Terveellinen aamiainen ja kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan

Terveellinen aamiainen ja kiinnostus omaa hyvinvointia kohtaan

Sanotaan, että aamiainen on päivän kuningas. Se tuo virtaa koko päivään ja vaikuttaa olennaisesti koko päivän ruokarytmiin. Hyvä aamiainen voi olla päivän paras hetki. Hyvä aamiainen ja ruokavalio auttaa pitämään mieltä pirteämpänä, mutta sen tueksi olisi hyvä aloittaa tietoinen oman mielen harjoittaminen kohti positiivista ajattelua itseä kohtaan. Positiivisuus edistää hyvinvointia.

K-Supermarket

Aamiainen

Keskity tällä viikolla aamiaisen tärkeyteen. Sanotaan, että aamiainen on päivän kuningas. Sillä pyritään osoittamaan aamiaisen merkitys, vaikka mikään ateria ei todellisuudessa ole toistaan parempi. Aamiaisen syöminen tuo kuitenkin virtaa koko päivään ja vaikuttaa olennaisesti koko päivän ruokarytmiin. Aamiainen antaa energiaa aamupäivään, mutta vaikuttaa samalla jopa iltasyömiseen. Hyvä aamiainen voi olla päivän paras hetki. Parhaimmillaan siinä on jotain hedelmää tai kasvista sekä täysjyväviljaa ja proteiinia. Useimmat aloittavat aamun leivällä tai puurolla, mikä on hyvä aamupalan alku. Puuroon voi lisätä marjoja ja pähkinöitä sekä raejuustoa riittävän proteiinin saannin takaamiseksi. Jos syöt aamiaiseksi leipää puuron sijaan, valitse leiväksi täysjyväistä kauraa tai ruista sekä päälle kasvirasvapohjaista levitettä. Laita leivän päälle vaikka kananmunaa tai kalkkunaa proteiinin saamiseksi.

Parhaimmat puuroreseptit ››

Kiitollisuuden harjoittelu auttaa kehittämään arvostusta omaa kehoa kohtaan

Tällä toisella viikolla harjoitellaan oman kehon ja sen olemassaolo kiittämistä. Kiitollisuus on hyvä harjoitus, joka auttaa kehittämään positiivista ajattelua itseä kohtaan. Jos ei ole kiinnostunut omasta hyvinvoinnistasi, ei ole kiinnostunut omasta elämästä. Se on niin yksinkertaista. Hyvä ruokavalio auttaa osittain pitämään mielesi pirteämpänä, mutta sen tueksi olisi hyvä aloittaa tietoinen oman mielen harjoittaminen kohti kiitollisuutta. Kiitollisuuden harjoittelu lisää henkistä hyvinvointiasi ja tekee positiivisemmaksi. Positiivisuus edistää hyvinvointia. Jokainen on omanlaisensa, jokaisella on erilainen keho. Yksi on pullea, toinen on lankku, kolmas on jotain siltä väliltä. Kaikkea löytyy. Arvosta kuitenkin kehoasi. Siellä lyö sydän, toimii sisäelimet. Keuhkot hengittävät ilmaa. Suolisto sulattaa ruokaa. Silmät näkevät erilaisia hienoja asioita, nenä haistaa tuoksuja. Suu osaa ohjata itselle herkullisia makukokemuksia ruokatorvesta alas vatsalaukkuun, jotta elimistö saa energiaa. Jalat liikuttavat eteenpäin, sormet pitävät kiinni ruokailuvälineistä ja korvat kuulevat lempimusiikin, linnunlaulun tai tuulen suhinan puissa. Aivot toimivat ohjaksissa.

Kiitollisuuden harjoitusta varten istu paikallasi hiljaa ja rauhoittu. Sulje silmäsi ja hengitä ensin rauhassa. Harjoituksessa käydään läpi yksi kehon osa kerrallaan. Lähdetään liikkeelle kasvoista ja sen alueesta. Laskeudutaan pään seudulta alaspäin aina varpaiden päihin saakka.

Jokaisen kehon osan kohdalla toista hiljaa mielessä “olen kiitollinen silmistä, joilla näen” tai “olen kiitollinen sydämestä, joka sykkii”.

Lopuksi tutkiskele itseäsi, miten kiitollisuus vaikuttaa suhtautumiseen omaan kehoosi.

Tee tätä harjoitusta pari kertaa viikossa hyvinvointiohjelman loppuun saakka.

Katso kaikki Hälläväliä-kaamospersoonan vinkit ››