Viisi aamiaista maailman eri kolkista

Viisi aamiaista maailman eri kolkista

Päivitetty 22.11.2017

Aloitatko päiväsi aina samalla tavalla? Ota äkkilähtö maailmalle omassa kotikeittiössä ja kata aamiaispöytä vaihtelun vuoksi esimerkiksi Ranskan tai Englannin malliin. 

Suomalainen aamiainen 

Suomalainen aamiainen

Onko olemassa perinteisempää suomalaista aamiaista kuin kulhollinen kaurapuuroa, pala ruisleipää sekä kuppi kuumaa kahvia? Suomalainen runsaskuituinen aamiainen pitää vatsan kylläisenä pitkään. Kokeile myös perinteisen puuron maustamista sekä trendikästä tuorepuuroa.

Ranskalainen aamiainen

Ranskalainen aamiainen

Tuore ja rapeakuorinen croissant, makea hillo sekä maitokahvi ovat perinteisen ranskalaisen aamiaisen helmiä. Croissantit saat valmiiksi paistettuna monesta K-ruokakaupasta, mutta nämä ranskalaiset voisarvet on helppo leipoa myös itse. Lisätunnelmaa loihdit laittamalla taustalle soimaan Édith Piafin sulosävelmiä. 

Vietnamilainen aamiainen

Vietnamilainen aamiainen

Äkkilähtö eksoottiseen Vietnamiin onnistuu pyöräyttämällä aamiaispöytään kulhollinen kuumaa nuudelikeittoa. Vietnamilainen pho-keitto yllättää takuulla myös aamutokkuraiset perheenjäsenesi. Runsaampi aamiainen syntyy vietnamilaisista Bánh mì -patongeista.

Englantilainen aamiainen

Englantilainen aamiainen

Good morning! Vaihda aamun tv-uutiset brittiläiselle kanavalle ja kata pöytään aitoa englantilaista tunnelmaa. Tuhti aamiainen nakkeineen, papuineen ja paistettuine munineen ei jätä ketään nälkäiseksi! Kahvin sijaan englantilaisella aamiaisella nautitaan tietysti teetä. Katso vinkit oikean teelaadun valintaan.

Aamiainen Yhdysvaltojen malliin

Aamiainen Yhdysvalloissa

Pannukakkuja ja pekonia samalla lautasella! Amerikkalaiset rakastavat tuhteja aamiaisia ja yhdistävät mielellään sekä suolaista että makeaa. Paista kesäaamiaiselle amerikkalaiset pannukakut eli pancakesit ja viimeistele annos lorauttamalla pannukakkukasan päälle reilusti vaahterasiirappia. Kotoisampi versio samasta herkusta olisi suomalainen mustikkapannukakku. Kokeile vaikka molempia!