Elotes (1440x550)

Grillattu maissi on grilliaterian klassikko

Julkaistu 28.2.2024

Grillatut maissit kuuluvat kesään! Mehukkaat maissit ovat olennainen osa grilliateriaa. Grillimaissit usein valellaan öljyllä tai voilla, tai tarjoillaan maustevoin kanssa, jotta maissien mehukkuus pysyy tallella ja maissit maistuvat entistä herkullisemmilta. Löydä parhaat ideat maissin grillaamiseen K-Ruoka.fistä!

Tuttu grillattu maissi

Grillaa tuoretta maissia miedolla lämmöllä ilman suojalehtiä tai folioon käärittynä. Pintaa on hyvä sivellä öljyllä tai voilla. Tuoretta maissia grillataan miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia usein käännellen. Tuoreen maissin voi kypsentää myös keittämällä miedosti suolatussa vedessä, uunissa tai mikroaaltouunissa, missä se kypsyy parissa minuutissa.

Pirkka kypsät grillimaissipalat ovat valmiiksi leikattuina sopivin kokoisiksi paloiksi. Grillimaissipaloja kuumennetaan grillissä noin 5-6 minuuttia, kunnes maissipalat lämpenevät ja saavat hieman väriä. Tarjoa grillimaissi maustevoin ja mustapippurin tai muiden mieluisten lisukkeiden kera.

Maissi maistuu tuoreena vaikka sellaisenaan

Tuore maissi ei kummempia valmistuskikkoja kaipaa. Jyvät irrotetaan tähkästä pitämällä tähkää pystyssä leikkuulautaa vasten ja leikkaamalla terävällä veitsellä ylhäältä alaspäin. Jyvät voi lisätä sellaisenaan ruoan lisäkkeeksi tai salaatin joukkoon. Tuore maissi tulee säilyttää jääkaapissa ja se kannattaa nauttia tai valmistaa ruoaksi mahdollisimman nopeasti.

Grillaa maissista maistuvat lisäkkeet grilliruoalle

Uudet ideat ja tutut luottoreseptit grillaukseen