mahtavan simppeleitä arkiruokia, jotka valmistuvat kourallisesta raaka-aineita! Valkosipuliperuna-kylmäsavulohipellissä ladotaan ladotaan pakastevalkosipuliperunoita sekä kylmäsavukirjolohta uunipellille ja lisätään joukkoon ruokakerma ja mausteet. Sen jälkeen ruoka on valmis uuniin!

Valkosipuliperuna-kylmäsavulohipelti 2023 (680x300)

Tofukokkeli

Perinteisen kokkelin voi valmistaa kätevästi myös tofusta ja se valmistuu supernopeasti! Tarvitset vain tofua, kaurakermaa, mausteita ja tilkan öljyä munakokkelin tapaan. Tofukokkeli sopii hyvin brunssille tai lounaaksi herkuteltavaksi.

Tofukokkeli 2023 (680x300)

Nuudeli-makaronilaatikko

Kokeile vaihteeksi nuudeli-makaronilaatikkoa, jossa perinteiset makaronit on vaihdettu nuudeleihin. Muutaman pääraaka-aineen laatikkoruoka on helppoa ja nopeaa: lisää nuudelit vuokaan raakoina ja käytä nesteenä nuudeleiden liemi!

Nuudeli-makaronilaatikko (680x300)

Tortellinipyttipannu

Nopein arkiruoka on tässä! Saat pyttipannun vauhdilla valmiiksi tortelloneista, krakovanmakkarasta, ja kasviksista. Lisää ateriaan kasviksia oman maun mukaan, esimerkiksi kirsikkatomaatit, punasipuli ja lehtikaali sopivat hyvin pannulle paistettavaksi. Tortelloneja löytyy myös eri täytteillä, joten valitse oma suosikkisi!

Tortellinipyttipannu 2023 (680x300)

Välimeren uunilohi

Lohifilee ja muutama säilyke, muuta ei uuniloheen tarvita! Loheen saa helposti makua lisäämällä päälle sitruunaisen pestopeiton, kaprista, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Säilykkeitä voi vaihdella maun mukaan, eikä lohta tarvitse muuten maustaa, koska säilykkeissä on hyvin suolaa.

Välimeren uunilohi 2023 (680x300)

Italianpata uunissa

Italianpadan saa kätevästi valmistettua myös uunissa! Mehevän italianpadan saa nopeasti valmiiksi ateria-aineksilla ja sitä voi tuunata helposti vaikkapa porkkanaraasteella, juustoraasteella sekä basilikalla.

Italianpata uunissa 2022 (680x300)

Kana-kasvispelti

Jos kaipaat helppoa ja edullista joka päivän ruokaa, tee tämä yhden pellin ateria, joka onnistuu viidestä pääraaka-aineesta! Saat vihanneksiin hyvää makua marinoiduista kanankoivista valuvan rasvan avulla.

Kana-kasvispelti 2023 (680 x 298)

Uunimakkara

Uunimakkara ja perunamuusi on klassinen ja vastustamaton lohturuoka! Tirisevän kuumat makkarat on täytetty juustolla, punasipulilla ja tomaatilla. Jos perunoiden kuoriminen ja muussaaminen ei huvita, muusin saa valmistettua nopeasti perunamuusiaineksista.

Uunimakkara 2023 (680x300)