Raaka-aineet
Kevätsipuli

Kevätsipuli

Raikkaan mieto kevätsipuli on kotonaan aasialaisissa ruoissa, tuomassa väriä lautaselle annosten päälle ripoteltuna ja maustamassa erilaisia tahnoja ja täytteitä.

Kevätsipuli on raikas sipulikasvi, jonka vaalea tyvi ei pullistu paljoa ulospäin. Sen pitkät vihreät varret ovat miedon makuisia, kun taas tyvessä on hieman voimakkaampi maku. Ripottelemalla kevätsipulisilppua ruokien päälle, saat tuotua niihin maukkaasti lisää väriä. Vähän värittömämpikin ruoka muuttuu houkuttelevamman näköiseksi kun koristelet sen kevätsipulilla. Miedon makunsa ansiosta kevätsipuli on oiva lisä salaatteihin tai keiton päälle. Sitä käytetään myös laajalti Aasian eri keittiöissä.

Katso alta ideat ruokiin, joihin voit hyödyntää kevätsipulia:

Aasialaistyylisiin ruokiin

Korealainen katkarapumunakas

Ripottele väriä tuomaan

Aamiaistortillat

Tahnoihin ja täytteisiin

Piparjuuri-savulohitahna