Vietnamilainen pho-keittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vietnamilainen pho-keitto

Vietnamilaisen pho-keiton tyylinen nuudelikeitto tuunattuna suomalaiseen, miedompaan makuun. Kokeile myös kasvispho-keittoa.

  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 160 kcal / annos (340g)

Ainekset

5 annosta

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä pariin osaan. Poista halutessasi chilistä siemenet, jolloin tulisuus vähenee. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
  2. Ruskista lihat kevyesti öljytilkassa kattilan pohjalla. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Mittaa päälle vesi. Lisää chili ja muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.
  3. Murra nuudelilevyt muutamaan osaan ja lisää keittoon. Keitä 4 minuuttia, eli kunnes nuudelit ja kasvikset ovat kypsiä.
  4. Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu. Lisää valmiiseen keittoon. Tarjoa pho-keitto heti.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 340g100 g

  • 160 kcal661 kJ
  • Proteiinia14 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 55 arvostelua
  • Omppu20.10.2018

    Pho nimitys tulee pho-nimisistä litteistä riisinuudeleista. Te käytitte geneeristä kananmunista valmistettuja nuudeleita. Kuten, joku hyvin jo osoitti. Tämä on mi ga. Kaiken kaikkiaan säälittävä yritys.

  • Turhat toivee25.3.2018

    Melkosen mauton keitto. Resepti pitäisi antaa jonkun aasialaisen ammattikokin käsittelyyn.

  • Quang Nguyen23.11.2017

    Tämä on Mi Ga eikä Pho

  • Sheela22.8.2017

    Jos nyt aletaan pilkkua viilaamaan, niin oikea orental- Phoo liemi keitetään naudan luista. Keittoon ei tule lihaa vaan naudan laadukas pihviliha leikataan hyvin ohuiksi viipaileksi nuudeleiden päälle ja kun ra'an lihan päälle kaadetaan kiehuvan kuuma liemi, liha kypsyy syödessä.

  • Timo20.2.2016

    En osaa sanoa käyttävätkö vietnamilaiset yleensä valkosipulia phokeitossa mutta ihan hyvin se siihen sopii. Riisinuudelit on kyllä aito asia. Yhden limen tähän voi myös puristaa. Ja jos vain kaupasta löytyy niin thaibasilika on vielä parempi yrtti kuin minttu.

  • Jezba2.2.2016

    Itse korvasin vehnänuudelit riisinuudeleilla. Korianteri on sellainen jonka maku hakkaa vastaan, joten sen tilalle laitoin 50/50 tuoretta persiljaa ja basilikaa ja hyvää tuli. :)

  • Kuluttajapalvelu7.1.2016

    Kiitos huomiosta! Tämä pho-keiton versio on muokattu suomalaiseen makuun sopivaksi. Halutessaan aineksia voi toki muokata mielensä mukaan.

  • Mitä ihmettä?6.1.2016

    Vietnamilaisessa Pho-keitossa ei ole ikinä valkosipulia eikä vehnänuudeleita. Faktat kuntoon, eikä saateta ihmisiä harhapoluille.