Askartele joulukoristeet taikataikinasta

Askartele joulukoristeet taikataikinasta

Taikataikina on helppo ja halpa muovailumassa, joka valmistuu keittiökaapin raaka-aineista. Taikataikinasta valmistuvat myös hauskat joulukoristeet!

Taikinan valmistaminen on helppoa

Taikataikina syntyy keittiökaapin antimista. Tarvitset vain vettä suolaa sekä jauhoja. Sekoita kulhoon kaksi osaa jauhoja, kaksi osaa suolaa sekä yksi osa vettä.

Pieni loraus öljyä tekee taikinasta notkeampaa. Piparkakkutaikinan värinen massa syntyy korvaamalla osa jauhoista kaakaojauheella.

Säilytä valmis massa jääkaapissa kelmuun käärittynä. Näin massa säilyy käyttövalmiina jopa kaksi viikkoa.

Kauniita koristeita taikataikinasta

Taikataikinasta voi muovailla erilaisia eläimiä, veikeitä tonttuja tai joulukuusenkoristeita – vain lapsen ja aikuisen mielikuvitus on rajana.

Taikataikinaa leivotaan ja käsitellään tavallisen taikinan tavoin. Taikinaa voi kaulia ja muotoiluun voi käyttää esimerkiksi piparkakkumuotteja. Muotoile esimerkiksi söpöjä sydämiä tai veikeitä tonttuja. Jos aiot ripustaa koristeen kuuseen, muista tehdä valmiiseen koristeeseen reikä, josta saat sujautettua soman nauhan ripustamista varten.

Asettele valmiit hahmot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kuivata koristeita 125-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Koristelemisen lumoissa

Anna kuivuneiden koristeiden jäähtyä ennen maalaamista ja koristelua. Maaleiksi sopivat vesivärit sekä askartelumaalit.

Päästä luovuus valloilleen. Maalaa tonttuhahmon lakki punaiseksi ja sydänkuvioon kauniit reunukset – tämä on askartelun hauskin osuus!