Vietnamilaisia kesärullia valkoisella lautasella, vieressä pieni kuppi, jossa on dippikastiketta kesärullille.

Vietnamilaiset kesärullat

Julkaistu 3.5.2024

Vietnamilaiset kesärullat ovat raikas ja rapea herkku, ja nimensäkin mukaisesti erityisesti täydellistä kesäruokaa. Riisipaperiin käärityt täytteet voit valita oman makusi mukaan ja kesärullia voit dippailla monenlaisiin eri kastikkeisiin. Katso ohjeemme, miten kääriä kesärullat helposti!

Kesärullien ja täytteiden valmistelu

  1. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Leikkaa porkkanat ja kurkku ohuiksi tikuiksi sekä avokado lohkoiksi.

  3. Pyöräytä riisipaperiarkki lämpimässä vedessä ja aseta se lautaselle pehmenemään.

  4. Kokoa riisipaperin päälle katkarapuja, salaatinlehtiä, vihanneksia, tuoreita yrttejä sekä nuudeleita. Taittele kuvien ohjeiden mukaisesti rullaksi.

  5. Mausta soijakastike hienonnetulla chilillä. Dippaa valmis rulla kastikkeeseen.

Näin käärit vietnamilaiset kesärullat

1. Kastele riisipaperi

Rullien kääreenä käytettävä riisipaperi myydään kovina kiekkoina, jotka pehmenevät vedessä. Kasaa työtasolle valmiiksi pilkotut vihannekset, keitetyt nuudelit ja muut täytteet, kuumaa vettä laakeassa astiassa ja iso lautanen, jolla käärit rullat. Laita riisipaperi veteen noin 3-4 minuutiksi, kunnes riisipaperiarkki on pehmentynyt. Aseta arkki lautaselle tai muulle alustalle.

Sinisellä lautasella on kasteltu riisipaperi, jonka keskelle on aseteltu erilaisia täytteitä, riisipaperista ja täytteistä taitellaan vietnamilainen kesärulla.

2. Lisää täytteitä

Käsittele pehmeitä riisipapereita arkki kerrallaan, sillä ne tarttuvat herkästi toisiinsa. Asettele täytteet arkille. Ne täytteet jotka asetat alimmaisiksi, näkyvät selkeimmin valmiissa rullassa. Esimerkiksi katkaravut näyttävät valmiissa rullissa kauniilta, kun asetat ne pohjimmaisiksi. Paras paikka täytteille on paperiarkin keskellä. Varo, ettei täytteitä tule liikaa!

Sinisellä lautasella on kasteltu riisipaperi, jonka keskelle on aseteltu erilaisia täytteitä, kädet ovat taittelemassa riisipaperia täytteiden päälle.

3. Taittele riisipaperi

Kun täytteet on valittu, on aika taitella riisipaperi rullaksi. Aloita nostamalla itseäsi lähinnä oleva osa paperista täytteiden päälle. Taita sitten rullan keskelle molemmat sivuliepeet. Jos riisipaperi uhkaa tarttua käsiin, voit kastella välillä sormiasi vesikulhossa. Viimeiseksi rullan päälle taitellaan ylimmäinen lieve. Voit myös kääriä rullaa sitä kohti kuin burritoa.

Sinisellä lautasella on kasteltu riisipaperi, jonka keskelle on aseteltu erilaisia täytteitä, kädet ova taittelemassa riisipaperia täytteiden päälle.

4. Valmista tuli!

Nyt sinulla on käsissäsi valmis kesärulla. Ei haittaa, vaikka paperi olisi jäänyt hieman ryttyyn, rullien ei tarvitse näyttää täydellisiltä. Siirrä valmis rulla odottamaan ja aloita seuraavan rullan valmistus alusta: kastele, täytä ja rullaa. Valmiit rullat kuivuvat nopeasti. Jos rullia ei syödä heti, saat ne säilymään pehmeinä asettamalla päälle puhtaan, kostean pyyhkeen.

Sinisellä lautasella on kasteltu riisipaperi, jonka keskelle on aseteltu erilaisia täytteitä, kädet ovat taittelemassa riisipaperia täytteiden päälle.

Kääri vietnamilaiset kesärullat

Katso videolta, miten helposti saat käärittyä vietnamilaiset kesärullat!

Hanki raaka-aineet kesärulliin kätevästi verkkokaupasta

Lisää ideoita arkiruokailuun