Arki
Lasagne

Lasagne

Mehevä lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji, joka koostuu kerroksittain ladotuista pastalevyistä, jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lasagnen valmistus vie aikaa, mutta on yllättävän helppoa.

Täyteläiset kastikkeet tekevät lasagnen

Maukkaan lasagnen juju ovat täyteläiset kastikkeet. Anna jauhelihakastikkeen hautua maukkaaksi ja valmista juustokastike itse. Juustokastikkeen pohja on vaalea maitokastike, bechamel, johon lisätään juustoa. Lado jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja pastalevyjä kerroksittain ja paista uunissa. Maukas lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen. Muista antaa lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Paras lasagne on täyteläistä ja kosteaa.

Vinkki! Jos ruoanlaittoon on vain vähän aikaa voi jauheliha- ja juustokastikkeet valmistaa edellisenä päivänä. Jauhelihakastiketta voi myös valmistaa kerralla enemmän ja pakastaa loput odottamaan seuraavaa käyttökertaa.

Lasagne – perinteinen vai twistillä?

Reilusta satsista lasagnea riittää syötävää isompaankin nälkään. Juustoisen mehevän jauhelihalasagnen ohje hurmaa ruokailijat ja arkilasagne on koko perheen suosikkiruoka. Pekonilasagnen valmistaminen vaatii hieman aikaa, mutta pekoni tuo lisämakua mehevään lasagneen. Koskenlaskijan lasagneen käytetään koskenlaskija sulatejuustoa, mutta reseptiin voi hyödyntää helposti muitakin juustoja, joita kaapista löytyy. Vuohenjuustolasagnessa juustokastike valmistetaan vuohenmaitotuorejuustosta. Salsadippi ja ruskeat pavut maustavat meksikolaisen lasagnen. Texmex-broilerilasagne syntyy yhdestä suuresta juustoisesta kastikkeesta. Nopea raviolilasagne valmistuu ravioli-tuorepastasta.  Helppoon välimerelliseen lasagneen käytetään valmiita lasagne-aineksia ja helppo kesäkurpitsalasagnette saa raikkautta kesäkurpitsasta sekä tomaatista ja valmistuu uunissa lähes itsekseen. Lasagnelevyjen korvaus onnisuu myös ruisleivällä tai tortilloilla. Jauhelihan voi korvata tonnikalalla, porolla, savulohella tai broilerilla.

Korvaa pasta kasviksilla

Kaalilasagnessa lasagnelevyt korvataan kaalinlehdillä tai savoijinkaalilla. Kesäkurpitsalasagnessa pastalevyjen tilalla käytetään kesäkurpitsaviipaleita ja lasagne on gluteeniton kun vehnäjauhon tilalla käyttää maissitärkkelystä.

Lasagnen kasvisversiot

Linssilasagnessa jauhelihakastike on korvattu linssi-kasviskastikkeella. Punajuuri-vuohenjuustolasagne on ruokaisa ja maukas kasvistarjottava. Sieni-pestolasagne valmistuu sienimuhennoksesta ja pinaattilasagnelevyistä. Myös helppo pinaatti-raejuustolasagne sopii kasvisruokapäivään.