Joulukukka ilahduttaa

Joulukukka ilahduttaa

Päivitetty 9.12.2022

Kukat kuuluvat jouluun siinä missä kynttilät ja joulukuusikin. Joulukukka onkin kuin vastaisku talven viimaa vastaan. Koristele koti joulukukin ja nauti tunnelmallisesta joulusta.

Vinkkejä joulukukkien asetteluun

Kurkkaa rohkeasti joulukoristelaatikkoon ja kaiva esiin pieniä joulupalloja, -valoja ja muita joulukoristeita. Joulupallot voi asetella koristamaan ruukkukukkaa ja peittämään multaa. Joulupallojen lisäksi ruukun voi somistaa kuusenoksin ja kävyin. Kietaise ruukun tai maljakon ympärille kaunis jouluun sopiva nauha.

Läpinäkyvät ruukut ja maljakot ovat oivia, sillä voit sujauttaa niihin kukkien lisäksi monenlaisia ihastuttavia koristeita. Täytä läpinäkyvä maljakko noin puolilleen kauniin punaisilla karpaloilla tai pihlajanmarjoilla ja kaada päälle vettä niin, että neljännes maljakosta tulee täyteen. Sujauta maljakkoon, kauniin punaisen pallomeren sekaan, esimerkiksi valkoisia ruusuja. Jouluaaton kaunis punavalkoinen kukka-asetelma on valmis ihastuttamaan.

Suuri läpinäkyvä maljakko on näyttävä, kun sisälle sujauttaa kapeamman maljakon. Väliin jäävän tilan voi täyttää pikkuisilla joulupalloilla, jouluvaloilla, kuusenoksilla, kävyillä tai vaikkapa appelsiineilla. Sujauta joulun leikkokukat maljakon sisällä olevaan kapeaan maljakkoon.

Kauniisti aseteltu ja koristeltu joulukukka on täydellinen pikkujoulutuliainen.

amarylliskimppu1 680

Joulukukka jos toinenkin

Mitkä sitten ovat joulukukkia? Mikä tahansa jouluna myytävä, omaa silmää miellyttävä kukka voi koristaa kotia jouluna. Tässä muutama yleisin joulukukka.

Huumaavan tuoksuinen hyasintti

Yhden joulun huumaavimmista tuoksuista tarjoaa hyasintti. Sipulikukkana se pärjää ilman multaakin, kunhan pitää huolen, että sitä kastelee niukan säännöllisesti. Hyasintille voi kääriä ”ruukun” vaikka sanomalehdestä tai valkoisesta paperista. Kääräise ympärille myös kaunis nauha. Laita hyasintti läpinäkyvään purkkiin tai maljakkoon, anna mullan ja sipulin näkyä kauniisti.

Ihastuttavan helppo tulilatva

Tulilatvan pikkuiset kukat suloistuttavat joulua. Juhlavuutta – tähän ehkä himpun verran arkiseen ruukkukukkaan – saat istuttamalla sen esimerkiksi jalalliseen lasimaljaan. Punainen tulilatva on jouluinen, mutta myös valkoinen, tai miksi ei vaikka vaaleanpunainen, tulilatva sopii koristamaan joulua.

Suosittu amaryllis

Amaryllis eli ritarinkukka on helppo kaunotar.  Tämä suosittu joulukukka on hyasintin tavoin sipulikukka,  joten siihen pätee samat koristelumahdollisuudet. Täytä valkoinen ruukku esimerkiksi pikkuisilla kuusenoksilla ja laita amaryllis oksien keskelle – yksinkertaista ja kaunista.

Näyttävä perhosorkidea

Kestävä ja tyylikäs perhosorkidea tuo hitusen herkkyyttä jouluun. Näyttävänä kukkana se ei kaipaa koristeluja – yksinkertainen, lasinen tai valkoinen, ruukku antaa tilaa perhosorkidean omalle kauneudelle.

Valkoinen tai punainen joulutähti

Joulun erittäin suosittua kukkaa, joulutähteä, saa perinteisen punaisen värin lisäksi myös valkoisena ja vaaleanpunaisena. Joulutähti on erityisen herkkä pakkaselle ja viihtyykin vain sisätiloissa. Tämä joulukukka kannattaa myös pitää lasten ja kotieläinten ulottumattomissa, sillä se on myrkyllinen.