Vietnamilainen pho-keitto
Vietnamilaisen pho-keiton tyylinen nuudelikeitto tuunattuna suomalaiseen, miedompaan makuun. Kokeile myös kasvispho-keittoa.
5 annostaalle 30 min
Ainekset
5 annosta
- 1sipuli
- 3valkosipulinkynttä
- 1(100 g)porkkana
- 300gnaudan sisä- tai paahtopaistia
- 12dlvettä
- 2tlinkivääritahnaa
- 1kanelitanko
- 1tähtianis
- 1lihaliemikuutio
- 2tlsokeria
- 1/2pkt(à 250 g)vehnänuudeleita
- 4(100 g)kevätsipulin vartta
- 1/2dltuoretta korianteria hienonnettuna
- 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori porkkana ja leikkaa vinoviipaleiksi. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja viipaleet vielä pariin osaan. Poista halutessasi chilistä siemenet, jolloin tulisuus vähenee. Leikkaa chili ohuiksi renkaiksi tai puolirenkaiksi.
- Ruskista lihat kevyesti öljytilkassa kattilan pohjalla. Lisää sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Mittaa päälle vesi. Lisää chili ja muut mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 5 minuuttia.
- Murra nuudelilevyt muutamaan osaan ja lisää keittoon. Keitä 4 minuuttia, eli kunnes nuudelit ja kasvikset ovat kypsiä.
- Hienonna kevätsipuli, korianteri ja minttu. Lisää valmiiseen keittoon. Tarjoa pho-keitto heti.
Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min
- alle 30 min3,9(191 arvostelua)
- 30 - 60 min3,4(11 arvostelua)
Kommentoi
Kattilallinen mautonta soppaa tuli tällä reseptillä. Harmi, kun reseptejä tehdään vauvasuille. Olisi parempi pysytellä karjalanpaistissa, jos mausteet ja erikoiset ainekset pelottaa.
Pho nimitys tulee pho-nimisistä litteistä riisinuudeleista. Te käytitte geneeristä kananmunista valmistettuja nuudeleita. Kuten, joku hyvin jo osoitti. Tämä on mi ga. Kaiken kaikkiaan säälittävä yritys.
Melkosen mauton keitto. Resepti pitäisi antaa jonkun aasialaisen ammattikokin käsittelyyn.
Tämä on Mi Ga eikä Pho
Jos nyt aletaan pilkkua viilaamaan, niin oikea orental- Phoo liemi keitetään naudan luista. Keittoon ei tule lihaa vaan naudan laadukas pihviliha leikataan hyvin ohuiksi viipaileksi nuudeleiden päälle ja kun ra'an lihan päälle kaadetaan kiehuvan kuuma liemi, liha kypsyy syödessä.
En osaa sanoa käyttävätkö vietnamilaiset yleensä valkosipulia phokeitossa mutta ihan hyvin se siihen sopii. Riisinuudelit on kyllä aito asia. Yhden limen tähän voi myös puristaa. Ja jos vain kaupasta löytyy niin thaibasilika on vielä parempi yrtti kuin minttu.
Itse korvasin vehnänuudelit riisinuudeleilla. Korianteri on sellainen jonka maku hakkaa vastaan, joten sen tilalle laitoin 50/50 tuoretta persiljaa ja basilikaa ja hyvää tuli. :)
Kiitos huomiosta! Tämä pho-keiton versio on muokattu suomalaiseen makuun sopivaksi. Halutessaan aineksia voi toki muokata mielensä mukaan.
Vietnamilaisessa Pho-keitossa ei ole ikinä valkosipulia eikä vehnänuudeleita. Faktat kuntoon, eikä saateta ihmisiä harhapoluille.