Vietnamilainen pho-keitto
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Vietnamilaisen pho-keiton tyylinen nuudelikeitto tuunattuna suomalaiseen, miedompaan makuun. Kokeile myös kasvispho-keittoa.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 | sipuli tai |
3 | valkosipulinkynttä tai |
1 (100 g) | porkkana tai |
300 g | naudan sisä- tai paahtopaistia tai |
1–2 | tai |
12 dl | vettä tai |
2 tl | inkivääritahnaa tai |
1 | kanelitanko tai |
1 | tähtianis tai |
1 rkl | kalakastiketta tai |
1 | lihaliemikuutio tai |
2 tl | sokeria tai |
1/2 pkt (à 250 g) | vehnänuudeleita tai |
4 (100 g) | kevätsipulin vartta tai |
1/2 dl | tuoretta korianteria hienonnettuna tai |
1/2 dl | tuoretta minttua hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 253 kJ / 60 kcal |
Rasva | 1,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 6,8 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 5,2 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä pariin osaan. Poista halutessasi chilistä siemenet, jolloin tulisuus vähenee. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
Ruskista lihat kevyesti öljytilkassa kattilan pohjalla. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Mittaa päälle vesi. Lisää chili ja muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.
Murra nuudelilevyt muutamaan osaan ja lisää keittoon. Keitä 4 minuuttia, eli kunnes nuudelit ja kasvikset ovat kypsiä.
Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu. Lisää valmiiseen keittoon. Tarjoa pho-keitto heti.